Isus stânca veacurilor

  „Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie, care nu va fi nimicită niciodată…” Daniel 2:44.

  În vremea aceea, Nebucadneţar era conducătorul întregii lumi cunoscute. Probabil că el a fost foarte capabil de a putut realiza o astfel de performanță. Plimbându-se pe veranda palatului său şi privind grădinile suspendate, se felicita pe el însuşi pentru performanţa realizată. El avea aceiaşi problemă pe care a avut-o şi Lucifer. Problema eului personal. El nu a dat lui Dumnezeu credit, slavă şi cinste pentru cele realizate, ci mai degrabă a zis: „Oare nu este acesta Babilonul cel mare, pe care mi l-am zidit eu?” El era un parvenit şi parveniţilor le place întotdeauna să se laude cu realizările lor. Cu câţiva ani în urmă Dumnezeul cerurilor încercase să comunice cu acest împărat păgân, descoperindu-i că exista Cineva mai mare decât el.

  Nebucadneţar avusese un vis. Dar el a uitat acel vis şi atunci intră pe scenă Daniel, căruia Dumnezeu îi descoperă visul lui Nebucadneţar. Împăratul îşi reaminteşte visul atunci când Daniel îl repetă şi Daniel îi dă şi interpretarea acestui vis. Lui Nebucadneţar i s-a arătat că el va fi capul de aur. Totuşi visul nu s-a terminat aici, dar lui Nebucadneţar nu i-a plăcut partea cu pieptul de aramă şi braţele de argint şi toate celelalte împărăţii care urmau. Aşa că el s-a hotărât să construiască un chip ca acela pe care l-a văzut în vis dar complet din aur. Vă reamintiţi restul povestirii. Dumnezeu i s-a descoperit încă o dată lui Nebucadneţar prin anii petrecuţi în sălbăticie. Dar mai mult decât de toate acestea eu sunt interesat de piatra despre care se vorbeşte în Daniel capitolul 2. Noi am petrecut şi petrecem adesea foarte mult timp studiind cele patru împărăţii, apoi celelalte zece împărăţii, dar nu am petrecut niciodată suficient timp pentru a studia pe adevăratul erou al acestei istorisiri, piatra dezlipită din munte fără ajutorul vreunei mâini.

  Dacă ar fi să alegi, la ce te-ai hotărî între piatră şi aur? La prima vedere s-ar părea că aurul ar fi o alegere mai bună. Dar Dumnezeu vede lucrurile altfel decât le vedem noi. Piatra care a fost văzută dezlipindu-se din munte fără ajutorul vreunei mâini, reprezintă pe Isus. Tot aurul, argintul, arama şi lutul sunt eclipsate de această piatră. Toate aceste materiale, mai mult sau mai puţin preţioase s-au sfărâmat împreună şi s-au făcut ca pleava din arie, vara. Le-a luat vântul şi nici urmă nu s-a mai găsit de ele. Împărăţiile acestei lumi iau fiinţă, se înalţă, stăpânesc pentru o vreme şi apoi pier. Toate lucrurile pe care omul le preţuieşte mai mult decât pe Dumnezeu se dovedesc în cele din urmă a fi lipsite de vreo valoare. „Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o Împărăţie, care nu va fi nimicită niciodată şi care va dăinui veşnic.”

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...