Articolul precedentDemascând pericolele tutunului
  Articolul următorLumina trupului

  Alb, negru sau cenușiu

  „Nu iubiţi lumea nici lucrurile din lume.” 1 Ioan 2:15

  Ai auzit vreodată că adventiştii de ziua a şaptea nu dansează, nu merg la spectacole, şi la alte locuri de amuzament lumesc? Mai este aceasta adevărat sau standardele bisericii cu privire la plăcerile lumeşti şi la dragostea de lume sunt deja depăşite? Oare sunt aceste standarde numai nişte relicve ale legalismului pe care deja l-am depăşit? Mai sunt şi alte biserici care obişnuiau să aibă astfel de standarde, dar ei „s-au ajustat la timpurile de astăzi.” Unde trebuie să tragem noi linia de despărţire? Si cum facem distincţia între ceea ce este un simplu obicei şi ceea ce este bine sau rău?

  În capitolul 2 din 1 Ioan ni se spune: „Nu iubiţi lumea nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.” Aceasta este o declaraţie destul de generală, nu-i aşa? „Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.” Parcă învăţătura devine mai specifică aici. „Și lumea şi pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.”

  Această doctrină a bisericii noastre, ilustrează mai bine decât oricare alta faptul că unele lucruri par să nu fie nici albe nici negre, ci cenuşii. Subiecte de genul celor amintite mai sus nu au un text precis de referinţă în Scriptură, şi Satana şi-a dat toate silinţele ca să introducă o grămadă de zone cenuşii, pentru că lui îi place mult această culoare. El poate face ca oamenii să treacă de la alb la negru prin aceste zone de cenuşiu. Este mult mai greu să-i faci pe oameni să treacă direct de la alb la negru. De aceea amăgitorului îi place foarte mult culoarea cenuşie.

  Dacă studiezi vieţile celor care au trecut de la alb la negru, sunt foarte rare cazurile în care tranziţia a fost făcută dintr-o dată. Trecerea are loc pe nesimţite. De cele mai multe ori nimic nu pare în neregulă cu pasul numărul 1 decât doar că el conduce la pasul numărul 2. Mai mult ca sigur că nu va fi nimic asupra căruia să arăţi cu degetul, în afară de direcţia către care conduce acel pas. Acesta este locul în care culoarea cenuşie se potriveşte cel mai bine. De unde ştii unde să te opreşti? Cum poţi să afli unde să tragi linia de despărţire? Din fericire însă acesta este şi punctul în care Isus poate intra în scenă. Dacă Isus nu ni s-ar descoperi în aceste momente, noi am fi pierduţi. Dar El a făgăduit să fie cu noi, şi să ni se descopere, chiar şi atunci când intrăm într-o zonă cenuşie. „Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: ‘Iată drumul, mergeţi pe el!’ când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga” (Isaia 30:21).

  Alb, negru sau cenușiu - 2017. Satana poate face ca oamenii să treacă de la alb la negru prin aceste zone de cenuşiu. Este mult mai greu să-i faci pe oameni să treacă direct de la alb la negru. De aceea amăgitorului îi place foarte mult culoarea cenuşie.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...