Articolul precedentNoi trăim pentru Domnul
  Articolul următorCopiii, Coca Cola și Cofeina

  Isus descoperit în doctrină

  „Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi singelui şi cărnii, tot aşa şi El insuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul, şi să izbăvească pe toţi aceia, care prin frica morţii erau supuşi robiei toată viaţa lor.” Evrei 2:14.15

  Cuvântul cheie în serviciul împărtăşirii este izbăvire. Izbăvirea din Egipt, izbăvirea de sub vinovăţia păcatului, de sub puterea păcatului, şi dintr-o lume a păcatului. Serviciul împărtăşirii are o semnificaţie care datează tocmai din vremea izbăvirii poporului Israel din Egipt, şi nu numai de la Isus sau de la ucenicii aflaţi în camera de sus. Motivul pentru care ucenicii erau adunaţi în camera de sus era ca să celebreze Paştele. Ei comemorau evenimentul stropirii sângelui pe uşiorii uşilor, şi trecerii îngerului lui Dumnezeu.

  Vă aduceţi aminte de acea noapte: Israeliţii urmau să părăsească Egiptul la miezul nopţii. Întâiul născut din fiecare familie era treaz, nerăbdător să vadă sângele stropit pe uşiorii uşii. Acel sânge simboliza sângele Domnului Isus Hristos. Sângele reprezenta putere încă de pe vremea Egiptului. Cei care au stropit sânge pe stâlpii uşii au fost izbăviţi în mod minunat, dar pentru cei care au refuzat să facă această lucrare, sfârşitul a fost tragic.

  Aşadar, Isus şi ucenicii Săi se întâlniseră în camera de sus pentru a sărbători aceste evenimente. În ziua care a urmat acelui serviciu al Sfintei Cine din camera de sus, Isus a trăit ca pe o realitate cruntă ceea ce fusese un simbol timp de atâţia mii de ani, începând de la izbăvirea poporului Israel şi până la Cina cea de taină.

  Împlinirea a fost cu mult mai grozavă decât simbolul. Golgota a însemnat cu mult mai mult decât simpla stropire cu sânge a stâlpilor unor uşi în zilele Egiptului. Dar privind astăzi la această izbăvire şi la semnificaţia Cinei Domnului, noi găsim că toate acestea ne vorbesc din nou despre izbăvire. Când noi acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi, nu numai că suntem iertaţi, dar stăm înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu am fi păcătuit niciodată. Dumnezeu ne oferă mai mult decât numai iertare. Și această veste bună este destinată să aducă pace în fiecare inimă.

  În sângele lui Hristos există putere nu numai de izbăvire, nu numai de iertare, ci există putere care să transforme vieţile noastre. Izbăvirea simbolizată de serviciul împărtăşirii stă la dispoziţia fiecăruia dintre noi, astăzi, dacă noi hotărâm să acceptăm atât iertarea, cât şi puterea pe care El ne-o oferă.

  Isus descoperit în doctrină - Devoțional zilnic. În sângele lui Hristos există putere nu numai de izbăvire, nu numai de iertare, ci există putere care să transforme vieţile noastre. Izbăvirea simbolizată de serviciul împărtăşirii stă la dispoziţia fiecăruia dintre noi, astăzi, dacă noi hotărâm să acceptăm atât iertarea, cât şi puterea pe care El ne-o oferă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...