Articolul precedentTrăiești fără droguri?
  Articolul următorOperațiunea planeta pământ

  Participând la propriile tale funerarii

  „Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.” Romani 6:4

  În vremea Vechiului Testament exista o mulţime de ceremonii. În Noul Testament sunt numai trei – căsătoria, botezul, şi Cina Domnului. Atât căsătoria, care îşi are originea la creaţiune, cât şi Cina Domnului, care îşi are originea în ieşirea din Egipt, provin din vremea Vechiului Testament. Numai botezul a fost adăugat în perioada Noului Testament.

  Sunt oameni care simt că se întâmplă ceva la botez, că persoana este schimbată într-un fel prin însăşi participarea la această ceremonie. Biblia nu învaţă aceasta, ci mai degrabă indică faptul că prin botez noi recunoaştem, printr-o ceremonie exterioară, o experienţă care deja a avut loc înlăuntrul nostru. Aceia care au crezut că botezul va face ceva pentru ei, şi anume că le va schimba vieţile şi-i va elibera de păcat, au fost dezamăgiţi.

  În timpul unei vizite, o femeie mi-a zis: „Te rog să nu-mi vorbeşti despre botez. M-am botezat de trei ori fără nici un rezultat!” Aceasta m-a făcut să cred că ea privea botezul ca pe un vaccin! Botezul nu a fost niciodată destinat imunizării unei persoane împotriva păcatului şi a ispitei. Ceremonia botezului este un simbol. Botezul în el însuşi nu este un înlocuitor al convertirii sau al naşterii din nou. Noua viaţă cu Hristos trebuie să fi început deja, şi atunci botezul este numai un semn exterior prin care se anunţă public că o schimbare a avut loc.

  Adventiştii de ziua a şaptea practică botezul prin scufundare, neadoptând o metodă de convenienţă practică, aşa cum fac multe grupuri protestante. Rămânerea la această ceremonie, într-un fel incomodă, ne reaminteşte ceva important despre Isus. Nu a fost ceva comod pentru El să vină ca om pe acest pământ. Nu a fost comod pentru El să sufere şi să moară pentru păcatele noastre. Dar când a hotărât să vină şi să facă aceasta pentru noi, El nu S-a gândit la comoditate.

  Când ne vom da seama cât de mare este sacrificiul pe care Isus L-a făcut pentru noi, şi când inimile noastre vor răspunde la chemarea Lui în iubire şi predare, noi vom căuta în fiecare zi legătura cu El. Atunci hotărârea de a urma exemplul Lui în botez va avea importanţa cuvenită.

  Participând la propriile tale funerarii - 2017. Când ne vom da seama cât de mare este sacrificiul pe care Isus L-a făcut pentru noi, şi când inimile noastre vor răspunde la chemarea Lui în iubire şi predare, noi vom căuta în fiecare zi legătura cu El. Atunci hotărârea de a urma exemplul Lui în botez va avea importanţa cuvenită.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...