Legea descoperită în viață

  „Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric ci să împlinesc.” Matei 5:17.

  Legea este o transcriere a caracterului lui Dumnezeu. Aceleaşi lucruri care se spun despre Dumnezeu se pot spune şi despre legea Sa. Dumnezeu este adevărul (Ioan 14,6). Legea Sa este adevărul (Psalmul 119,142). Dumnezeu este neprihănire (Psalm 145,17). Legea Sa este neprihănire (Psalmul 119,172). Dumnezeu este desăvârşit (Matei 5,48). Legea Sa este desăvârşită (Psalmul 19,7). Dumnezeu este sfânt (Isaia 6,3). Legea Sa este sfântă (Romani 12,7). Dumnezeu este neschimbător (Maleahi 3,6). Legea Sa este neschimbătoare (Matei 5,18). Dumnezeu este duhovnicesc (Ioan 4,24). Poruncile Sale sunt duhovniceşti (Romani 4,17). Dumnezeu este veşnic (Psalmul 7;90,2). Legea Sa este veşnică (Psalmul 111,7.8; 119,44).

  Aceasta înseamnă că a fost, este şi va fi întotdeauna greşit să ucizi, să furi, să minţi, să pofteşti, să iei Numele lui Dumnezeu în deşert şi toate celelalte. N-a existat şi nu va exista vreun timp când poruncile vor fi schimbate datorită unor circumstanţe de etică sau din orice alt motiv. De ce? Pentru că cele zece porunci reprezintă ceea ce Dumnezeu este şi ceea ce Isus însuşi este.

  O femeie intră într-un magazin de textile ca si-şi găsească material pentru o rochie. Ea răscoleşte sulurile de materiale până când găseşte unul care să-i placă. Atunci se opreşte, pipăie stofa cu degetele, o ridică şi se uită la ea în lumina zilei. Între timp vânzătorul se apropie de ea şi îi spune: „Îţi place materialul acesta?” „Da, spune ea, îmi place, cred că este frumos, dar încerc să-mi imaginez cum ar arăta făcut într-o rochie.” Vânzătorul o ia şi o duce la vitrina din față, unde este o rochie făcută din acelaşi material. Si femeia spune: „Înfăşurat pe sul, materialul acesta arată frumos, dar lucrat într-o rochie arată extraordinar, am să-l cumpăr.” Privind la cele zece porunci, ne dăm seama câtă înţelepciune este în ele. Noi admitem că nicio înbunătăţire nu poate fi adusă acestor porunci, în afară de una singură, şi anume de a vedea aceste porunci trăite într-o viaţă de om.

  Aceste principii veşnice arătau foarte bine pe cele două table de piatră. Dar frumuseţea lor nu şi-a descoperit adevărata strălucire decât atunci când au fost trăite practic într-o viată de om, viaţa Domnului Isus. Venind pe acest pământ, depinzând în fiecare moment de puterea primită de la Tatăl Său, El a păzit fiecare din cele zece porunci, în mod desăvârşit. El ne oferă şi nouă astăzi aceiaşi putere care I-a stat şi Lui la îndemână.

  În continuă dependenţă de EL noi putem descoperi lumii o frumuseţe de caracter care va aduce slavă şi cinste Numelui lui Isus. Frumuseţea celor zece porunci poate fi descoperită şi în vieţile noastre.

  Legea descoperită în viață - 2017. Venind pe acest pământ, depinzând în fiecare moment de puterea primită de la Tatăl Său, Isus a păzit fiecare din cele zece porunci, în mod desăvârşit. El ne oferă şi nouă astăzi aceiaşi putere care I-a stat şi Lui la îndemână.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...