Sfat de la cel mai înțelept om

  „Dar adu-ţi aminte de făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii, când vei zice: ‘Nu găsesc nici-o plăcere în el”. Eclesiastul 12:1.

  Împăratul Solomon este cunoscut ca fiind cel mai înţelept om care a trăit vreodată pe acest pământ. El a devenit împărat înainte de vârsta de 18 ani. După ce a devenit împărat, el a adunat aur din Ofir şi argint din minele Spaniei. El a importat pietre preţioase şi mirodenii din Arabia, şi fildeş din India. Zece mii de oameni mâncau la masa lui în fiecare zi. Corăbiile sale aduceau bogăţii de pe ţărmurile lumii, totalizând aproximativ 10 milioane de dolari în fiecare an. Împărăteasa din Seba a venit să vadă această împărăţie cu ochii ei şi când a plecat a spus că cele ce auzise înainte despre această împărăţie nu erau nici pe jumătate conforme cu realitatea. Solomon ne-a lăsat 3000 de proverbe şi către sfârşitul vieţii sale, el a zis: „Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor”. Te interesează să ştii care este părerea celui mai înţelept om din lume cu privire la încheierea tuturor învăţăturilor? El a ajuns la această concluzie învăţând de la Dumnezeu şi trecând prin şcoala vieţii. Iată care este concluzia lui: „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria fiecărui om. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău”. (Eclesiastul 12:13-14)

  Notaţi ordinea ideilor. „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui”. Bineînţeles că aici se vorbeşte despre ceva mai mult decât numai a-ţi fie frică de Dumnezeu. Respectă-L pe Dumnezeu, dă-I cinstea cuvenită pentru ceea ce El este, şi anume Creator al nostru. Despre aceasta vorbeşte Solomon când spune „Teme-te de Dumnezeu”. Dumnezeu a dovedit foarte multă răbdare faţă de noi. După standardele noastre, el ar fi trebuit să fie alungat de la tron de mult. Ai studiat vreodată câte nelegiuiri a făcut el în timpul răzvrătirii sale? El a gustat din plin din ceea ce se numeşte plăcerile acestei vieţi, dar ele s-au dovedit a fi amare, în cele din urmă. El a descoperit că nu a putut să ţină poruncile lui Dumnezeu, atâta vreme cât nu I-a dat lui Dumnezeu locul cuvenit. Problema pe care o avem toţi cu privire la cele zece porunci este că nu există putere în aceste porunci. Ai descoperit tu lucrul acesta? În ele ni se descoperă înţelepciunea lui Isus şi niciunul din marii legiuitori ai lumii nu a putut să îmbunătăţească aceste porunci. Dar porunca în sine nu are nici o putere. Legea ne descoperă doar nevoia noastră de un Mântuitor, ea ne îndreaptă către Hristos, şi în Hristos vom găsi iertare şi putere ca să împlinim cerinţele legii.

  Sfat de la cel mai înțelept om - 2017. Dar porunca în sine nu are nici o putere. Legea ne descoperă doar nevoia noastră de un Mântuitor, ea ne îndreaptă către Hristos, şi în Hristos vom găsi iertare şi putere ca să împlinim cerinţele legii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...