Articolul precedentScapă de durerea de cap
  Articolul următorEram flămând şi însetat

  Singurul mijloc de comunicare

  „Prea Iubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.” 3 Ioan 2

  La ce te gândeşti când se aduce discuţia despre sănătate? Mulţi gândesc că adventiştii de ziua a şaptea sunt unii care nu mănâncă mâncare de carne. Dar dieta nu este subiectul principal în ceea ce priveşte sănătatea. Isus a promis urmaşilor Săi că El şi Tatăl vor veni şi vor locui cu ei. El a promis că se va manifesta pe El însuşi în noi. Cum face El lucrul acesta? Păi, am putea noi spune, prin legile naturii; dar El face aceasta pentru toată lumea, incluzând pe cei sceptici şi infideli şi pe agnostici. Cei care blestemă pe Dumnezeu beneficiază de tot atâtea manifestări naturale ale prezenţei lui Dumnezeu ca şi ceilalţi. Aşadar manifestarea Lui trebuie să fie prin mijloacele unei comunicări mult mai directe.

  „Nervii creierului care fac legătura între toate organele corpului omenesc constituie mediul prin care cerul comunică cu omul şi prin care sunt afectate aspectele cele mai intime ale vieţii noastre. Tot ceea ce împiedică sau stânjeneşte circularea curentului electric în sistemul nostru nervos, slăbind astfel puterile vitale şi vigilenţa intelectuală, mentală, va sfârşi prin a amorţi simţul nostru moral.” Educaţia, pag. 209. Există trei nivele structurale ale sistemului nervos central, şi primul din aceste nivele care este afectat de diverşi stimulanţi chimici, este nivelul care ocupă locul cel mai înalt în ierarhie şi anume acela în care are loc comunicarea spirituală.

  „Trupul şi mintea sunt legate în mod strâns. Trupul constituie singurul mijloc prin care mintea şi sufletul îşi dezvoltă capacitatea lor în privinţa construirii caracterului.” Divina Vindecare, pag. 130. Aşadar mintea este singurul mijloc prin care se exercită comunicarea cu Dumnezeu. Iar trupul este singurul mijloc prin care se dezvoltă mintea şi sufletul. Tot ceea ce afectează trupul, afectează mintea şi prin minte Dumnezeu se manifestă pe El însuşi în noi. Aşadar când trupul şi mintea sunt afectate, comuniunea cu El este de asemenea afectată. Ca urmare, ce efect are lipsa de odihnă în privinţa legăturii noastre cu Dumnezeu? Ce efect are lipsa de exerciţiu fizic asupra legăturii noastre cu Dumnezeu? Ce rezultat poate avea mâncarea peste măsură în privinţa comuniunii cu Dumnezeu? Ce efecte au drogurile şi alcoolul şi alte substanţe dăunătoare asupra legăturii noastre cu Dumnezeu? Sunt acestea întrebări rezonabile? Satana câştigă dreptul de a veni şi de a controla întreaga noastră fiinţă când el reuşeşte să pună stăpânire asupra minţilor noastre. Cu cât vor fi minţile noastre mai limpezi şi cu cât mai sănătoase vor fi trupurile noastre, cu atât mai uşor va fi să alegem a lăsa pe Dumnezeu să conducă viaţa noastră potrivit cu voinţa Sa.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...