Articolul precedentPuţin mai tare, va rog
  Articolul următorScapă de durerea de cap

  Omul cel tare

  „Când omul cel tare şi bine înarmat îşi păzeşte casa, averile îi sunt la adăpost Dar dacă vine peste el unul mai tare decât el şi-l biruieşte, atunci îi ia cu sila toate armele în care se încredea şi împarte prăzile luate de la el.” Luca 11:21-22.

  Te-ai întrebat vreodată care este semnificaţia acestor texte? Există un text asemănător în Marcu 3:27: „Nimeni nu poate să intre în casa unui om tare şi să-i jefuiască gospodăria, decât dacă a legat mai întâi pe omul acela tare; numai atunci îi va jefui casa.” Mintea este „omul cel tare” al fiecărei persoane. Duşmanul care vine să ne distrugă, trebuie să lege mai întâi pe acest om tare. Marea bătălie în acest conflict dintre bine şi rău este bătălia pentru mintea ta.

  Subiectul reformei sanitare a fost un subiect întotdeauna de mare interes pentru adventiştii de ziua a şaptea, pentru că este o legătură directă între sănătate şi minţile noastre. Chiar de la început când păcatul a intrat în lume, Satana a avut ca primă ţintă să-l lege pe cel tare. Și el a reuşit aceasta, dar când a venit Isus în misiunea Sa pentru mântuirea noastră, El l-a legat pe Satana şi de atunci încoace Isus este biruitorul. Totuşi când vorbim despre bătălia pentru fiecare individ, Hristos şi Satana sunt în conflict continu, şi aceasta este valabilă nu numai pentru începutul vieţii creştine ci şi pentru fiecare stagiu al ei. Bătălia pentru minţile noastre este o bătălie continuă.

  Isus a făcut limpede că ceea ce contează este ceea ce se petrece în mintea noastră. De primă importanţă nu sunt acţiunile noastre exterioare ci ceea ce este în mintea noastră. „Omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă.” (1 Samuel 16:7). Dumnezeu se uită întotdeauna la inimă, şi când vorbim despre inimă ne referim la minte, deşi în Scriptură cuvântul inimă mai poate avea şi alte înţelesuri şi referiri. Inima sau mintea reprezintă pe omul cel tare al fiecărui individ.

  Înainte de a intra în legătură personală cu Domnul Isus, noi posedăm ceea ce în Romani 8:7 se numeşte fire pământească. Dar Dumnezeu a luat măsuri ca prin Evanghelie să ne reînnoim în duhul minţii noastre. (Romani 12:2). În Mărturii volumul 3, pagina 162, ni se spune că dacă nu ne păstrăm templul corpului sfânt, suntem nepotriviţi pentru a fi închinători duhovniceşti. Adventiştii de ziua a şaptea cred într-o dezvoltare armonioasă a puterilor fizice, mentale şi spirituale şi ei au pus accent pe această învăţătură pe tot parcursul existenţei lor ca biserică. Există o legătură strânsă între trup şi minte. Numai prin intermediul minţii putem comunica noi cu Dumnezeu şi putem deveni una cu El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...