Este greu să te lași spălat

  „Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine.” Ioan 13:8.

  „Deci, dacă Eu, Domnul şi învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora. Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu… Dacă ştiți aceste lucruri, ferice de voi, dacă le faceţi.” (Ioan 13:14-17). Ni se dau aici trei motive pentru care ar trebui să ne spălăm picioarele unii altora. În primul rând pentru că Isus a poruncit lucrul acesta. El ne-a spus că noi trebuie să facem aceasta. În al doilea rând pentru că El ne-a dat un exemplu. Si în al treilea rând pentru că noi vom fi fericiţi dacă vom împlini voia Lui.

  Te bucuri tu să speli picioarele unei alte persoane? Dar să ţi se spele picioarele? sunt unii dintre noi care au descoperit un înţeles adânc în această lucrare şi au învăţat să-L vadă pe Isus descoperit în serviciul Sfintei Cine. Dacă într-o săptămâna ei iau parte la serviciul Sfintei Cine în biserica lor de bază şi apoi săptămâna următoare vizitează o altă biserică unde se oferă din nou serviciul Sfintei Cine, ei se bucură să ia parte din nou. Dar sunt şi alţii care după ce au luat parte într-o biserică, mergând săptămâna următoare într-o altă biserică unde se oferă serviciul Sfintei Cine, ei zic: „Nu, mulţumesc, ni ne-am făcut datoria pentru trimestrul acesta!” Mai sunt şi alţii care găsesc această lucrare atât de lipsită de gust încât stau acasă în Sabatul Sfintei Cine şi nu iau parte nici măcar o dată pe trimestru.

  Un student mi-a zis la sfârşitul unui serviciu al Sfintei Cine care avea loc chiar în săptămâna de rugăciune: „Eu obişnuiesc să-mi spăl singur picioarele!” În conversaţia care a urmat, eu am încercat să subliniez importanţa şi semnificaţia acestui act. Să permiţi altei persoane să facă pentru tine ceea ce de obicei faci tu însuţi, poartă în sine un mesaj. Este umilitor să apelăm la Dumnezeu să facă pentru noi ceea ce noi trebuie să facem şi vrem să facem pentru noi înşine. Ce e mai greu: să permiţi unei alte persoane să-ţi spele picioarele, sau să speli tu însuţi picioarele unei alte persoane? Răspunsul obişnuit este că e mai greu să permiţi unei alte persoane să-ţi spele ţie picioarele. Este jenant. Nouă ne este greu să admitem că avem nevoie să lăsăm pe altcineva să facă ceva pentru noi – că noi nu putem realiza totul prin noi înşine. Petru a găsit că era umilitor să lase pe Isus să-i spele picioarele şi a obiectat privitor la această necesitate până când Isus i-a descoperit că numai prin a se umili pe sine însuşi aşa încât să accepte ca Isus să-i spele picioarele putea el să aibă parte cu Isus. Noi nu vom putea fi curăţiţi decât dacă îngăduim ca mândria noastră să fie umilită prin acceptarea slujbei pe care Isus doreşte să o aducă în dreptul nostru.

  Este greu să te lași spălat - 2017. Petru a găsit că era umilitor să lase pe Isus să-i spele picioarele şi a obiectat privitor la această necesitate până când Isus i-a descoperit că numai prin a se umili pe sine însuşi aşa încât să accepte ca Isus să-i spele picioarele putea el să aibă parte cu Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...