Articolul precedentUn dar din inima
  Articolul următorCare este senzaţionalul despre sare?

  Nimeni nu trăiește pentru sine

  „Luaţi seama însă ca nu cumva această slobozenie a voastră să ajungă o piatră de poticnire pentru cei slabi.” 1 Corinteni 8:9.

  Cerinţa preliminară, numărul 1, pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu în mod specific pentru tine este de a avea o continuă, vitală şi personală legătură cu El în fiecare zi. Persoana care se hotărăşte deodată ca să ştie care este voinţa lui Dumnezeu într-o anumită problemă, dar mai înainte nu şi-a făcut timp să întreţină o legătură cu Dumnezeu, îşi va da seama că este greu să primească şi să înţeleagă un răspuns. Dar când o persoană are o legătură trainică cu Dumnezeu, acea persoană va descoperi că în Scriptură se găsesc principii călăuzitoare care ne pot învăţa ce este bine sau rău într-o anumită zonă cenuşie, pentru care nu avem detalii specifice.

  Sunt unele lucruri pe care le poţi face fără nicio grijă dacă te găseşti singur pe o insulă pustie, dar care nu s-ar cuveni a fi făcute în public. Să luăm aminte la o învăţătură a Scripturii. Romani 14:7: „În adevăr, nici unul din noi nu trăieşte pentru sine, şi nici unul din noi nu moare pentru sine.” Versetul 10: „Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău?” Versetele 12-16: „Aşa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu. Să nu ne mai judecăm dar unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire. Eu ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Isus, că nimic nu este necurat în sine, şi că un lucru nu este necurat decât pentru cel ce crede că este necurat. Dar dacă faci ca fratele tău să se mâhnească din pricina unei mâncări, nu mai umbli în dragoste! Nu nimici, prin mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos! Nu faceţi ca binele vostru să fie grăit de rău.”

  În zilele acelea era obiceiul să se sacrifice mâncare idolilor. Acele alimente erau apoi vândute la piaţă. Unii din fraţii creştini aveau probleme când vedeau pe un alt membru al bisericii mîncînd came ce fusese jertfită idolilor. Nu era o problemă care privea carnea în sine în mod necesar, ci mai degrabă faptul că acele alimente fuseseră jertfite idolilor. Dar Pavel zice, dacă cineva s-ar putea poticni de ceea ce tu faci, este mai bine să renunţi. Problema influenţei are o importanţă deosebită în a determina care ar putea fi voia lui Dumnezeu cu privire la o anumită zonă cenuşie. Dacă acţiunile noastre au fie şi în teorie potenţialul de a împiedica progresul spiritual al celor din jurul nostru, noi va trebui să ţinem cont de această posibilitate când luăm decizii cu privire la probleme în privinţa cărora voinţa lui Dumnezeu nu ne-a fost descoperită în mod specific în Scriptură.

  Nimeni nu trăiește pentru sine - 2017. Dacă acţiunile noastre au fie şi în teorie potenţialul de a împiedica progresul spiritual al celor din jurul nostru, noi va trebui să ţinem cont de această posibilitate când luăm decizii cu privire la probleme în privinţa cărora voinţa lui Dumnezeu nu ne-a fost descoperită în mod specific în Scriptură.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...