Cunoscând voia lui Dumnezeu

  „Căci M-am pogorit din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimes.” Ioan 6:38

  Nouăzeci la sută din dificultăţile ce privesc descoperirea voinţei lui Dumnezeu în vieţile noastre sunt eliminate când luăm hotărârea să ascultăm sfatul Domnului. Cum ajungem noi să luăm această hotărâre? Omeneşte este imposibil. Numai Dumnezeu ne poate determina la aceasta. Noi nu vom reuşi să luăm o astfel de hotărâre în mod independent de harul şi puterea Sa.

  Și oare n-a demonstrat Isus adevărul acesta în viaţa Sa? Cred că sunteţi de acord că a fost potrivit cu voinţa lui Dumnezeu ca Isus să-şi astâmpere setea la fântâna din Samaria. Dar când Lui I s-a oferit ocazia să vorbească cuiva despre nişte izvoare mai adânci, pentru ape care satură mai mult, vedem că Isus uită de propriile Lui nevoi.

  În Ioan 4:34, Isus a zis: „Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis.” Acesta a fost scopul şi misiunea lui Isus în viaţa Lui de pe acest pământ. Iar în cele din urmă, la încheierea lucrării Sale, pe când era singur în grădină, luptând până la sudoarea de sânge, El a zis: „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine!” El ca om ar fi preferat o altă cale, şi totuşi imediat El Și-a supus dorinţele şi voinţa Sa, Tatălui. „Totuşi, facă-se nu voia Mea ci a Ta” (Luca 22:42). El a fost gata să supună dorinţele Sale lui Dumnezeu.

  Există un citat pe care mulţi dintre noi obişnuim să-l cităm, cu dorinţa ca cele scrise acolo să se petreacă şi în viaţa noastră: „În viaţa Sa pe acest pământ Hristos nu a făcut planuri de unul singur. El a acceptat planurile pe care Dumnezeu le avea pentru El, şi zi după zi Tatăl descoperea Fiului planurile Sale. Tot aşa ar trebui să depindem şi noi de Dumnezeu, aşa încât vieţile noastre să nu fie nimic altceva decât împlinirea planurilor Sale. El va conduce paşii noştri în măsura în care noi îi predăm Lui planurile noastre.” Divina Vindecare, pag. 479. Nu ţi-ar place oare să fii atât de aproape de Domnul încât El să poată să-ţi descopere în fiecare zi planurile pe care le are pentru tine? Sau cel puţin n-ai vrea să fii binevoitor în a-I permite să întrerupă planurile pe care ţi le-ai făcut? Pe măsură ce noi creştem în asemănarea noastră cu Isus, noi vom fi tot mai receptivi la planurile Sale, şi ca urmare planurile pe care noi le vom urma vor fi planurile Lui şi nu ale noastre.

  Cunoscând voia lui Dumnezeu - 2017. Pe măsură ce noi creştem în asemănarea noastră cu Isus, noi vom fi tot mai receptivi la planurile Sale, şi ca urmare planurile pe care noi le vom urma vor fi planurile Lui şi nu ale noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...