Ca să nu duceți lipsă de nici un fel de dar

  „În felul acesta mărturia despre Hristos a fost bine întărită în mijlocul vostru; aşa că nu duceţi lipsă de nici un fel de dar, în aşteptarea arătării Domnului nostru Isus Hrlstos.”1 Corinteni 6:7

  Este evident că Dumnezeu a avut un scop cu darul profeţilor sau al profeţiei, care era destinat să ajute poporul lui Dumnezeu în rămânerea lor în adevăr. Scopul lui Dumnezeu era ca acest dar să fie mereu prezent astfel ca poporul să poată avea sfaturi amănunţite cu privire la timpul şi locul în care îşi desfăşurau activitatea.

  Potrivit cu Scriptura, darul profeţiei este pentru biserică – aşadar nu căuta un profet adevărat al lui Dumnezeu în afara bisericii. Darul este pentru credincioşi (1 Corinteni 12:28; 14:22). Pavel face analogia dintre darurile destinate bisericii şi corpul omenesc. În această analogie darul profeţiei poate fi comparat cu ochii. O astfel de analogie datează de fapt din timpurile vechiului Testament (1 Samuel 9:9). În acele zile profetul era numit „văzător”. Profetul reprezenta ochii poporului lui Dumnezeu. Pe baza aceleiaşi analogii, este natural să te aştepţi ca profeţii să aibă vedenii sau viziuni. Numeri 12:6 spune că Dumnezeu se va descoperi pe Sine însuşi prin prooroci în vedenii şi viziuni.

  Este scopul lui Dumnezeu în aceste zile din urmă ca biserica să nu ducă lipsă de nici un dar (1 Corinteni 1:7). El nu vrea ca noi să ducem lipsă de apostoli, de pastori, de învăţători, de evanghelişti, şi de prooroci. Aş dori să vă sugerez că darul proorociei este destinat să includă mai mult decât o singură persoană. Acesta a fost adevărul în timpurile biblice. Şi este evident că aşa se va întâmpla şi în vremurile din urmă. Potrivit cu Scriptura darul profeţiei se va manifesta în biserică chiar înaintea revenirii lui Isus. De câte ori vorbim însă de un profet adevărat, atât în timpurile biblice cât şi în zilele din urmă, trebuie să ne aşteptăm şi la o contrafacere. Satana va avea grijă de această problemă. Aceasta a fost dintotdeauna metoda sa favorită de lucru. Noi am fost avertizaţi în Matei 24,24 că vor fi prooroci mincinoşi. Dar Matei 7,20 ne spune că-i putem deosebi după roadele lor. În 1 Tesaloniceni 5:21 suntem invitaţi să cercetăm toate lucrurile, păstrând ce este bun. Dumnezeu este foarte înteresat în a ne dărui tot ceea ce ne lipseşte astăzi, înclusiv darul profeţiei, pentru a limita cât mai mult posibilitatea de a fi amăgiţi.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...