Articolul precedentUn dar din inima
  Articolul următorCare este senzaţionalul despre sare?

  Nimeni nu trăiește pentru sine

  „Luaţi seama însă ca nu cumva această slobozenie a voastră să ajungă o piatră de poticnire pentru cei slabi.” 1 Corinteni 8:9.

  Cerinţa preliminară, numărul 1, pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu în mod specific pentru tine este de a avea o continuă, vitală şi personală legătură cu El în fiecare zi. Persoana care se hotărăşte deodată ca să ştie care este voinţa lui Dumnezeu într-o anumită problemă, dar mai înainte nu şi-a făcut timp să întreţină o legătură cu Dumnezeu, îşi va da seama că este greu să primească şi să înţeleagă un răspuns. Dar când o persoană are o legătură trainică cu Dumnezeu, acea persoană va descoperi că în Scriptură se găsesc principii călăuzitoare care ne pot învăţa ce este bine sau rău într-o anumită zonă cenuşie, pentru care nu avem detalii specifice.

  Sunt unele lucruri pe care le poţi face fără nicio grijă dacă te găseşti singur pe o insulă pustie, dar care nu s-ar cuveni a fi făcute în public. Să luăm aminte la o învăţătură a Scripturii. Romani 14:7: „În adevăr, nici unul din noi nu trăieşte pentru sine, şi nici unul din noi nu moare pentru sine.” Versetul 10: „Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău?” Versetele 12-16: „Aşa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu. Să nu ne mai judecăm dar unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire. Eu ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Isus, că nimic nu este necurat în sine, şi că un lucru nu este necurat decât pentru cel ce crede că este necurat. Dar dacă faci ca fratele tău să se mâhnească din pricina unei mâncări, nu mai umbli în dragoste! Nu nimici, prin mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos! Nu faceţi ca binele vostru să fie grăit de rău.”

  În zilele acelea era obiceiul să se sacrifice mâncare idolilor. Acele alimente erau apoi vândute la piaţă. Unii din fraţii creştini aveau probleme când vedeau pe un alt membru al bisericii mîncînd came ce fusese jertfită idolilor. Nu era o problemă care privea carnea în sine în mod necesar, ci mai degrabă faptul că acele alimente fuseseră jertfite idolilor. Dar Pavel zice, dacă cineva s-ar putea poticni de ceea ce tu faci, este mai bine să renunţi. Problema influenţei are o importanţă deosebită în a determina care ar putea fi voia lui Dumnezeu cu privire la o anumită zonă cenuşie. Dacă acţiunile noastre au fie şi în teorie potenţialul de a împiedica progresul spiritual al celor din jurul nostru, noi va trebui să ţinem cont de această posibilitate când luăm decizii cu privire la probleme în privinţa cărora voinţa lui Dumnezeu nu ne-a fost descoperită în mod specific în Scriptură.

  Nimeni nu trăiește pentru sine - 2017. Dacă acţiunile noastre au fie şi în teorie potenţialul de a împiedica progresul spiritual al celor din jurul nostru, noi va trebui să ţinem cont de această posibilitate când luăm decizii cu privire la probleme în privinţa cărora voinţa lui Dumnezeu nu ne-a fost descoperită în mod specific în Scriptură.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...