Curățit pentru împărtășire

  „Isus I-a zis: Cine s-a scăldat, n-are trebuinţă să-şi spele decât picioarele, ca să fie curat de tot…” Ioan 13:10.

  „A venit deci la Simon Petru. Si Petru I-a zis: ‘Doamne, Tu să-mi speli mie picioarele?’ Drept răspuns, Isus i-a zis: ‘Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea.’ Petru I-a zis: ‘Nicioadată nu-mi vei spăla picioarele!’Isus i-a răspuns: ‘Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine.’” (Ioan 13,6-8). Lui Petru îi venea greu să lase ca să-i fie spălate picioarele. De ce? Care este părerea ta cu privire la acest subiect? Crezi că el gândea că Isus ca Fiu al lui Dumnezeu era într-o poziţie prea înaltă ca să înfăptuiască această slujbă umilitoare? Se simţea el oare vinovat pentru că nu s-a oferit să facă el această lucrare? Era obiceiul ca un rob să spele picioarele oaspeţilor şi dacă un rob nu era la îndemână atunci cineva trebuia să se ofere voluntar. Dar poţi aştepta oare voluntari dintr-un grup de ucenici care până atunci se certaseră şi se târguiseră cu privire la cine va fi mai mare în împărăţia cerurilor?

  Isus i-a zis: „Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine.” „Doamne”, I-a zis Simon Petru, „nu numai picioarele, dar şi mâinile şi capul!” Isus I-a zis: „Cine s-a scăldat, n-are trebuinţă să-şi spele decât picioarele, ca să fie curat de tot…” (Ioan 13,8-10). Petru fusese deja curăţat prin puterea curăţitoare a lui Isus. Botezul, în care atât capul, cât şi mâinile şi picioarele sunt spălate, este un simbol al curăţirii întregii persoane. Actul împărtăşirii este un simbol al curăţirii ulterioare, de care avem nevoie din cauza căderilor şi lipsurilor ce se manifestă în procesul creşterii noastre creştine. Când noi ÎI acceptăm pe Isus ca Mântuitor al nostru personal, în virtutea neprihănirii Sale, noi stăm înaintea lui Dumnezeu ca şi cum n-am fi păcătuit niciodată. Si harul Său îndreptăţitor este la dipoziţia noastră în fiecare zi potrivit cu nevoile noastre.

  În virtutea exemplului lui Hristos în acest act al umilinţei, noi ştim că dacă vrem să avem parte cu El, ne vom implica şi noi în toate fazele acestui serviciu al împărtăşirii. Dacă El nu ne spală, nu putem avea nici o parte cu El.

  Credincioşii din biserica primară au urmat această practică pentru o vreme, dar apoi unii au găsit că aceasta era un inconvenient şi practica a fost în mare parte abandonată. Totuşi simbolistica este incompletă dacă nu se dă atenţia cuvenită serviciului spălării picioarelor. Numai după ce vom fi spălaţi prin sângele Lui, curăţiţi din nou, suntem pregătiţi pentru a ne împărtăşi cu pâinea şi cu vinul care sunt simbolurile legăturii cu Hristos.

  Curățit pentru împărtășire - 2017. Când noi ÎI acceptăm pe Isus ca Mântuitor al nostru personal, în virtutea neprihănirii Sale, noi stăm înaintea lui Dumnezeu ca şi cum n-am fi păcătuit niciodată. Si harul Său îndreptăţitor este la dipoziţia noastră în fiecare zi potrivit cu nevoile noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...