Articolul precedentKristi
  Articolul următorPune mila înaintea judecății

  Biruința asupra fiarei

  „Şi am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc; fi pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, icoanei ei, şi al numărului numelui el.” Apocalipsa 15:2

  Există opt caracteristici distincte după care să identificăm fiara despre care se vorbeşte în Daniel 7 şi în Apocalipsa 13. Această fiară îşi primeşte autoritatea de la Roma păgână. Această fiară huleşte împotriva lui Dumnezeu. Ea este o putere politică. Ea va face război cu poporul lui Dumnezeu, va fi o putere de persecuţie. Ea va stăpâni pentru 1260 de ani. Ea va primi o rană de moarte la sfârşitul acelui timp. Ea are un număr care i se poate aplica, şi acest număr este 666. Ea are un semn pe care oamenii îl pot primi fie pe mână, fie pe frunte.

  Dumnezeu are şi El un semn pentru fruntea noastră – şi acest semn se numeşte sigiliul lui Dumnezeu. Dar semnul fiarei poate fi primit fie pe mână, fie pe frunte. Sunteţi conştienţi de faptul că Apocalipsa este plină de simboluri, în mod simbolic deci, când cineva este însemnat pe frunte, la ce se va referi aceasta? Înseamnă că cineva va veni cu un fier înroşit şi le va face un semn vizibil pe frunte? Nu, ci aceasta sugerează că semnul va fi primit în minte. Acest semn va fi conştientizat de raţiunea şi judecata ta. Când este vorba de pecetea lui Dumnezeu, pe fruntea ta, aceasta înseamnă că semnul lui Dumnezeu are un loc în mintea ta, în gândirea ta, în hotărârile tale.

  Ce ar putea semnifica mâna dreaptă? Ea poate semnifica lucrări, acţiuni, activităţi. În privinţa semnului lui Dumnezeu, el trebuie să fie primit pe frunte. Este clar că oamenii vor accepta semnul fiarei fie în gândirea lor, fie în modul lor de comportare, ca pe o simplă supunere formală, exterioară. Pe Dumnezeu nu-L interesează nimic altceva decât o închinare înteligentă. El priveşte înlăuntrul nostru – căci din prisosul înimii vorbeşte gura. Omul se uită la aparențe, dar Dumnezeu priveşte la înimă. Tronul închinării fată de Dumnezeu se află în minte, şi nu numai în acţiunile noastre.

  În ce constă un sigiliu? Sigiliul oricărui guvemământ are cel puţin trei lucruri. Numele aceluia care se află în stăpânire, titlul său, şi teritoriul peste care el stăpâneşte. Sigiliul lui Dumnezeu se găseşte în porunca Sabatului. El este Sabatul Domnului. Domnul a făcut cerurile şi pământul – El este Creatorul nostru. Acesta este titlul Său. Şi cât a creiat El? Teritoriul Său înclude cerurile şi pământul şi marea şi tot ce este în ele. Pentru că este Creatorul şi Răscumpărătorul nostru. El este Acela care merită închinarea noastră.

  Biruința asupra fiarei - 2017. Pe Dumnezeu nu-L interesează nimic altceva decât o închinare înteligentă. El priveşte înlăuntrul nostru - căci din prisosul înimii vorbeşte gura. Omul se uită la aparențe, dar Dumnezeu priveşte la înimă. Tronul închinării fată de Dumnezeu se află în minte, şi nu numai în acţiunile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...