Aduceți zecimea la casa visteriei

  „Aduceţi însă la casa visteriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în casa mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de blnecuvântare.” Maleahi 3:10

  Un om a hotărât odată că modul în care el va plăti zecimea va fi să zeciuiască talentele sale în loc de a zeciui banii săi. El era foarte zgârcit cu banii săi. Probabil că el încă mai avea prima monedă de 5 cenţi pe care o câştigase în viaţa lui. Dar el cânta foarte bine la vioară. Și aşa a hotărât că zecimea sa va fi plătită prin a cânta la vioară la şcoala de Sabat!

  Alţii au pus deoparte zecimea lor în bani gheaţă, dar au hotărât să îi folosească aşa cum vedeau ei potrivit, în loc să-i aducă şi să-i predea bisericii. Alţii au hotărât că fondul care a fost hotărât de biserică pentru construirea şcolii are nevoie de mai mulţi bani decât are nevoie biserica, sau că un anumit proiect misionar era de mai mare importanţă decât orice altceva. Dar Dumnezeu a dat instrucţiuni clare cu privire la ce constă zecimea şi cum trebuie ea dăruită.

  Textul nostru de astăzi spune: „Aduceţi însă la casa visteriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în casa Mea.” Care este casa visteriei? Să lăsăm Biblia însăşi să ne dea răspuns la această întrebare, şi să deschidem în Neemia 13:12. „Atunci tot Iuda a adus în cămări zeciuiala din grâu, din must şi din untdelemn.” În unele Biblii există în partea de jos a paginii un comentariu care traduce cuvântul cămări prin visterii, acelaşi termen care este folosit în Maleahi 3. Cămările şi visteriile înseamnă acelaşi lucru. Neemia 10:38 spune: „Preotul, fiul lui Aaron va fi cu leviţii când vor ridica zeciuiala; şi leviţii vor aduce zeciuială din zeciuială la casa Dumnezeului nostru, în cămările casei visteriei.” Notaţi că zecimea trebuie adusă în cămările casei visteriei, la casa lui Dumnezeu. Nu este răspunderea noastră în afară de faptul în care am fost puşi să administrăm fondurile casei lui Dumnezeu, să hotărâm unde trebuie să fie folosite fondurile.

  Binecuvântarea lui Dumnezeu, făgăduinţa Lui de a deschide ferestrele cerului şi a turna binecuvântări mai multe decât este loc pentru a fi primite, este dată numai acelora care aduc zeciuielile lor la casa visteriei. Când noi vom aduce zecimile noastre la El, Lui I se va da dreptul să toarne asupra noastră potrivit cu făgăduinţa pe care ne-a dat-o.

  Aduceți zecimea la casa visteriei - 2017. Zecimea trebuie adusă în cămările casei visteriei, la casa lui Dumnezeu. Nu este răspunderea noastră în afară de faptul în care am fost puşi să administrăm fondurile casei lui Dumnezeu, să hotărâm unde trebuie să fie folosite fondurile.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...