Articolul precedentPuţin mai tare, va rog
  Articolul următorScapă de durerea de cap

  Omul cel tare

  „Când omul cel tare şi bine înarmat îşi păzeşte casa, averile îi sunt la adăpost Dar dacă vine peste el unul mai tare decât el şi-l biruieşte, atunci îi ia cu sila toate armele în care se încredea şi împarte prăzile luate de la el.” Luca 11:21-22.

  Te-ai întrebat vreodată care este semnificaţia acestor texte? Există un text asemănător în Marcu 3:27: „Nimeni nu poate să intre în casa unui om tare şi să-i jefuiască gospodăria, decât dacă a legat mai întâi pe omul acela tare; numai atunci îi va jefui casa.” Mintea este „omul cel tare” al fiecărei persoane. Duşmanul care vine să ne distrugă, trebuie să lege mai întâi pe acest om tare. Marea bătălie în acest conflict dintre bine şi rău este bătălia pentru mintea ta.

  Subiectul reformei sanitare a fost un subiect întotdeauna de mare interes pentru adventiştii de ziua a şaptea, pentru că este o legătură directă între sănătate şi minţile noastre. Chiar de la început când păcatul a intrat în lume, Satana a avut ca primă ţintă să-l lege pe cel tare. Și el a reuşit aceasta, dar când a venit Isus în misiunea Sa pentru mântuirea noastră, El l-a legat pe Satana şi de atunci încoace Isus este biruitorul. Totuşi când vorbim despre bătălia pentru fiecare individ, Hristos şi Satana sunt în conflict continu, şi aceasta este valabilă nu numai pentru începutul vieţii creştine ci şi pentru fiecare stagiu al ei. Bătălia pentru minţile noastre este o bătălie continuă.

  Isus a făcut limpede că ceea ce contează este ceea ce se petrece în mintea noastră. De primă importanţă nu sunt acţiunile noastre exterioare ci ceea ce este în mintea noastră. „Omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă.” (1 Samuel 16:7). Dumnezeu se uită întotdeauna la inimă, şi când vorbim despre inimă ne referim la minte, deşi în Scriptură cuvântul inimă mai poate avea şi alte înţelesuri şi referiri. Inima sau mintea reprezintă pe omul cel tare al fiecărui individ.

  Înainte de a intra în legătură personală cu Domnul Isus, noi posedăm ceea ce în Romani 8:7 se numeşte fire pământească. Dar Dumnezeu a luat măsuri ca prin Evanghelie să ne reînnoim în duhul minţii noastre. (Romani 12:2). În Mărturii volumul 3, pagina 162, ni se spune că dacă nu ne păstrăm templul corpului sfânt, suntem nepotriviţi pentru a fi închinători duhovniceşti. Adventiştii de ziua a şaptea cred într-o dezvoltare armonioasă a puterilor fizice, mentale şi spirituale şi ei au pus accent pe această învăţătură pe tot parcursul existenţei lor ca biserică. Există o legătură strânsă între trup şi minte. Numai prin intermediul minţii putem comunica noi cu Dumnezeu şi putem deveni una cu El.

  Omul cel tare - 2017. Credem într-o dezvoltare armonioasă a puterilor fizice, mentale şi spirituale şi punem accent pe această învăţătură pe tot parcursul existenţei lor ca biserică. Există o legătură strânsă între trup şi minte. Numai prin intermediul minţii putem comunica noi cu Dumnezeu şi putem deveni una cu El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...