Articolul precedentKristi
  Articolul următorPune mila înaintea judecății

  Biruința asupra fiarei

  „Şi am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc; fi pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, icoanei ei, şi al numărului numelui el.” Apocalipsa 15:2

  Există opt caracteristici distincte după care să identificăm fiara despre care se vorbeşte în Daniel 7 şi în Apocalipsa 13. Această fiară îşi primeşte autoritatea de la Roma păgână. Această fiară huleşte împotriva lui Dumnezeu. Ea este o putere politică. Ea va face război cu poporul lui Dumnezeu, va fi o putere de persecuţie. Ea va stăpâni pentru 1260 de ani. Ea va primi o rană de moarte la sfârşitul acelui timp. Ea are un număr care i se poate aplica, şi acest număr este 666. Ea are un semn pe care oamenii îl pot primi fie pe mână, fie pe frunte.

  Dumnezeu are şi El un semn pentru fruntea noastră – şi acest semn se numeşte sigiliul lui Dumnezeu. Dar semnul fiarei poate fi primit fie pe mână, fie pe frunte. Sunteţi conştienţi de faptul că Apocalipsa este plină de simboluri, în mod simbolic deci, când cineva este însemnat pe frunte, la ce se va referi aceasta? Înseamnă că cineva va veni cu un fier înroşit şi le va face un semn vizibil pe frunte? Nu, ci aceasta sugerează că semnul va fi primit în minte. Acest semn va fi conştientizat de raţiunea şi judecata ta. Când este vorba de pecetea lui Dumnezeu, pe fruntea ta, aceasta înseamnă că semnul lui Dumnezeu are un loc în mintea ta, în gândirea ta, în hotărârile tale.

  Ce ar putea semnifica mâna dreaptă? Ea poate semnifica lucrări, acţiuni, activităţi. În privinţa semnului lui Dumnezeu, el trebuie să fie primit pe frunte. Este clar că oamenii vor accepta semnul fiarei fie în gândirea lor, fie în modul lor de comportare, ca pe o simplă supunere formală, exterioară. Pe Dumnezeu nu-L interesează nimic altceva decât o închinare înteligentă. El priveşte înlăuntrul nostru – căci din prisosul înimii vorbeşte gura. Omul se uită la aparențe, dar Dumnezeu priveşte la înimă. Tronul închinării fată de Dumnezeu se află în minte, şi nu numai în acţiunile noastre.

  În ce constă un sigiliu? Sigiliul oricărui guvemământ are cel puţin trei lucruri. Numele aceluia care se află în stăpânire, titlul său, şi teritoriul peste care el stăpâneşte. Sigiliul lui Dumnezeu se găseşte în porunca Sabatului. El este Sabatul Domnului. Domnul a făcut cerurile şi pământul – El este Creatorul nostru. Acesta este titlul Său. Şi cât a creiat El? Teritoriul Său înclude cerurile şi pământul şi marea şi tot ce este în ele. Pentru că este Creatorul şi Răscumpărătorul nostru. El este Acela care merită închinarea noastră.

  Biruința asupra fiarei - 2017. Pe Dumnezeu nu-L interesează nimic altceva decât o închinare înteligentă. El priveşte înlăuntrul nostru - căci din prisosul înimii vorbeşte gura. Omul se uită la aparențe, dar Dumnezeu priveşte la înimă. Tronul închinării fată de Dumnezeu se află în minte, şi nu numai în acţiunile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...