Cazând pe stâncă

  „Pentru că beau dintr-o stâncă duhovnicească ce venea după ei; şi stânca era Hristos.”1 Corinteni 10:4

  Dacă studiezi simbolistica pietrei sau a stâncii pe tot parcursul Scripturii, vei descoperi că ea este o reprezentare a lui Isus Hristos. În zilele călătoriei poporului Israel din Egipt către Canaan, îl vedem pe Moise lovind piatra din pustie. Textul nostru de astăzi spune scurt şi cuprinzător: „Și stânca era Hristos”.

  În Matei 7:24-25, Isus a folosit El însuşi analogia cu stânca, vorbindu-ne despre necesitatea construirii pe stâncă şi nu pe nisip. Pavel ne spune că nu poate fi pusă nici-o altă temelie decât aceea care a fost deja pusă, şi anume Isus Hristos. Isus este piatra de căpătâi a Scripturii.

  În Isaia 8,13-15 se spune că Domnul va fi „o piatră de poticnire” şi „o stâncă de păcătuire”. Psalmul 118,22 de asemenea face referire la stâncă. În Matei 21:42-44 ni se redă cum Isus însuşi a citat din Vechiul Testament, zicând: „N-aţi citit niciodată în Scripturi că piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului; Domnul a făcut acest lucru şi este minunat în ochii noştri?… Cine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.”

  Fiecăruia dintre noi ni se oferă o alegere astăzi. Vrei tu să cazi pe stâncă, sau vrei să laşi ca stânca să cadă pe tine şi să te facă pulbere? Dacă nu ştiu ce înseamnă a cădea pe stâncă, va veni o zi când mă voi ruga ca munţii şi stâncile să cadă pe mine şi să mă ascundă de faţa lui Dumnezeu.

  Sunt numai două posibilităţi: fie să cad pe stâncă, sau stânca să cadă pe mine. Dar a cădea pe stâncă este o expresie ciudată, ce înseamnă ea de fapt? Romani 9:33 ne exemplifică ce înseamnă a cădea pe stâncă. „Iată că pun în Sion o Piatră de poticnire şi o Stâncă de cădere: şi cine crede în El, nu va fi dat de ruşine”.

  Aşadar, care este explicaţia? Potrivit cu acest text din Romani, a cădea pe stâncă sau a fi zdrobit de stâncă este egal cu a alege între credinţă şi fapte. Dacă voi încerca să trăiesc o viaţă bună prin eforturi personale şi nu voi căuta să aflu ce înseamnă să cred în El pentru mântuire în toate aspectele ei, atunci stânca va cădea pe mine. Singura noastră siguranţă este de a cădea pe stâncă şi a fi zdrobiţi, a recunoaşte că resursele noastre sunt limitate şi a stabili o legătură de părtăşie şi comuniune cu Isus.

  Cazând pe stâncă - 2017. Dacă voi încerca să trăiesc o viaţă bună prin eforturi personale şi nu voi căuta să aflu ce înseamnă să cred în El pentru mântuire în toate aspectele ei, atunci stânca va cădea pe mine. Singura noastră siguranţă este de a cădea pe stâncă şi a fi zdrobiţi, a recunoaşte că resursele noastre sunt limitate şi a stabili o legătură de părtăşie şi comuniune cu Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...