Darul profeției

  „Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţi, păstori şi învățători.” Efeseni 4:11

  Nişte vechi membri ai bisericii adventiste au pornit într-o călătorie împreună cu câţiva noi convertiţi. Unul din locurile pe care le-au vizitat a fost templul mormonilor din Salt Lake City, Utah. Noii convertiţi au zis: „Ne bucurăm că biserica adventistă de ziua a şaptea nu se ocupă de chestia asta cu profeţia.” Fraţii noştri mai vechi în credinţă au făcut feţe-feţe şi n-au ştiut ce să mai spună. Se vedea clar că noii convertiţi fuseseră primiţi în biserică fără o suficientă pregătire.

  Nu numai că darul profeţiei şi existenţa profeţilor au ceva de a face cu biserica lui Dumnezeu, dar are de a face cu poporul lui Dumnezeu din toate epocile. Potrivit planului lui Dumnezeu, darul profeţiei trebuie să se manifeste în biserica Sa din vremea sfârşitului.

  Dacă nu crezi în darul profeţiei, de fapt nu crezi în Biblie. Şi dacă ai probleme cu înţelegerea darului profeţiei în biserică, înseamnă că ai probleme cu însăşi Scriptura.

  Probabil că cei mai mulţi dintre noi tăgăduiesc faptul de a fi văzut un profet în carne şi oase. Dar poate că v-aţi imaginat cum a fost cu ani în urmă să fi văzut un profet în persoană. Şi totuşi acesta este planul lui Dumnezeu pentru biserică. Nu numai că acesta a fost scopul lui Hristos în privinţa efesenilor din zilele lui Pavel, dar în acest pasaj nu se spune că acest dar a fost lăsat pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire pentru a ajunge toţi la unirea credinţei. Am atins noi această ţintă? A ajuns biserica creştină de astăzi la acest punct? Încă nu!

  Privitor la darul profeţiei unii privesc înapoi în istorie şi spun că el a fost lăsat pentru a ajuta pe acei credincioşi imaturi şi naivi din trecut să crească. Şi că odată ce biserica atinge o anumită vârstă şi se maturizează, ea nu mai are nevoie de acest dar. Eu nu cred în această teorie. Darul profeţiei a fost lăsat pentru a ajunge la unitatea credinţei şi la cunoaşterea Fiului lui Dumnezeu, la măsura staturii plinătăţii lui Hristos, astfel ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi-ncolo, purtaţi de orice vânt de învăţături Noi încă nu am ajuns acolo. Noi încă n-am ajuns la plinătatea staturii lui Hristos. Ca atare darul profeţiei are încă însemnătate pentru noi astăzi.

  Darul profeției - 2017. Nu numai că darul profeţiei şi existenţa profeţilor au ceva de a face cu biserica lui Dumnezeu, dar are de a face cu poporul lui Dumnezeu din toate epocile. Potrivit planului lui Dumnezeu, darul profeţiei trebuie să se manifeste în biserica Sa din vremea sfârşitului.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...