Articolul precedentSoluția la problema păcatului
  Articolul următorPuțin râs

  Isus descoperit prin judecată

  „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânţă bună în ţarina lui. Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat” Matei 13:24-25

  Când sămânţa care a fost semănată în această parabolă a răsărit, slujitorii gospodarului au băgat de seamă că printre firele de grâu erau şi fire de neghină. Ei au venit la stăpânul lor şi i-au zis: „Doamne, n-ai semănat sământă bună în ţarina ta? De unde are dar neghină?” Stăpânul a recunoscut imediat lucrarea duşmanului. Dar El nu a răspuns în modul în care slujitorii Săi se aşteptau, prin a le porunci să smulgă neghina. El le-a spus să le lase să crească împreună până la timpul secerişului. În felul acesta ei urmau să fie în stare să deosebească grâul de neghină fără a comite vreo greşeală şi să le diferenţieze în siguranţă.

  Această parabolă a lui Isus vorbeşte despre judecată. Dumnezeu a plantat în lumea noastră o sămânţă bună, dar duşmanul a venit şi a adus răul. Timpul judecăţii este timpul în care se va efectua separarea finală între bine şi rău. Această parabolă ne spune ceva despre caracterul lui Isus şi anume că El oferă timp destul grâului şi neghinei pentru a se dezvolta. El oferă destul timp ambelor seminţe pentru a se manifesta pe deplin, faţă de ele însele şi faţă de restul lumii, pentru a se putea vedea limpede care este caracterul lor.

  Slujitorii puteau să recunoască destul de uşor prezenţa ierburilor şi a neghinei în holdele de grâu încă de la început. Dar ei nu aveau destule cunoştinţe ca să judece fiecare caz în mod corect. Aşa stau lucrurile şi în privinţa apariţiei păcatului în univers. Îngerii necăzuţi, şi toate fiinţele inteligente create de Dumnezeu, puteau să vadă că răzvrătirea Satanei adusese probleme. Dar pentru ca să nu existe nici un dubiu cu privire la cine constituia grâu şi cine constituia neghină, Dumnezeu a lăsat destul timp ambelor seminţe pentru a se dezvolta pe deplin, astfel încât calităţile lor să se manifeste pe deplin. Când atât binele cât şi răul urmau să se maturizeze, urma să se spulbere orice îndoială cu privire la caracterul şi valoarea fiecăreia dintre cele două părţi.

  La judecată, când grâul şi neghina sunt identificate pe baza caracteristicilor lor evidente, fiecare îşi va primi răsplata cuvenită. Neghina va fi legată în snopi pentru a fi arsă. Grâul va fi adunat în hambar. Judecata descoperă întregului univers dreptatea şi neprihănirea lui Dumnezeu, precum şi mila Sa, ce a oferit toate şansele posibile pentru pocăinţă.

  Isus descoperit prin judecată - 2017. La judecată, când grâul şi neghina sunt identificate pe baza caracteristicilor lor evidente, fiecare îşi va primi răsplata cuvenită. Neghina va fi legată în snopi pentru a fi arsă. Grâul va fi adunat în hambar. Judecata descoperă întregului univers dreptatea şi neprihănirea lui Dumnezeu, precum şi mila Sa, ce a oferit toate şansele posibile pentru pocăinţă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...