Aduceți zecimea la casa visteriei

  „Aduceţi însă la casa visteriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în casa mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de blnecuvântare.” Maleahi 3:10

  Un om a hotărât odată că modul în care el va plăti zecimea va fi să zeciuiască talentele sale în loc de a zeciui banii săi. El era foarte zgârcit cu banii săi. Probabil că el încă mai avea prima monedă de 5 cenţi pe care o câştigase în viaţa lui. Dar el cânta foarte bine la vioară. Și aşa a hotărât că zecimea sa va fi plătită prin a cânta la vioară la şcoala de Sabat!

  Alţii au pus deoparte zecimea lor în bani gheaţă, dar au hotărât să îi folosească aşa cum vedeau ei potrivit, în loc să-i aducă şi să-i predea bisericii. Alţii au hotărât că fondul care a fost hotărât de biserică pentru construirea şcolii are nevoie de mai mulţi bani decât are nevoie biserica, sau că un anumit proiect misionar era de mai mare importanţă decât orice altceva. Dar Dumnezeu a dat instrucţiuni clare cu privire la ce constă zecimea şi cum trebuie ea dăruită.

  Textul nostru de astăzi spune: „Aduceţi însă la casa visteriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în casa Mea.” Care este casa visteriei? Să lăsăm Biblia însăşi să ne dea răspuns la această întrebare, şi să deschidem în Neemia 13:12. „Atunci tot Iuda a adus în cămări zeciuiala din grâu, din must şi din untdelemn.” În unele Biblii există în partea de jos a paginii un comentariu care traduce cuvântul cămări prin visterii, acelaşi termen care este folosit în Maleahi 3. Cămările şi visteriile înseamnă acelaşi lucru. Neemia 10:38 spune: „Preotul, fiul lui Aaron va fi cu leviţii când vor ridica zeciuiala; şi leviţii vor aduce zeciuială din zeciuială la casa Dumnezeului nostru, în cămările casei visteriei.” Notaţi că zecimea trebuie adusă în cămările casei visteriei, la casa lui Dumnezeu. Nu este răspunderea noastră în afară de faptul în care am fost puşi să administrăm fondurile casei lui Dumnezeu, să hotărâm unde trebuie să fie folosite fondurile.

  Binecuvântarea lui Dumnezeu, făgăduinţa Lui de a deschide ferestrele cerului şi a turna binecuvântări mai multe decât este loc pentru a fi primite, este dată numai acelora care aduc zeciuielile lor la casa visteriei. Când noi vom aduce zecimile noastre la El, Lui I se va da dreptul să toarne asupra noastră potrivit cu făgăduinţa pe care ne-a dat-o.

  Aduceți zecimea la casa visteriei - 2017. Zecimea trebuie adusă în cămările casei visteriei, la casa lui Dumnezeu. Nu este răspunderea noastră în afară de faptul în care am fost puşi să administrăm fondurile casei lui Dumnezeu, să hotărâm unde trebuie să fie folosite fondurile.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...