Hotărăște astăzi

  „Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta.” Deuteronom 30:19

  Există o veche frază evanghelistică despre care poate că ați auzit: „a ajuta pe oameni să treacă linia.” Acest termen a fost folosit de multe ori cu referire la a ajuta pe oameni să se hotărască într-un anumit punct de doctrină, şi în deosebi la Sabat. În problemele spirituale, există un principiu în privinţa luării anumitor hotărâri, şi anume că toate hotărârile trebuie să fie bazate pe consacrarea noastră pe altarul lui Isus. Dacă o astfel de consacrare nu a avut loc, este inutil să soliciţi luarea unei hotărâri în privinţa oricărui alt subiect. Dacă o persoană nu a luat hotărârea corespunzătoare pentru Hristos şi nu a fost convertită, această persoană nu este pregătită să ia hotărâri în privinţa doctrinei.

  Dumnezeu are metode foarte simple în privinţa luării de hotărâri. Ioan 10:1-5 descrie această metodă. Primul lucru pe care El îl face este de a se face cunoscut oilor. El îşi dă seama că dacă oile Îl cunosc, dacă vor învăţa să recunoască glasul Său şi dacă s-au hotărât să-L urmeze, hotărârile de detaliu care trebuie luate în fiecare zi vor veni în mod natural. Metoda noastră de bază când căutăm să-i determinăm pe alţii să ia o hotărâre în privinţa celor spirituale, ar trebui să fie de a-i ajuta să cunoască în mod personal pe Dumnezeu şi vocea Lui.

  Forţa numărul unu în toate hotărârile spirituale trebuie să fie Duhul Sfânt. Lucrarea Lui este de a confrunta pe fiecare individ cu o hotărâre la momentul în care El ştie că este cel mai potrivit, şi în maniera la care este cel mai probabil ca păcătosul să răspundă.

  Biblia spune clar că noi trebuie să luăm hotărâri şi că trebuie să facem această lucrare în fiecare zi. 2 Corinteni 6:2 spune că timpul potrivit este acum. Iosua a îndemnat pe poporul Israel să aleagă: „Alegeţi astăzi cui vreţi să-i slujiţi” (Iosua 24:15). Notaţi că ceea ce dorea el ca ei să aleagă era cui să slujească, şi nu ce să facă. Hotărârea de a sluji lui Isus şi a-i preda Lui controlul vieţii noastre este o hotărâre zilnică.

  Dacă Duhul Sfînt te îndeamnă să iei o hotărâre în viaţa ta, nu amâna. Cu cât vei zăbovi, cu atât îţi va fi mai greu să te hotărăşti. În Calea către Hristos, pagina 32 ni se spune că mii de oameni au greşit, spre pierzarea lor, amânând luarea unei hotărâri. Probabil că fiecare persoană are o anumită hotărâre care le stăruie în minte, o convingere primită de la Duhul Sfînt. De ce să nu te hotărăşti acum? Dacă trebuie să iei o hotărâre, ia-o astăzi.

  Hotărăște astăzi - 2017. Forţa numărul unu în toate hotărârile spirituale trebuie să fie Duhul Sfânt. Lucrarea Lui este de a confrunta pe fiecare individ cu o hotărâre la momentul în care El ştie că este cel mai potrivit, şi în maniera la care este cel mai probabil ca păcătosul să răspundă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...