Hotărăște astăzi

  „Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta.” Deuteronom 30:19

  Există o veche frază evanghelistică despre care poate că ați auzit: „a ajuta pe oameni să treacă linia.” Acest termen a fost folosit de multe ori cu referire la a ajuta pe oameni să se hotărască într-un anumit punct de doctrină, şi în deosebi la Sabat. În problemele spirituale, există un principiu în privinţa luării anumitor hotărâri, şi anume că toate hotărârile trebuie să fie bazate pe consacrarea noastră pe altarul lui Isus. Dacă o astfel de consacrare nu a avut loc, este inutil să soliciţi luarea unei hotărâri în privinţa oricărui alt subiect. Dacă o persoană nu a luat hotărârea corespunzătoare pentru Hristos şi nu a fost convertită, această persoană nu este pregătită să ia hotărâri în privinţa doctrinei.

  Dumnezeu are metode foarte simple în privinţa luării de hotărâri. Ioan 10:1-5 descrie această metodă. Primul lucru pe care El îl face este de a se face cunoscut oilor. El îşi dă seama că dacă oile Îl cunosc, dacă vor învăţa să recunoască glasul Său şi dacă s-au hotărât să-L urmeze, hotărârile de detaliu care trebuie luate în fiecare zi vor veni în mod natural. Metoda noastră de bază când căutăm să-i determinăm pe alţii să ia o hotărâre în privinţa celor spirituale, ar trebui să fie de a-i ajuta să cunoască în mod personal pe Dumnezeu şi vocea Lui.

  Forţa numărul unu în toate hotărârile spirituale trebuie să fie Duhul Sfânt. Lucrarea Lui este de a confrunta pe fiecare individ cu o hotărâre la momentul în care El ştie că este cel mai potrivit, şi în maniera la care este cel mai probabil ca păcătosul să răspundă.

  Biblia spune clar că noi trebuie să luăm hotărâri şi că trebuie să facem această lucrare în fiecare zi. 2 Corinteni 6:2 spune că timpul potrivit este acum. Iosua a îndemnat pe poporul Israel să aleagă: „Alegeţi astăzi cui vreţi să-i slujiţi” (Iosua 24:15). Notaţi că ceea ce dorea el ca ei să aleagă era cui să slujească, şi nu ce să facă. Hotărârea de a sluji lui Isus şi a-i preda Lui controlul vieţii noastre este o hotărâre zilnică.

  Dacă Duhul Sfînt te îndeamnă să iei o hotărâre în viaţa ta, nu amâna. Cu cât vei zăbovi, cu atât îţi va fi mai greu să te hotărăşti. În Calea către Hristos, pagina 32 ni se spune că mii de oameni au greşit, spre pierzarea lor, amânând luarea unei hotărâri. Probabil că fiecare persoană are o anumită hotărâre care le stăruie în minte, o convingere primită de la Duhul Sfînt. De ce să nu te hotărăşti acum? Dacă trebuie să iei o hotărâre, ia-o astăzi.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...