Articolul precedentOperațiunea planeta pământ
  Articolul următorStăpânindu-ți pornirile

  Pregătirea pentru botez

  „Şi acum ce zăboveşti? Scoală-te, primeşte botezul, şi fii spălat de păcatele tale, chemând Numele Domnului.” Fapte 22:10

  Există anumite condiţii pregătitoare pentru botez. În primul rând o persoană trebuie să înţeleagă. În Matei 28:19-20 se spune: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învătaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit.” Observaţi că noi trebuie să-i învăţăm pe aceia pe care urmează să-i botezăm. Aşadar când o persoană este botezată, ea admite în mod public că a fost învăţată de Dumnezeu, învăţată de Duhul Sfînt, şi de slujitorii lui Dumnezeu, şi că înţelege ceea ce are loc. Sunt mulţi tineri care au fost momiţi sau mituiţi de către părinţii lui sau de către altcineva să se boteze, care nu ştiu nimic altceva despre botez decât că părinţii lor doresc ca ei să se boteze. Probabil că li s-au dat nişte noţiuni de doctrină, dar ei nu au fost învăţaţi de Dumnezeu. Ei nu au o legătură de părtăşie cu El.

  În Marcu 16,16 ni se prezintă o a doua condiţie: „Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.” Nu pierdeţi din vedere secvenţa evenimentelor – credinţa trebuie să preceadă botezul. Este nevoie de încredere în Dumnezeu. Destinul veşnic nu este hotărât în mod primordial de către botez, pentru că sunt excepţii la această regulă. Ceea ce aduce condamnarea nu este absenţa botezului, ci absenţa credinţei şi încrederii în Dumnezeu.

  O a treia condiţie se găseşte descrisă în Fapte 2,38. În ziua cincizecimii Petru predica mulţimilor. El spunea: „Pocăiţi-vă.” De ce le-a dat el această recomandare? Pentru că în mijlocul cuvântării congregaţia l-a întrerupt şi l-a Întrebat: „Fraţilor, ce să facem?” Ei fuseseră convinşi. Iar răspunsul lui Petru a fost: „Pocăiţi-vă şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre.” Aşadar a treia condiţie este pocăinţa. Pocăinţa înseamnă o adâncă părere de rău pentru păcatele săvârşite, şi o continuă ferire de a le mai face. Există o singură cale prin care acest lucru se poate realiza. Când vom înţelege suferinţa pe care păcatul i-a produs-o lui Isus, şi când ne va părea rău că am rănit pe prietenul nostru, atunci vom putea spune că ne am pocăit cu adevărat.

  Isus ne oferă astăzi ocazia să venim la El, să învăţăm de la El, şi să ne încredem în El. El ne oferă darul pocăinţei. Dacă am răspuns acestei chemări, El ne învită în continuare să urmăm exemplul pe care El ni l-a dat şi să fim botezaţi pentru iertarea păcatelor noastre.

  Pregătirea pentru botez - 2017. Isus ne oferă astăzi ocazia să venim la El, să învăţăm de la El, şi să ne încredem în El. El ne oferă darul pocăinţei. Dacă am răspuns acestei chemări, El ne învită în continuare să urmăm exemplul pe care El ni l-a dat şi să fim botezaţi pentru iertarea păcatelor noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...