„Urmează-Mă!”

  „Şi oile merg după El, pentru că Îi cunosc glasul.” Ioan 10:4

  Unui grup de turişti călătorind prin Orientul Mijlociu, li s-a spus de către ghid să ia aminte la păstori. „Un păstor nu-şi mână oile, ci mai degrabă le călăuzeşte” a zis el. Aceasta i-a determinat pe turişti să fie atenţi pentru a nu pierde scena. Dar primul grop de oi de care s-au apropiat erau mânate, cu toiege, cu pietre şi cu strigăte. Când s-au interesat mai îndeaproape de cauza acestui fapt, au aflat că oile pe care le văzuseră urmau să fie transportate la abator!

  Isus a zis: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze” (Matei 16:24). El a zis că oile ascultă glasul păstorului şi-l cunosc şi îl urmează (Ioan 10:4). El a zis de asemenea: „Dacă îmi slujeşte cineva să Mă urmeze” (capitolul 12:26). Tânărului bogat El i-a spus să vândă tot ce avea, şi să-L urmeze pe Isus (Matei 19:21). Şi de asemenea El a invitat pe ucenicii Lui să-L urmeze pentru a deveni pescari de oameni (capitolul 4:19).

  Când urmăm pe cineva în care ne încredem, aceasta constituie opusul faptului de a fi îndemnat, încolţit, sau forţat. Isus ne îndeamnă să-L urmăm. Şi în Apocalipsa 14:4 găsim un grup de oameni care s-au legat atât de tare de Acela care este atât Păstor cât şi Miel încât ei Îl urmează oriunde merge El.

  Luca 9:57-62 ne relatează despre un grup de oameni care au avut probleme cu ideea de a urma pe Isus. Ei au adus tot felul de scuze. Ei aveau de făcut multe alte lucruri. Şi Isus le-a spus că ei nu puteau să fie cu inima împărţită. Aceia care Îl urmează pe El trebuie să fie consacraţi pe deplin. Dar cheia este aici că ei fuseseră învitaţi să Îl urmeze. 1 Petru 2:21 spune că: „La aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi, şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.”

  Numai Duhul Sfânt cunoaşte orarul fiecărui suflet. Noi nu-l cunoaştem. Noi trebuie să permitem Duhului Sfânt să-şi facă lucrarea. El este Acela care determină pe orice om să ia o hotărâre. Şi baza tuturor celorlalte hotărâri o constituie hotărârea de a urma pe Hristos. Hotărârile au rost numai pe această bază. Dacă noi am ales să urmăm pe Hristos şi să învăţăm a cunoaşte vocea Lui, atunci El ne va putea conduce să vedem ce altceva doreşte El ca noi să hotărâm. Duhul Sfînt conduce pe fiecare individ la hotărârea de a urma pe Hristos şi de a continua să-L urmeze în fiecare zi.

  „Urmează-Mă!” - 2017. Aceia care Îl urmează pe Isus trebuie să fie consacraţi pe deplin. Dar cheia este aici că ei fuseseră învitaţi să Îl urmeze. 1 Petru 2:21 spune că: „La aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi, şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...