Articolul precedentAlcoolul tocește mintea
  Articolul următorDate despre fitochimicale

  Vocea lui Dumnezeu îți vorbește

  „Atunci ce aţi ieşit să vedeţi? Un prooroc? Da, vă spun, şi mai mult decât un prooroc.” Luca 7:26

  În istoria bisericii lui Dumnezeu nu au fost decât trei persoane calificate a fi mai mult decât prooroci. Moise, care a condus pe poporul Israel în ţara făgăduită; Ioan Botezătorul, care a pregătit calea Domnului pentru prima Sa venire; şi Ellen White, care a avut de împlinit o misiune specială înaintea celei de a doua veniri ai lui Hristos. Aş vrea să vă sugerez ideea că este foarte puţin probabil să mai avem un asemenea gen de prooroc până la sfârşitul timpului, deşi sunt destule dovezi că darul proorociei va continua să se manifeste în biserică. Este foarte posibil să vedem nu numai dintre aceia care vorbesc în Numele lui Dumnezeu, ci şi dintre aceia care prezic şi cărora li se dau solii speciale de avertizare, de mângâiere, şi de călăuzire a bisericii lui Dumnezeu.

  Eu cred în lucrarea, scrierile, şi învăţăturile Ellenei White. Oricine cunoaşte cât de cât din istoria adventiştilor de ziua a şaptea ar trebui să creadă în aceste scrieri. Şi dacă ei nu cred în scrierile acestea, ei vor avea probleme şi în a crede ce le spune Biblia. Eu cred în aceste cărţi, în ciuda celor scrise împotriva lor. Se pot scrie lucruri împotriva oricărui subiect. Dacă-ţi alegi bine sursele, poţi să pledezi cu succes împotriva steagului american, împotriva rolului mamei, şi chiar împotriva plăcintei cu mere.

  Eu cred în darul proorociei dat bisericii în secolul trecut, pentru că am găsit că el constituie vocea lui Dumnezeu pentru propriul meu suflet. Şi dacă eu voi avea probleme cu aceste mesaje, este foarte sigur că voi avea probleme şi cu Biblia.

  Unul din motivele principale pentru care apreciez acest dar al bisericii este că prin el am fost condus la o înţelegere corectă a neprihănirii lui Isus Hristos. Când am trecut prin vremuri de grea încercare, când era cât pe-aci să mă las păgubaş, şi să caut o altă ancoră, ceea ce mi-a recâştigat încrederea au fost cele scrise despre slava, bunătatea şi frumuseţea caracterului lui Isus, în cărţi cum ar fi Hristos Lumina Lumii. Ceea ce m-a fascinat la această persoană care transmitea mesajele lui Dumnezeu, a fost faptul că subiectul ei favorit era iubirea lui Dumnezeu.

  Sunt unii care au o impresie greşită despre acest dar. Ei consideră că Ellen White a fost o persoană rigidă, morocănoasă, şi cu faţa lungă. Ei cred că ea a adresat numai mustrări şi avertizări. Dar dacă vei studia scrierile ei cu înima deschisă, vei descoperi că subiectul central în scrierile ei este Isus.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...