Legea descoperită în viață

  „Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric ci să împlinesc.” Matei 5:17.

  Legea este o transcriere a caracterului lui Dumnezeu. Aceleaşi lucruri care se spun despre Dumnezeu se pot spune şi despre legea Sa. Dumnezeu este adevărul (Ioan 14,6). Legea Sa este adevărul (Psalmul 119,142). Dumnezeu este neprihănire (Psalm 145,17). Legea Sa este neprihănire (Psalmul 119,172). Dumnezeu este desăvârşit (Matei 5,48). Legea Sa este desăvârşită (Psalmul 19,7). Dumnezeu este sfânt (Isaia 6,3). Legea Sa este sfântă (Romani 12,7). Dumnezeu este neschimbător (Maleahi 3,6). Legea Sa este neschimbătoare (Matei 5,18). Dumnezeu este duhovnicesc (Ioan 4,24). Poruncile Sale sunt duhovniceşti (Romani 4,17). Dumnezeu este veşnic (Psalmul 7;90,2). Legea Sa este veşnică (Psalmul 111,7.8; 119,44).

  Aceasta înseamnă că a fost, este şi va fi întotdeauna greşit să ucizi, să furi, să minţi, să pofteşti, să iei Numele lui Dumnezeu în deşert şi toate celelalte. N-a existat şi nu va exista vreun timp când poruncile vor fi schimbate datorită unor circumstanţe de etică sau din orice alt motiv. De ce? Pentru că cele zece porunci reprezintă ceea ce Dumnezeu este şi ceea ce Isus însuşi este.

  O femeie intră într-un magazin de textile ca si-şi găsească material pentru o rochie. Ea răscoleşte sulurile de materiale până când găseşte unul care să-i placă. Atunci se opreşte, pipăie stofa cu degetele, o ridică şi se uită la ea în lumina zilei. Între timp vânzătorul se apropie de ea şi îi spune: „Îţi place materialul acesta?” „Da, spune ea, îmi place, cred că este frumos, dar încerc să-mi imaginez cum ar arăta făcut într-o rochie.” Vânzătorul o ia şi o duce la vitrina din față, unde este o rochie făcută din acelaşi material. Si femeia spune: „Înfăşurat pe sul, materialul acesta arată frumos, dar lucrat într-o rochie arată extraordinar, am să-l cumpăr.” Privind la cele zece porunci, ne dăm seama câtă înţelepciune este în ele. Noi admitem că nicio înbunătăţire nu poate fi adusă acestor porunci, în afară de una singură, şi anume de a vedea aceste porunci trăite într-o viaţă de om.

  Aceste principii veşnice arătau foarte bine pe cele două table de piatră. Dar frumuseţea lor nu şi-a descoperit adevărata strălucire decât atunci când au fost trăite practic într-o viată de om, viaţa Domnului Isus. Venind pe acest pământ, depinzând în fiecare moment de puterea primită de la Tatăl Său, El a păzit fiecare din cele zece porunci, în mod desăvârşit. El ne oferă şi nouă astăzi aceiaşi putere care I-a stat şi Lui la îndemână.

  În continuă dependenţă de EL noi putem descoperi lumii o frumuseţe de caracter care va aduce slavă şi cinste Numelui lui Isus. Frumuseţea celor zece porunci poate fi descoperită şi în vieţile noastre.

  Legea descoperită în viață - 2017. Venind pe acest pământ, depinzând în fiecare moment de puterea primită de la Tatăl Său, Isus a păzit fiecare din cele zece porunci, în mod desăvârşit. El ne oferă şi nouă astăzi aceiaşi putere care I-a stat şi Lui la îndemână.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...