Nu poți da peste măsură

  „Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra, căci cu ce măsură veţi măsura cu aceea vi se va măsura.” Luca 6:38

  Ai încercat vreodată să-I dai lui Dumnezeu peste măsură? Sunt oameni care au hotărât în mod deliberat să facă acest lucru şi au descoperit că este imposibil. Ce zici însă de această idee? Ți se pare extraordinară sau înspăimântătoare? În Maleahi capitolul 3 se insistă că persoana care dă nu trebuie să aibă motivul corect. Acel text ne dă o făgăduinţă care este asemenea unui cec în alb prin care Dumnezeu se angajează că aceia care se hotărăsc să îi dea ceea ce i se cuvine Lui în daruri şi în zeciuieli vor primi o binecuvântare. Și în timp ce este adevărat că acei care dau din dragoste pentru Dumnezeu vor primi o binecuvintare mai mare, făgăduinţa este însă pentru oricine care dă indiferent din ce motive.

  Maleahi 3:10 este singurul loc din Scriptură pe care-1 cunoaştem, unde Dumnezeu zice: pune-Mă la încercare, încearcă-Mă. Ai citit despre omul de afaceri care L-a încercat pe Dumnezeu? Au fost oameni care au intrat în afaceri având pe Dumnezeu ca partener, în ceea ce priveşte banii şi au descoperit că făgăduinţa Sa este sigură. Unii o fac pentru scopuri de afaceri, alţii pentru că Îl iubesc. Dar când vei descoperi că făgăduinţa lui Dumnezeu este sigura chiar şi pentru motive mai puţin lăudabile, chiar lucrul acesta te va determina să-ţi schimbi motivele, nu-i aşa?

  Statisticile ne arată că numai între 50-60% din adventiştii de ziua a şaptea plătesc în mod credincios zecimea. Aceia care nu sunt ispravnici credincioşi arată cel puţin lipsă de credinţă, dar dincolo de aceasta, ignoranţă şi chiar stupiditate! Vă rog să mă iertaţi pentru această remarcă, dar este înţelept să-ţi dai seama că 9 dolari cu binecuvântarea lui Dumnezeu te vor duce mai departe decât 10 dolari fără binecuvântarea Lui. Este un principiu foarte simplu. Dacă l-ai încercat, precis că ai descoperit că este adevărat, şi că nu este nici o îndoială în privinţa acestui lucru. De fapt chiar şi 8 dolari cu binecuvântarea lui Dumnezeu, te duc mai departe decât 10 dolari fără binecuvântarea Lui! Dar întrebarea din cartea Maleahi nu priveşte numai zecimea pur şi simplu, ci zecimea şi darurile. Unii uită că atunci când şi-au plătit zecimea nu au făcut altceva decât să fie cinstiţi, ei încă nu au fost generoşi! Numai după ce vom înapoia zecimea pentru că este a Lui, şi apoi vom aduce şi daruri, vom descoperi că făgăduinţa Lui este valabilă şi astăzi. Este imposibil să poţi da mai mult, să poţi fi mai generos, să poţi fi mai neegoist decât Dumnezeu însuşi. Tu nu poţi să-i dăruieşti lui Dumnezeu peste măsură. Cu cât Îi dai mai mult cu atâta te va binecuvânta El mai mult.

  Nu poți da peste măsură - 2017. Este înţelept să-ţi dai seama că 9 dolari cu binecuvântarea lui Dumnezeu te vor duce mai departe decât 10 dolari fără binecuvântarea Lui. Este un principiu foarte simplu. Dacă l-ai încercat, precis că ai descoperit că este adevărat.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...