Articolul precedentEvitând extremele
  Articolul următorCanalul douăzeci şi trei

  Isus mărturisit prin ținută

  „Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară… ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.” 1 Petru 3:3-4

  Este oare păcat să te speli pe faţă? Dar să-ţi piepteni părul? Ce părere ai despre a purta un ceas cu brăţară? Dar despre a purta o cravată? Este corect oare ca creştinii să poarte veşminte croite potrivit cu stilul curent al modei? Îi este oare permis unui creştin să arate bine? Ce părere ai despre eşarfe şi acele de păr sau de cravată? Dar despre dantele, panglici şi butoni? Este oare păcat să-ţi vopseşti părul sau să porţi o perucă? Dar să te machiezi? Dacă nu este păcat să porţi un ceas de mână, ce părere ai despre un ceas cu o piatră preţioasă? Este oare vreo diferenţă între a purta o eşarfa colorată şi a purta un lănţişor de argint la gât? Ce părere ai despre verighetă? Crezi că purtarea oricărui fel de bijuterie ar trebuisă fie interzisă?

  În timp ce este adevărat că există diferite standarde în diverse părţi ale lumii, în diverse ţări şi în diverse culturi, Scriptura ne oferă nişte principii care sunt universal valabile. În Apocalipsa 12, Dumnezeu reprezintă biserica printr-o femeie. Să luăm aminte la îmbrăcămintea ei. „În cer s-a arătat un semn mare: o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare, şi cu o cunună de douăsprezece stele pe cap” (versetul 1).

  În Apocalips 17:4 ni se descrie biserica apostaziată, care este reprezentată tot de o femeie, de data aceasta o desfrânată. Să luăm aminte la îmbrăcămintea ei: „Femeia aceasta era îmbrăcată cu purpură şi stacojiu; era îmbodobită cu aur, cu pietre scumpe şi cu mărgăritare. Ținea în mână un potir de aur, plin de spurcăciuni şi de necurăţiile curviei ei.” Bineînţeles că aceste texte reprezintă nişte simboluri. Sunt unii care cred că oamenii n-ar trebui să poarte nici un fel de îmbrăcăminte, şi ei citează Apocalipsa 12:1 în această privinţă! Dar Dumnezeu ne dă învăţături specifice cu privire la nuditate în alte părţi din Scriptură. Aşadar a interpreta Apocalipsa 12:1 în felul în care acei oameni o fac este o greşeală. Ceea ce vrem să subliniem aici este contrastul dintre o îmbrăcăminte naturală, simplă, şi extravaganţă.

  Care este motivul pentru care suntem supuşi unor restricţii în ce priveşte ţinuta noastră exterioară? Adevărul este că împodobirea exterioară este dovada unei lipse lăuntrice. Dumnezeu doreşte ca noi să avem podoaba lăuntrică a unui duh blând şi smerit, şi nu o împodobire exterioară care atrage atenţia asupra eului. Aplicarea acestor principii va trebui să fie făcută personal în contextul legăturii noastre individuale cu Dumnezeu.

  Isus mărturisit prin ținută - 2017. Împodobirea exterioară este dovada unei lipse lăuntrice. Dumnezeu doreşte ca noi să avem podoaba lăuntrică a unui duh blând şi smerit, şi nu o împodobire exterioară care atrage atenţia asupra eului.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...