Articolul precedentNoi trăim pentru Domnul
  Articolul următorCopiii, Coca Cola și Cofeina

  Isus descoperit în doctrină

  „Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi singelui şi cărnii, tot aşa şi El insuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul, şi să izbăvească pe toţi aceia, care prin frica morţii erau supuşi robiei toată viaţa lor.” Evrei 2:14.15

  Cuvântul cheie în serviciul împărtăşirii este izbăvire. Izbăvirea din Egipt, izbăvirea de sub vinovăţia păcatului, de sub puterea păcatului, şi dintr-o lume a păcatului. Serviciul împărtăşirii are o semnificaţie care datează tocmai din vremea izbăvirii poporului Israel din Egipt, şi nu numai de la Isus sau de la ucenicii aflaţi în camera de sus. Motivul pentru care ucenicii erau adunaţi în camera de sus era ca să celebreze Paştele. Ei comemorau evenimentul stropirii sângelui pe uşiorii uşilor, şi trecerii îngerului lui Dumnezeu.

  Vă aduceţi aminte de acea noapte: Israeliţii urmau să părăsească Egiptul la miezul nopţii. Întâiul născut din fiecare familie era treaz, nerăbdător să vadă sângele stropit pe uşiorii uşii. Acel sânge simboliza sângele Domnului Isus Hristos. Sângele reprezenta putere încă de pe vremea Egiptului. Cei care au stropit sânge pe stâlpii uşii au fost izbăviţi în mod minunat, dar pentru cei care au refuzat să facă această lucrare, sfârşitul a fost tragic.

  Aşadar, Isus şi ucenicii Săi se întâlniseră în camera de sus pentru a sărbători aceste evenimente. În ziua care a urmat acelui serviciu al Sfintei Cine din camera de sus, Isus a trăit ca pe o realitate cruntă ceea ce fusese un simbol timp de atâţia mii de ani, începând de la izbăvirea poporului Israel şi până la Cina cea de taină.

  Împlinirea a fost cu mult mai grozavă decât simbolul. Golgota a însemnat cu mult mai mult decât simpla stropire cu sânge a stâlpilor unor uşi în zilele Egiptului. Dar privind astăzi la această izbăvire şi la semnificaţia Cinei Domnului, noi găsim că toate acestea ne vorbesc din nou despre izbăvire. Când noi acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi, nu numai că suntem iertaţi, dar stăm înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu am fi păcătuit niciodată. Dumnezeu ne oferă mai mult decât numai iertare. Și această veste bună este destinată să aducă pace în fiecare inimă.

  În sângele lui Hristos există putere nu numai de izbăvire, nu numai de iertare, ci există putere care să transforme vieţile noastre. Izbăvirea simbolizată de serviciul împărtăşirii stă la dispoziţia fiecăruia dintre noi, astăzi, dacă noi hotărâm să acceptăm atât iertarea, cât şi puterea pe care El ne-o oferă.

  Isus descoperit în doctrină - Devoțional zilnic. În sângele lui Hristos există putere nu numai de izbăvire, nu numai de iertare, ci există putere care să transforme vieţile noastre. Izbăvirea simbolizată de serviciul împărtăşirii stă la dispoziţia fiecăruia dintre noi, astăzi, dacă noi hotărâm să acceptăm atât iertarea, cât şi puterea pe care El ne-o oferă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...