Cazând pe stâncă

  „Pentru că beau dintr-o stâncă duhovnicească ce venea după ei; şi stânca era Hristos.”1 Corinteni 10:4

  Dacă studiezi simbolistica pietrei sau a stâncii pe tot parcursul Scripturii, vei descoperi că ea este o reprezentare a lui Isus Hristos. În zilele călătoriei poporului Israel din Egipt către Canaan, îl vedem pe Moise lovind piatra din pustie. Textul nostru de astăzi spune scurt şi cuprinzător: „Și stânca era Hristos”.

  În Matei 7:24-25, Isus a folosit El însuşi analogia cu stânca, vorbindu-ne despre necesitatea construirii pe stâncă şi nu pe nisip. Pavel ne spune că nu poate fi pusă nici-o altă temelie decât aceea care a fost deja pusă, şi anume Isus Hristos. Isus este piatra de căpătâi a Scripturii.

  În Isaia 8,13-15 se spune că Domnul va fi „o piatră de poticnire” şi „o stâncă de păcătuire”. Psalmul 118,22 de asemenea face referire la stâncă. În Matei 21:42-44 ni se redă cum Isus însuşi a citat din Vechiul Testament, zicând: „N-aţi citit niciodată în Scripturi că piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului; Domnul a făcut acest lucru şi este minunat în ochii noştri?… Cine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.”

  Fiecăruia dintre noi ni se oferă o alegere astăzi. Vrei tu să cazi pe stâncă, sau vrei să laşi ca stânca să cadă pe tine şi să te facă pulbere? Dacă nu ştiu ce înseamnă a cădea pe stâncă, va veni o zi când mă voi ruga ca munţii şi stâncile să cadă pe mine şi să mă ascundă de faţa lui Dumnezeu.

  Sunt numai două posibilităţi: fie să cad pe stâncă, sau stânca să cadă pe mine. Dar a cădea pe stâncă este o expresie ciudată, ce înseamnă ea de fapt? Romani 9:33 ne exemplifică ce înseamnă a cădea pe stâncă. „Iată că pun în Sion o Piatră de poticnire şi o Stâncă de cădere: şi cine crede în El, nu va fi dat de ruşine”.

  Aşadar, care este explicaţia? Potrivit cu acest text din Romani, a cădea pe stâncă sau a fi zdrobit de stâncă este egal cu a alege între credinţă şi fapte. Dacă voi încerca să trăiesc o viaţă bună prin eforturi personale şi nu voi căuta să aflu ce înseamnă să cred în El pentru mântuire în toate aspectele ei, atunci stânca va cădea pe mine. Singura noastră siguranţă este de a cădea pe stâncă şi a fi zdrobiţi, a recunoaşte că resursele noastre sunt limitate şi a stabili o legătură de părtăşie şi comuniune cu Isus.

  Cazând pe stâncă - 2017. Dacă voi încerca să trăiesc o viaţă bună prin eforturi personale şi nu voi căuta să aflu ce înseamnă să cred în El pentru mântuire în toate aspectele ei, atunci stânca va cădea pe mine. Singura noastră siguranţă este de a cădea pe stâncă şi a fi zdrobiţi, a recunoaşte că resursele noastre sunt limitate şi a stabili o legătură de părtăşie şi comuniune cu Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...