Articolul precedentUn dar din inima
  Articolul următorCare este senzaţionalul despre sare?

  Nimeni nu trăiește pentru sine

  „Luaţi seama însă ca nu cumva această slobozenie a voastră să ajungă o piatră de poticnire pentru cei slabi.” 1 Corinteni 8:9.

  Cerinţa preliminară, numărul 1, pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu în mod specific pentru tine este de a avea o continuă, vitală şi personală legătură cu El în fiecare zi. Persoana care se hotărăşte deodată ca să ştie care este voinţa lui Dumnezeu într-o anumită problemă, dar mai înainte nu şi-a făcut timp să întreţină o legătură cu Dumnezeu, îşi va da seama că este greu să primească şi să înţeleagă un răspuns. Dar când o persoană are o legătură trainică cu Dumnezeu, acea persoană va descoperi că în Scriptură se găsesc principii călăuzitoare care ne pot învăţa ce este bine sau rău într-o anumită zonă cenuşie, pentru care nu avem detalii specifice.

  Sunt unele lucruri pe care le poţi face fără nicio grijă dacă te găseşti singur pe o insulă pustie, dar care nu s-ar cuveni a fi făcute în public. Să luăm aminte la o învăţătură a Scripturii. Romani 14:7: „În adevăr, nici unul din noi nu trăieşte pentru sine, şi nici unul din noi nu moare pentru sine.” Versetul 10: „Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău?” Versetele 12-16: „Aşa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu. Să nu ne mai judecăm dar unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire. Eu ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Isus, că nimic nu este necurat în sine, şi că un lucru nu este necurat decât pentru cel ce crede că este necurat. Dar dacă faci ca fratele tău să se mâhnească din pricina unei mâncări, nu mai umbli în dragoste! Nu nimici, prin mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos! Nu faceţi ca binele vostru să fie grăit de rău.”

  În zilele acelea era obiceiul să se sacrifice mâncare idolilor. Acele alimente erau apoi vândute la piaţă. Unii din fraţii creştini aveau probleme când vedeau pe un alt membru al bisericii mîncînd came ce fusese jertfită idolilor. Nu era o problemă care privea carnea în sine în mod necesar, ci mai degrabă faptul că acele alimente fuseseră jertfite idolilor. Dar Pavel zice, dacă cineva s-ar putea poticni de ceea ce tu faci, este mai bine să renunţi. Problema influenţei are o importanţă deosebită în a determina care ar putea fi voia lui Dumnezeu cu privire la o anumită zonă cenuşie. Dacă acţiunile noastre au fie şi în teorie potenţialul de a împiedica progresul spiritual al celor din jurul nostru, noi va trebui să ţinem cont de această posibilitate când luăm decizii cu privire la probleme în privinţa cărora voinţa lui Dumnezeu nu ne-a fost descoperită în mod specific în Scriptură.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...