Articolul precedentTrăiești fără droguri?
  Articolul următorOperațiunea planeta pământ

  Participând la propriile tale funerarii

  „Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.” Romani 6:4

  În vremea Vechiului Testament exista o mulţime de ceremonii. În Noul Testament sunt numai trei – căsătoria, botezul, şi Cina Domnului. Atât căsătoria, care îşi are originea la creaţiune, cât şi Cina Domnului, care îşi are originea în ieşirea din Egipt, provin din vremea Vechiului Testament. Numai botezul a fost adăugat în perioada Noului Testament.

  Sunt oameni care simt că se întâmplă ceva la botez, că persoana este schimbată într-un fel prin însăşi participarea la această ceremonie. Biblia nu învaţă aceasta, ci mai degrabă indică faptul că prin botez noi recunoaştem, printr-o ceremonie exterioară, o experienţă care deja a avut loc înlăuntrul nostru. Aceia care au crezut că botezul va face ceva pentru ei, şi anume că le va schimba vieţile şi-i va elibera de păcat, au fost dezamăgiţi.

  În timpul unei vizite, o femeie mi-a zis: „Te rog să nu-mi vorbeşti despre botez. M-am botezat de trei ori fără nici un rezultat!” Aceasta m-a făcut să cred că ea privea botezul ca pe un vaccin! Botezul nu a fost niciodată destinat imunizării unei persoane împotriva păcatului şi a ispitei. Ceremonia botezului este un simbol. Botezul în el însuşi nu este un înlocuitor al convertirii sau al naşterii din nou. Noua viaţă cu Hristos trebuie să fi început deja, şi atunci botezul este numai un semn exterior prin care se anunţă public că o schimbare a avut loc.

  Adventiştii de ziua a şaptea practică botezul prin scufundare, neadoptând o metodă de convenienţă practică, aşa cum fac multe grupuri protestante. Rămânerea la această ceremonie, într-un fel incomodă, ne reaminteşte ceva important despre Isus. Nu a fost ceva comod pentru El să vină ca om pe acest pământ. Nu a fost comod pentru El să sufere şi să moară pentru păcatele noastre. Dar când a hotărât să vină şi să facă aceasta pentru noi, El nu S-a gândit la comoditate.

  Când ne vom da seama cât de mare este sacrificiul pe care Isus L-a făcut pentru noi, şi când inimile noastre vor răspunde la chemarea Lui în iubire şi predare, noi vom căuta în fiecare zi legătura cu El. Atunci hotărârea de a urma exemplul Lui în botez va avea importanţa cuvenită.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...