Articolul precedentNoi trăim pentru Domnul
  Articolul următorCopiii, Coca Cola și Cofeina

  Isus descoperit în doctrină

  „Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi singelui şi cărnii, tot aşa şi El insuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul, şi să izbăvească pe toţi aceia, care prin frica morţii erau supuşi robiei toată viaţa lor.” Evrei 2:14.15

  Cuvântul cheie în serviciul împărtăşirii este izbăvire. Izbăvirea din Egipt, izbăvirea de sub vinovăţia păcatului, de sub puterea păcatului, şi dintr-o lume a păcatului. Serviciul împărtăşirii are o semnificaţie care datează tocmai din vremea izbăvirii poporului Israel din Egipt, şi nu numai de la Isus sau de la ucenicii aflaţi în camera de sus. Motivul pentru care ucenicii erau adunaţi în camera de sus era ca să celebreze Paştele. Ei comemorau evenimentul stropirii sângelui pe uşiorii uşilor, şi trecerii îngerului lui Dumnezeu.

  Vă aduceţi aminte de acea noapte: Israeliţii urmau să părăsească Egiptul la miezul nopţii. Întâiul născut din fiecare familie era treaz, nerăbdător să vadă sângele stropit pe uşiorii uşii. Acel sânge simboliza sângele Domnului Isus Hristos. Sângele reprezenta putere încă de pe vremea Egiptului. Cei care au stropit sânge pe stâlpii uşii au fost izbăviţi în mod minunat, dar pentru cei care au refuzat să facă această lucrare, sfârşitul a fost tragic.

  Aşadar, Isus şi ucenicii Săi se întâlniseră în camera de sus pentru a sărbători aceste evenimente. În ziua care a urmat acelui serviciu al Sfintei Cine din camera de sus, Isus a trăit ca pe o realitate cruntă ceea ce fusese un simbol timp de atâţia mii de ani, începând de la izbăvirea poporului Israel şi până la Cina cea de taină.

  Împlinirea a fost cu mult mai grozavă decât simbolul. Golgota a însemnat cu mult mai mult decât simpla stropire cu sânge a stâlpilor unor uşi în zilele Egiptului. Dar privind astăzi la această izbăvire şi la semnificaţia Cinei Domnului, noi găsim că toate acestea ne vorbesc din nou despre izbăvire. Când noi acceptăm ceea ce Isus a făcut pentru noi, nu numai că suntem iertaţi, dar stăm înaintea lui Dumnezeu ca şi cum nu am fi păcătuit niciodată. Dumnezeu ne oferă mai mult decât numai iertare. Și această veste bună este destinată să aducă pace în fiecare inimă.

  În sângele lui Hristos există putere nu numai de izbăvire, nu numai de iertare, ci există putere care să transforme vieţile noastre. Izbăvirea simbolizată de serviciul împărtăşirii stă la dispoziţia fiecăruia dintre noi, astăzi, dacă noi hotărâm să acceptăm atât iertarea, cât şi puterea pe care El ne-o oferă.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...