Rebotezarea

  „Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus.” Fapte 19:5

  În primele câteva versete din Fapte 19 ni se prezintă un motiv biblic pentru care trebuie să fii botezat a doua oară. El nu are de a face în mod necesar cu creşterea creştină. El are de a face cu o nouă lumină despre Isus pe care nu am avut-o înainte. Este ceva ce a fost neglijat în viaţa unei persoane, pentru că ea nu a avut cunoştinţă de lucrul acela. Când ucenicii despre care se vorbeşte în Fapte 19 au auzit noul adevăr despre care nu avuseseră nici o cunoştinţă, ei au fost botezaţi pentru a doua oară.

  Practica noastră în biserică a fost să botezăm pe oameni pentru a doua oară dacă ei după ce au fost pentru o vreme creştini au întors spatele lui Dumnezeu şi şi-au văzut de drumurile lor. Când s-au reîntors, ei au simţit îndemnul să-şi reînnoiască mărturisirea publică a legăturii lor cu Hristos.

  Unii vin câteodată şi spun: „Am fost botezat când aveam 10 sau 11 ani, şi nu ştiam ce se întâmplă cu mine. M-am botezat pentru că majoritatea copiilor de vârsta mea se botezau. La scurtă vreme după aceea am murit şi nimeni nu a participat la funeraliile mele. Apoi m-am născut din nou, şi nimeni nu a sărbătorit noua mea zi de naştere. Aşa că de data aceasta vreau să experimentez adevăratul botez.” Noi nu ezităm să oferim botezul unei persoane care a fost convinsă în felul acesta de Duhul Sfânt pentru a lua această hotărâre.

  În minţile unora, rebotezarea poartă cu sine o stigmă. În special în dreptul unuia care părea să fie un bun membru al bisericii şi deodată cere să fie rebotezat, apare întrebarea: „Oare ce a făcut rău!” Din acest motiv, uneori acela care doreşte să fie rebotezat va lua cu el câţiva prieteni într-un loc retras din natură şi va cere să fie botezat acolo şi nu în biserică. Mi-a plăcut mărturia dată de un soţ şi o soţie care au fost rebotezaţi recent. Ei păreau a fi buni membrii ai bisericii, dar până relativ recent nu avuseseră o adevărată legătură cu Domnul Isus. Apoi ei au zis: „Presupunem că unii dintre dumneavoastră vă întrebaţi de ce am ales să facem acest pas. Poate că vă întrebaţi ce am făcut rău. Ei bine, noi am făcut fapta cea mai rea posibilă – nu există ceva mai rău decât ceea ce am făcut noi!” În biserică s-a lăsat o tăcere în care puteai auzi musca. Şi ei au continuat: „Noi am trăit nişte vieţi bune, neprihănite, morale, religioase, dar despărţite de Isus. Nu există o faptă mai rea ca asta.” Pentru ca botezul să aibă cu adevărat rost, indiferent dacă este primul botez sau al doilea, el trebuie să fie dovada unei vieţi schimbate printr-o legătură strânsă cu Isus.

  Rebotezarea - 2017. „Noi am trăit nişte vieţi bune, neprihănite, morale, religioase, dar despărţite de Isus. Nu există o faptă mai rea ca asta.” Pentru ca botezul să aibă cu adevărat rost, indiferent dacă este primul botez sau al doilea, el trebuie să fie dovada unei vieţi schimbate printr-o legătură strânsă cu Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.