Hotărăște astăzi

  „Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta.” Deuteronom 30:19

  Există o veche frază evanghelistică despre care poate că ați auzit: „a ajuta pe oameni să treacă linia.” Acest termen a fost folosit de multe ori cu referire la a ajuta pe oameni să se hotărască într-un anumit punct de doctrină, şi în deosebi la Sabat. În problemele spirituale, există un principiu în privinţa luării anumitor hotărâri, şi anume că toate hotărârile trebuie să fie bazate pe consacrarea noastră pe altarul lui Isus. Dacă o astfel de consacrare nu a avut loc, este inutil să soliciţi luarea unei hotărâri în privinţa oricărui alt subiect. Dacă o persoană nu a luat hotărârea corespunzătoare pentru Hristos şi nu a fost convertită, această persoană nu este pregătită să ia hotărâri în privinţa doctrinei.

  Dumnezeu are metode foarte simple în privinţa luării de hotărâri. Ioan 10:1-5 descrie această metodă. Primul lucru pe care El îl face este de a se face cunoscut oilor. El îşi dă seama că dacă oile Îl cunosc, dacă vor învăţa să recunoască glasul Său şi dacă s-au hotărât să-L urmeze, hotărârile de detaliu care trebuie luate în fiecare zi vor veni în mod natural. Metoda noastră de bază când căutăm să-i determinăm pe alţii să ia o hotărâre în privinţa celor spirituale, ar trebui să fie de a-i ajuta să cunoască în mod personal pe Dumnezeu şi vocea Lui.

  Forţa numărul unu în toate hotărârile spirituale trebuie să fie Duhul Sfânt. Lucrarea Lui este de a confrunta pe fiecare individ cu o hotărâre la momentul în care El ştie că este cel mai potrivit, şi în maniera la care este cel mai probabil ca păcătosul să răspundă.

  Biblia spune clar că noi trebuie să luăm hotărâri şi că trebuie să facem această lucrare în fiecare zi. 2 Corinteni 6:2 spune că timpul potrivit este acum. Iosua a îndemnat pe poporul Israel să aleagă: „Alegeţi astăzi cui vreţi să-i slujiţi” (Iosua 24:15). Notaţi că ceea ce dorea el ca ei să aleagă era cui să slujească, şi nu ce să facă. Hotărârea de a sluji lui Isus şi a-i preda Lui controlul vieţii noastre este o hotărâre zilnică.

  Dacă Duhul Sfînt te îndeamnă să iei o hotărâre în viaţa ta, nu amâna. Cu cât vei zăbovi, cu atât îţi va fi mai greu să te hotărăşti. În Calea către Hristos, pagina 32 ni se spune că mii de oameni au greşit, spre pierzarea lor, amânând luarea unei hotărâri. Probabil că fiecare persoană are o anumită hotărâre care le stăruie în minte, o convingere primită de la Duhul Sfînt. De ce să nu te hotărăşti acum? Dacă trebuie să iei o hotărâre, ia-o astăzi.

  Hotărăște astăzi - 2017. Forţa numărul unu în toate hotărârile spirituale trebuie să fie Duhul Sfânt. Lucrarea Lui este de a confrunta pe fiecare individ cu o hotărâre la momentul în care El ştie că este cel mai potrivit, şi în maniera la care este cel mai probabil ca păcătosul să răspundă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!