„Urmează-Mă!”

  „Şi oile merg după El, pentru că Îi cunosc glasul.” Ioan 10:4

  Unui grup de turişti călătorind prin Orientul Mijlociu, li s-a spus de către ghid să ia aminte la păstori. „Un păstor nu-şi mână oile, ci mai degrabă le călăuzeşte” a zis el. Aceasta i-a determinat pe turişti să fie atenţi pentru a nu pierde scena. Dar primul grop de oi de care s-au apropiat erau mânate, cu toiege, cu pietre şi cu strigăte. Când s-au interesat mai îndeaproape de cauza acestui fapt, au aflat că oile pe care le văzuseră urmau să fie transportate la abator!

  Isus a zis: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze” (Matei 16:24). El a zis că oile ascultă glasul păstorului şi-l cunosc şi îl urmează (Ioan 10:4). El a zis de asemenea: „Dacă îmi slujeşte cineva să Mă urmeze” (capitolul 12:26). Tânărului bogat El i-a spus să vândă tot ce avea, şi să-L urmeze pe Isus (Matei 19:21). Şi de asemenea El a invitat pe ucenicii Lui să-L urmeze pentru a deveni pescari de oameni (capitolul 4:19).

  Când urmăm pe cineva în care ne încredem, aceasta constituie opusul faptului de a fi îndemnat, încolţit, sau forţat. Isus ne îndeamnă să-L urmăm. Şi în Apocalipsa 14:4 găsim un grup de oameni care s-au legat atât de tare de Acela care este atât Păstor cât şi Miel încât ei Îl urmează oriunde merge El.

  Luca 9:57-62 ne relatează despre un grup de oameni care au avut probleme cu ideea de a urma pe Isus. Ei au adus tot felul de scuze. Ei aveau de făcut multe alte lucruri. Şi Isus le-a spus că ei nu puteau să fie cu inima împărţită. Aceia care Îl urmează pe El trebuie să fie consacraţi pe deplin. Dar cheia este aici că ei fuseseră învitaţi să Îl urmeze. 1 Petru 2:21 spune că: „La aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi, şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.”

  Numai Duhul Sfânt cunoaşte orarul fiecărui suflet. Noi nu-l cunoaştem. Noi trebuie să permitem Duhului Sfânt să-şi facă lucrarea. El este Acela care determină pe orice om să ia o hotărâre. Şi baza tuturor celorlalte hotărâri o constituie hotărârea de a urma pe Hristos. Hotărârile au rost numai pe această bază. Dacă noi am ales să urmăm pe Hristos şi să învăţăm a cunoaşte vocea Lui, atunci El ne va putea conduce să vedem ce altceva doreşte El ca noi să hotărâm. Duhul Sfînt conduce pe fiecare individ la hotărârea de a urma pe Hristos şi de a continua să-L urmeze în fiecare zi.

  „Urmează-Mă!” - 2017. Aceia care Îl urmează pe Isus trebuie să fie consacraţi pe deplin. Dar cheia este aici că ei fuseseră învitaţi să Îl urmeze. 1 Petru 2:21 spune că: „La aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi, şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.