Articolul precedentScapă de durerea de cap
  Articolul următorEram flămând şi însetat

  Singurul mijloc de comunicare

  „Prea Iubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.” 3 Ioan 2

  La ce te gândeşti când se aduce discuţia despre sănătate? Mulţi gândesc că adventiştii de ziua a şaptea sunt unii care nu mănâncă mâncare de carne. Dar dieta nu este subiectul principal în ceea ce priveşte sănătatea. Isus a promis urmaşilor Săi că El şi Tatăl vor veni şi vor locui cu ei. El a promis că se va manifesta pe El însuşi în noi. Cum face El lucrul acesta? Păi, am putea noi spune, prin legile naturii; dar El face aceasta pentru toată lumea, incluzând pe cei sceptici şi infideli şi pe agnostici. Cei care blestemă pe Dumnezeu beneficiază de tot atâtea manifestări naturale ale prezenţei lui Dumnezeu ca şi ceilalţi. Aşadar manifestarea Lui trebuie să fie prin mijloacele unei comunicări mult mai directe.

  „Nervii creierului care fac legătura între toate organele corpului omenesc constituie mediul prin care cerul comunică cu omul şi prin care sunt afectate aspectele cele mai intime ale vieţii noastre. Tot ceea ce împiedică sau stânjeneşte circularea curentului electric în sistemul nostru nervos, slăbind astfel puterile vitale şi vigilenţa intelectuală, mentală, va sfârşi prin a amorţi simţul nostru moral.” Educaţia, pag. 209. Există trei nivele structurale ale sistemului nervos central, şi primul din aceste nivele care este afectat de diverşi stimulanţi chimici, este nivelul care ocupă locul cel mai înalt în ierarhie şi anume acela în care are loc comunicarea spirituală.

  „Trupul şi mintea sunt legate în mod strâns. Trupul constituie singurul mijloc prin care mintea şi sufletul îşi dezvoltă capacitatea lor în privinţa construirii caracterului.” Divina Vindecare, pag. 130. Aşadar mintea este singurul mijloc prin care se exercită comunicarea cu Dumnezeu. Iar trupul este singurul mijloc prin care se dezvoltă mintea şi sufletul. Tot ceea ce afectează trupul, afectează mintea şi prin minte Dumnezeu se manifestă pe El însuşi în noi. Aşadar când trupul şi mintea sunt afectate, comuniunea cu El este de asemenea afectată. Ca urmare, ce efect are lipsa de odihnă în privinţa legăturii noastre cu Dumnezeu? Ce efect are lipsa de exerciţiu fizic asupra legăturii noastre cu Dumnezeu? Ce rezultat poate avea mâncarea peste măsură în privinţa comuniunii cu Dumnezeu? Ce efecte au drogurile şi alcoolul şi alte substanţe dăunătoare asupra legăturii noastre cu Dumnezeu? Sunt acestea întrebări rezonabile? Satana câştigă dreptul de a veni şi de a controla întreaga noastră fiinţă când el reuşeşte să pună stăpânire asupra minţilor noastre. Cu cât vor fi minţile noastre mai limpezi şi cu cât mai sănătoase vor fi trupurile noastre, cu atât mai uşor va fi să alegem a lăsa pe Dumnezeu să conducă viaţa noastră potrivit cu voinţa Sa.

  Singurul mijloc de comunicare - 2017. Satana câştigă dreptul de a veni şi de a controla întreaga noastră fiinţă când el reuşeşte să pună stăpânire asupra minţilor noastre. Cu cât vor fi minţile noastre mai limpezi şi cu cât mai sănătoase vor fi trupurile noastre, cu atât mai uşor va fi să alegem a lăsa pe Dumnezeu să conducă viaţa noastră potrivit cu voinţa Sa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...