Cât ți-a mai rămăs?

  „Căci toţi ceilalţi au aruncat din prisosul lor, dar ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce-i mai rămăsese ca să trăiască.’ Marcu 12:44

  Unii consideră învăţătura despre zecime ca aparţinind numai Vechiului Testament. Ei consideră că atunci când Isus le-a spus fariseilor că ei aduceau zeciuială din mentă şi alte mărunţişuri de felul acesta şi neglijau să aducă ceea ce era important, El ar fi pus ideea zeciuielii în umbră. Dar, Isus a declarat limpede că în timp ce noi trebuie să aducem ceea ce este de cea mai mare importanţă, noi nu ar trebui să neglijăm pe celelalte.

  Într-o zi, o femeie văduvă a venit la templu şi a pus cei doi bănuţi ai ei în cutia cu daruri. Din această experienţă, Isus a tras câteva învăţături importante cu privire la dărnicie. Una din ele a fost că cerul apreciază un dar într-o manieră cu totul diferită decât o facem noi. Isus a declarat că acea femeie a dăruit mai mult decât toţi ceilalţi dăruitori. Cum poate fi aceasta adevărat? Pentru că Dumnezeu măsoară dărnicia noastră nu după suma pe care o dăruim, ci mai degrabă după ceea ce ne rămâne după ce dăruim. Aşadar dacă cineva dăruieşte 10.000 de dolari şi-i mai rămân încă 10.000, el a dat cu mult mai puţin decât unul care a pus 2 cenţi şi nu i-a rămas nimic.

  Bineînţeles că este posibil să dai tot mărunţişul din buzunare şi totuşi să fii proprietarul unei case în cartierul elegant al oraşului şi a unei alte case de vacanţă şi al unui iaht în port şi a trei în maşini noi! Când socotim ceea ce ne rămâne după ce am dăruit, trebuie să luăm în considerare toate aceste lucruri. 1 Corinteni 4:7 spune: „Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai, pe care să nu-1 fi primit? Si dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?” Indiferent de ce natură ar fi bogăţia noastră, Dumnezeu este Acela care ne-a dat putere să o câştigăm (Deuteronom 8:18). Și în virtutea acestui fapt, El are drept asupra tuturor posesiunilor noastre. O primă porţie din banii noştri care aparţine Domnului într un mod deosebit, este zecimea. Dar noi nu am terminat cu dăruirea atunci când înapoiem zecimea Domnului. El ne-a invitat să aducem şi daruri de bunăvoie. În Maleahi 3:8, ni se spune că Dumnezeu a fost jefuit de zecimi şi daruri. Dincolo de toate acestea. Dumnezeu are dreptul asupra tot ce noi posedăm. „Unii gândesc că numai o porţiune din averile lor aparţine Domnului. Punând deoparte o oarecare sumă pentru scopuri religioase şi caritabile, aceştia îşi însuşesc restul ca şi cum le-ar aparţine cu totul şi ca şi cum ar avea dreptul să îl folosească aşa cum văd ei potrivit. Unii ca aceştia săvârşesc o mare greşeală. Tot ceea ce noi avem aparţine Domnului, şi noi vom fi traşi la răspundere pentru modul cum folosim aceste bunuri.” Parabole, p.351.

  Cât ți-a mai rămăs? - 2017. Unii gândesc că numai o porţiune din averile lor aparţine Domnului. Punând deoparte o oarecare sumă pentru scopuri religioase şi caritabile, aceştia îşi însuşesc restul ca şi cum le-ar aparţine cu totul şi ca şi cum ar avea dreptul să îl folosească aşa cum văd ei potrivit.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...