Legea descoperită în viață

  „Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric ci să împlinesc.” Matei 5:17.

  Legea este o transcriere a caracterului lui Dumnezeu. Aceleaşi lucruri care se spun despre Dumnezeu se pot spune şi despre legea Sa. Dumnezeu este adevărul (Ioan 14,6). Legea Sa este adevărul (Psalmul 119,142). Dumnezeu este neprihănire (Psalm 145,17). Legea Sa este neprihănire (Psalmul 119,172). Dumnezeu este desăvârşit (Matei 5,48). Legea Sa este desăvârşită (Psalmul 19,7). Dumnezeu este sfânt (Isaia 6,3). Legea Sa este sfântă (Romani 12,7). Dumnezeu este neschimbător (Maleahi 3,6). Legea Sa este neschimbătoare (Matei 5,18). Dumnezeu este duhovnicesc (Ioan 4,24). Poruncile Sale sunt duhovniceşti (Romani 4,17). Dumnezeu este veşnic (Psalmul 7;90,2). Legea Sa este veşnică (Psalmul 111,7.8; 119,44).

  Aceasta înseamnă că a fost, este şi va fi întotdeauna greşit să ucizi, să furi, să minţi, să pofteşti, să iei Numele lui Dumnezeu în deşert şi toate celelalte. N-a existat şi nu va exista vreun timp când poruncile vor fi schimbate datorită unor circumstanţe de etică sau din orice alt motiv. De ce? Pentru că cele zece porunci reprezintă ceea ce Dumnezeu este şi ceea ce Isus însuşi este.

  O femeie intră într-un magazin de textile ca si-şi găsească material pentru o rochie. Ea răscoleşte sulurile de materiale până când găseşte unul care să-i placă. Atunci se opreşte, pipăie stofa cu degetele, o ridică şi se uită la ea în lumina zilei. Între timp vânzătorul se apropie de ea şi îi spune: „Îţi place materialul acesta?” „Da, spune ea, îmi place, cred că este frumos, dar încerc să-mi imaginez cum ar arăta făcut într-o rochie.” Vânzătorul o ia şi o duce la vitrina din față, unde este o rochie făcută din acelaşi material. Si femeia spune: „Înfăşurat pe sul, materialul acesta arată frumos, dar lucrat într-o rochie arată extraordinar, am să-l cumpăr.” Privind la cele zece porunci, ne dăm seama câtă înţelepciune este în ele. Noi admitem că nicio înbunătăţire nu poate fi adusă acestor porunci, în afară de una singură, şi anume de a vedea aceste porunci trăite într-o viaţă de om.

  Aceste principii veşnice arătau foarte bine pe cele două table de piatră. Dar frumuseţea lor nu şi-a descoperit adevărata strălucire decât atunci când au fost trăite practic într-o viată de om, viaţa Domnului Isus. Venind pe acest pământ, depinzând în fiecare moment de puterea primită de la Tatăl Său, El a păzit fiecare din cele zece porunci, în mod desăvârşit. El ne oferă şi nouă astăzi aceiaşi putere care I-a stat şi Lui la îndemână.

  În continuă dependenţă de EL noi putem descoperi lumii o frumuseţe de caracter care va aduce slavă şi cinste Numelui lui Isus. Frumuseţea celor zece porunci poate fi descoperită şi în vieţile noastre.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...