Articolul precedentEram flămând şi însetat
  Articolul următorEvitând extremele

  Medicina preventivă

  „Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi.” Isaia 58:8

  Daniel şi cei trei tovarăşi ai Săi au refuzat să se spurce cu bunătăţile de la masa împăratului. Ei ştiau că ceea ce mâncau şi modul în care trăiau urma să aibă efect direct asupra vieţilor lor spirituale. Adventiştii de ziua a şaptea au crezut acelaşi lucru de multă vreme. Noi credem că trupurile noastre sunt temple ale lui Dumnezeu (1 Corinteni 3:16.17) şi că Dumnezeu vrea ca noi să folosim trupurile şi duhurile noastre pentru a-L proslăvi pe El (cap. 6,19.20).

  În privinţa sănătăţii şi vindecării, noi avem opt remedii simple şi naturale. Ele nu sunt numai remedii ci sunt şi măsuri de prevenire. „Sunt multe feluri de a practica arta vindecării; dar este un singur fel care este aprobat de cer. Remediile lui Dumnezeu sunt mijloace simple ale naturii… aerul curat, lumina soarelui, cumpătarea, odihna, exerciţiul, hrana potrivită, folosirea apei, încrederea în puterea divină. Acestea sunt adevărate remedii.” Sfaturi pentru dietă şi hrană, pag. 301. Acestea sunt atât mijloace de recuperare din boală, cât şi mijloace de prevenire a îmbolnăvirii.

  Ti-ai luat vreodată măcar câteva minute ca să verifici ce faci tu în privinţa acestor opt mijloace de prevenire şi vindecare? Mai întotdeauna dacă apar probleme de sănătate se va constata că sunt dificultăţi în cel puţin una din aceste opt domenii, dacă nu şi în mai multe din ele. Dacă ai timp, ar fi bine să te verifici pe tine însuţi în privinţa aceasta. Și fiecare din aceste opt mijloace naturale îşi are un corespondent în domeniul spiritualităţii. Isus este „soarele neprihănirii”. Noi suntem invitaţi să bem din apa vieţii. Isus ne-a dat Sabatul pentru odihnă, şi ne-a invitat să venim la El pentru odihnă în fiecare zi. Rugăciunea este respiraţia sufletului. Exerciţiul este mărturisirea creştină. Dieta corespunzătoare este a mânca din pâinea vieţii. Acestea sunt ingredientele unei vieţi spirituale sănătoase ca şi ale unei vieţi fizice sănătoase.

  Pe tărâm spiritual patru din aceste opt remedii naturale constituie cauze, iar celelalte patru constituie rezultate. Aerul curat, rugăciunea, dietă corespunzătoare, Cuvântul lui Dumnezeu; apa, Duhul Sfânt şi Apa vieţii; şi exerciţiul, mărturisirea; toate acestea au de a face cu legătura noastră cu Dumnezeu şi constituie cauza, sursa, unei experienţe creştine sănătoase.

  Rezultatul acestor prime patru sunt următoarele patru: cumpătarea, odihna, lumina prezenţei divine strălucind asupra noastră şi încrederea în puterea divină.

  Medicina preventivă - 2017. Sunt multe feluri de a practica arta vindecării; dar este un singur fel care este aprobat de cer. Remediile lui Dumnezeu sunt mijloace simple ale naturii: aerul curat, lumina soarelui, cumpătarea, odihna, exerciţiul, hrana potrivită, folosirea apei, încrederea în puterea divină. Acestea sunt adevărate remedii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...