Ca să nu duceți lipsă de nici un fel de dar

  „În felul acesta mărturia despre Hristos a fost bine întărită în mijlocul vostru; aşa că nu duceţi lipsă de nici un fel de dar, în aşteptarea arătării Domnului nostru Isus Hrlstos.”1 Corinteni 6:7

  Este evident că Dumnezeu a avut un scop cu darul profeţilor sau al profeţiei, care era destinat să ajute poporul lui Dumnezeu în rămânerea lor în adevăr. Scopul lui Dumnezeu era ca acest dar să fie mereu prezent astfel ca poporul să poată avea sfaturi amănunţite cu privire la timpul şi locul în care îşi desfăşurau activitatea.

  Potrivit cu Scriptura, darul profeţiei este pentru biserică – aşadar nu căuta un profet adevărat al lui Dumnezeu în afara bisericii. Darul este pentru credincioşi (1 Corinteni 12:28; 14:22). Pavel face analogia dintre darurile destinate bisericii şi corpul omenesc. În această analogie darul profeţiei poate fi comparat cu ochii. O astfel de analogie datează de fapt din timpurile vechiului Testament (1 Samuel 9:9). În acele zile profetul era numit „văzător”. Profetul reprezenta ochii poporului lui Dumnezeu. Pe baza aceleiaşi analogii, este natural să te aştepţi ca profeţii să aibă vedenii sau viziuni. Numeri 12:6 spune că Dumnezeu se va descoperi pe Sine însuşi prin prooroci în vedenii şi viziuni.

  Este scopul lui Dumnezeu în aceste zile din urmă ca biserica să nu ducă lipsă de nici un dar (1 Corinteni 1:7). El nu vrea ca noi să ducem lipsă de apostoli, de pastori, de învăţători, de evanghelişti, şi de prooroci. Aş dori să vă sugerez că darul proorociei este destinat să includă mai mult decât o singură persoană. Acesta a fost adevărul în timpurile biblice. Şi este evident că aşa se va întâmpla şi în vremurile din urmă. Potrivit cu Scriptura darul profeţiei se va manifesta în biserică chiar înaintea revenirii lui Isus. De câte ori vorbim însă de un profet adevărat, atât în timpurile biblice cât şi în zilele din urmă, trebuie să ne aşteptăm şi la o contrafacere. Satana va avea grijă de această problemă. Aceasta a fost dintotdeauna metoda sa favorită de lucru. Noi am fost avertizaţi în Matei 24,24 că vor fi prooroci mincinoşi. Dar Matei 7,20 ne spune că-i putem deosebi după roadele lor. În 1 Tesaloniceni 5:21 suntem invitaţi să cercetăm toate lucrurile, păstrând ce este bun. Dumnezeu este foarte înteresat în a ne dărui tot ceea ce ne lipseşte astăzi, înclusiv darul profeţiei, pentru a limita cât mai mult posibilitatea de a fi amăgiţi.

  Ca să nu duceți lipsă de nici un fel de dar - 2017. Potrivit cu Scriptura darul profeţiei se va manifesta în biserică chiar înaintea revenirii lui Isus. De câte ori vorbim însă de un profet adevărat, atât în timpurile biblice cât şi în zilele din urmă, trebuie să ne aşteptăm şi la o contrafacere.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...