Articolul precedentTrăiești fără droguri?
  Articolul următorOperațiunea planeta pământ

  Participând la propriile tale funerarii

  „Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.” Romani 6:4

  În vremea Vechiului Testament exista o mulţime de ceremonii. În Noul Testament sunt numai trei – căsătoria, botezul, şi Cina Domnului. Atât căsătoria, care îşi are originea la creaţiune, cât şi Cina Domnului, care îşi are originea în ieşirea din Egipt, provin din vremea Vechiului Testament. Numai botezul a fost adăugat în perioada Noului Testament.

  Sunt oameni care simt că se întâmplă ceva la botez, că persoana este schimbată într-un fel prin însăşi participarea la această ceremonie. Biblia nu învaţă aceasta, ci mai degrabă indică faptul că prin botez noi recunoaştem, printr-o ceremonie exterioară, o experienţă care deja a avut loc înlăuntrul nostru. Aceia care au crezut că botezul va face ceva pentru ei, şi anume că le va schimba vieţile şi-i va elibera de păcat, au fost dezamăgiţi.

  În timpul unei vizite, o femeie mi-a zis: „Te rog să nu-mi vorbeşti despre botez. M-am botezat de trei ori fără nici un rezultat!” Aceasta m-a făcut să cred că ea privea botezul ca pe un vaccin! Botezul nu a fost niciodată destinat imunizării unei persoane împotriva păcatului şi a ispitei. Ceremonia botezului este un simbol. Botezul în el însuşi nu este un înlocuitor al convertirii sau al naşterii din nou. Noua viaţă cu Hristos trebuie să fi început deja, şi atunci botezul este numai un semn exterior prin care se anunţă public că o schimbare a avut loc.

  Adventiştii de ziua a şaptea practică botezul prin scufundare, neadoptând o metodă de convenienţă practică, aşa cum fac multe grupuri protestante. Rămânerea la această ceremonie, într-un fel incomodă, ne reaminteşte ceva important despre Isus. Nu a fost ceva comod pentru El să vină ca om pe acest pământ. Nu a fost comod pentru El să sufere şi să moară pentru păcatele noastre. Dar când a hotărât să vină şi să facă aceasta pentru noi, El nu S-a gândit la comoditate.

  Când ne vom da seama cât de mare este sacrificiul pe care Isus L-a făcut pentru noi, şi când inimile noastre vor răspunde la chemarea Lui în iubire şi predare, noi vom căuta în fiecare zi legătura cu El. Atunci hotărârea de a urma exemplul Lui în botez va avea importanţa cuvenită.

  Participând la propriile tale funerarii - 2017. Când ne vom da seama cât de mare este sacrificiul pe care Isus L-a făcut pentru noi, şi când inimile noastre vor răspunde la chemarea Lui în iubire şi predare, noi vom căuta în fiecare zi legătura cu El. Atunci hotărârea de a urma exemplul Lui în botez va avea importanţa cuvenită.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...