Sfat de la cel mai înțelept om

  „Dar adu-ţi aminte de făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii, când vei zice: ‘Nu găsesc nici-o plăcere în el”. Eclesiastul 12:1.

  Împăratul Solomon este cunoscut ca fiind cel mai înţelept om care a trăit vreodată pe acest pământ. El a devenit împărat înainte de vârsta de 18 ani. După ce a devenit împărat, el a adunat aur din Ofir şi argint din minele Spaniei. El a importat pietre preţioase şi mirodenii din Arabia, şi fildeş din India. Zece mii de oameni mâncau la masa lui în fiecare zi. Corăbiile sale aduceau bogăţii de pe ţărmurile lumii, totalizând aproximativ 10 milioane de dolari în fiecare an. Împărăteasa din Seba a venit să vadă această împărăţie cu ochii ei şi când a plecat a spus că cele ce auzise înainte despre această împărăţie nu erau nici pe jumătate conforme cu realitatea. Solomon ne-a lăsat 3000 de proverbe şi către sfârşitul vieţii sale, el a zis: „Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor”. Te interesează să ştii care este părerea celui mai înţelept om din lume cu privire la încheierea tuturor învăţăturilor? El a ajuns la această concluzie învăţând de la Dumnezeu şi trecând prin şcoala vieţii. Iată care este concluzia lui: „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria fiecărui om. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău”. (Eclesiastul 12:13-14)

  Notaţi ordinea ideilor. „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui”. Bineînţeles că aici se vorbeşte despre ceva mai mult decât numai a-ţi fie frică de Dumnezeu. Respectă-L pe Dumnezeu, dă-I cinstea cuvenită pentru ceea ce El este, şi anume Creator al nostru. Despre aceasta vorbeşte Solomon când spune „Teme-te de Dumnezeu”. Dumnezeu a dovedit foarte multă răbdare faţă de noi. După standardele noastre, el ar fi trebuit să fie alungat de la tron de mult. Ai studiat vreodată câte nelegiuiri a făcut el în timpul răzvrătirii sale? El a gustat din plin din ceea ce se numeşte plăcerile acestei vieţi, dar ele s-au dovedit a fi amare, în cele din urmă. El a descoperit că nu a putut să ţină poruncile lui Dumnezeu, atâta vreme cât nu I-a dat lui Dumnezeu locul cuvenit. Problema pe care o avem toţi cu privire la cele zece porunci este că nu există putere în aceste porunci. Ai descoperit tu lucrul acesta? În ele ni se descoperă înţelepciunea lui Isus şi niciunul din marii legiuitori ai lumii nu a putut să îmbunătăţească aceste porunci. Dar porunca în sine nu are nici o putere. Legea ne descoperă doar nevoia noastră de un Mântuitor, ea ne îndreaptă către Hristos, şi în Hristos vom găsi iertare şi putere ca să împlinim cerinţele legii.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...