Articolul precedentEram flămând şi însetat
  Articolul următorEvitând extremele

  Medicina preventivă

  „Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi.” Isaia 58:8

  Daniel şi cei trei tovarăşi ai Săi au refuzat să se spurce cu bunătăţile de la masa împăratului. Ei ştiau că ceea ce mâncau şi modul în care trăiau urma să aibă efect direct asupra vieţilor lor spirituale. Adventiştii de ziua a şaptea au crezut acelaşi lucru de multă vreme. Noi credem că trupurile noastre sunt temple ale lui Dumnezeu (1 Corinteni 3:16.17) şi că Dumnezeu vrea ca noi să folosim trupurile şi duhurile noastre pentru a-L proslăvi pe El (cap. 6,19.20).

  În privinţa sănătăţii şi vindecării, noi avem opt remedii simple şi naturale. Ele nu sunt numai remedii ci sunt şi măsuri de prevenire. „Sunt multe feluri de a practica arta vindecării; dar este un singur fel care este aprobat de cer. Remediile lui Dumnezeu sunt mijloace simple ale naturii… aerul curat, lumina soarelui, cumpătarea, odihna, exerciţiul, hrana potrivită, folosirea apei, încrederea în puterea divină. Acestea sunt adevărate remedii.” Sfaturi pentru dietă şi hrană, pag. 301. Acestea sunt atât mijloace de recuperare din boală, cât şi mijloace de prevenire a îmbolnăvirii.

  Ti-ai luat vreodată măcar câteva minute ca să verifici ce faci tu în privinţa acestor opt mijloace de prevenire şi vindecare? Mai întotdeauna dacă apar probleme de sănătate se va constata că sunt dificultăţi în cel puţin una din aceste opt domenii, dacă nu şi în mai multe din ele. Dacă ai timp, ar fi bine să te verifici pe tine însuţi în privinţa aceasta. Și fiecare din aceste opt mijloace naturale îşi are un corespondent în domeniul spiritualităţii. Isus este „soarele neprihănirii”. Noi suntem invitaţi să bem din apa vieţii. Isus ne-a dat Sabatul pentru odihnă, şi ne-a invitat să venim la El pentru odihnă în fiecare zi. Rugăciunea este respiraţia sufletului. Exerciţiul este mărturisirea creştină. Dieta corespunzătoare este a mânca din pâinea vieţii. Acestea sunt ingredientele unei vieţi spirituale sănătoase ca şi ale unei vieţi fizice sănătoase.

  Pe tărâm spiritual patru din aceste opt remedii naturale constituie cauze, iar celelalte patru constituie rezultate. Aerul curat, rugăciunea, dietă corespunzătoare, Cuvântul lui Dumnezeu; apa, Duhul Sfânt şi Apa vieţii; şi exerciţiul, mărturisirea; toate acestea au de a face cu legătura noastră cu Dumnezeu şi constituie cauza, sursa, unei experienţe creştine sănătoase.

  Rezultatul acestor prime patru sunt următoarele patru: cumpătarea, odihna, lumina prezenţei divine strălucind asupra noastră şi încrederea în puterea divină.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...