Articolul precedentOdihnă în însemnătate
  Articolul următorDrept înainte

  Cei 144.000

  „Şi am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc; şi pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, ai icoanei ei, şi ai numărului numelui ei.’ Apocalipsa 15:2

  Va exista un grup de oameni la sfârşitul veacurilor care au căpătat biruinţa asupra fiarei şi a puterii ei. Aceşti oameni au căpătat biruinţa asupra adorării eului. Ei au căpătat biruinţa asupra oricărei idei care sugerează că omul poate schimba pe Creator sau Legea Lui, sau timpul stabilit de El. Ei vor fi câştigat biruinţa asupra independenţei, mândriei şi egoismului. Ei vor sta în mijlocul grupului de la marea de cristal într-o bună zi – acesta este grupul celor 144.000, şi ei vor cânta cântarea lui Moise şi a Mielului.

  Te-ai întrebat vreodată cine sunt aceşti 144.000? Este foarte clar cine sunt aceştia. Eu ştiu cine sunt ei, şi tu de asemenea ştii! Ceea ce este mai greu este să stabileşti cine constituie restul acelei mulţimi. Problema din Apocalipsa nu priveşte identitatea celor 144.000, ci a mulţimii pe care nici un om nu o poate număra – acesta este misterul.

  Ni se spune despre aceşti oameni că ei nu numai că sunt fără vină, dar şi că sunt fără greşeală. Aceasta ne reaminteşte de Romani 8:29. Ce vedem acum în locul chipului fiarei? „Căci aceia, pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel dintâi născut dintre mai mulţi fraţi.” Este important să înţelegem adevărul despre fiară, despre semnul fiarei, şi despre chipul fiarei. Dar este cu mult mai important să ne asiguram că îl cunoaştem pe Isus, şi că îi dăm voie să ne schimbe după chipul Său. Eu aş vrea să fiu mai îngrijorat, mai interesat şi mai preocupat cu a mă conforma chipului Fiului lui Dumnezeu decât a mă conforma acestei puteri care plănuieşte să se înalţe deasupra tronului lui Dumnezeu

  Grupul celor care stă pe marea de cristal şi înalţă cântarea lui Moise şi a Mielului este alcătuit de oameni care au sigiliul lui Dumnezeu pe fruntea lor – Dumnezeu Şi-a scris Numele Său pe frunţile lor pentru că ei îi aparţin. Ambiţia lor cea mai mare este să-L urmeze pe Dumnezeu oriunde merge El.

  Trebuie să ştim că nimeni nu-L va urma pe Miel oriunde va merge în toată veşnicia decât dacă începe să-L urmeze încă de pe acum. Aceia care acum Îl urmează pe Isus zi după zi vor fi pecetluiţi de El, şi vor avea privilegiul de a-L urma pretutindeni.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...