Articolul precedentŢanţari şi cămile
  Articolul următorSângele unui învingător

  Opt pași călăuzitori

  „Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirile îndreptate asupra ta.” Psalmul 32:8

  Pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu pentru noi într-o anumită problemă, noi trebuie ca mai întâi de toate, prin harul lui Dumnezeu, să ajungem la punctul în care să fim gata a renunţa la propria noastră voinţă în ce priveşte problema respectivă. Aceasta se poate realiza numai prin puterea lui Dumnezeu şi printr-o legătură personală cu El. În al doilea rând noi nu trebuie să ne călăuzim după simţăminte. Nu este nimic greşit să avem simţăminte specifice într-un anumit subiect, şi de fapt Duhul Sfânt ne dă adesea impresii şi convingeri de o natură foarte apropiată simţămintelor. Ceea ce este important este să nu iei hotărâri bazat numai pe simţăminte. (De fapt nu lua nici o hotărâre bazată numai pe un singur criteriu, ci adună toate informaţiile disponibile în problema respectivă, şi apoi ia o hotărâre în funcţie de toate aceste fapte adunate împreună.)

  În al treilea rând caută să descoperi voinţa lui Dumnezeu aşa cum este ea descoperită în Cuvântui Său. Vor fi cazuri în care nu poţi găsi ceva specific, ca de exemplu dacă să te muţi într-un loc sau nu. Dar mai mult ca sigur că vor fi principii care se pot aplica situaţiei respective. Și aceasta aduce din nou în atenţia noastră faptul că Cuvântul lui Dumnezeu ne-a fost lăsat atât pentru comuniune cât şi pentru informare.

  În al patrulea rând, nu pierde din vedere lucrările Providenţei. Fii gata să sesizezi o uşă închisă sau una deschisă. Ține seama de direcţia în care ai fost condus în trecut, şi caută să îţi dai seama dacă hotărârea prezentă se încadrează în tabloul general.

  În al cincilea rând prezintă hotărârea ta în rugăciune înaintea Domnului. Caută pe genunchi călăuzirea Sa şi ia-ţi timp să asculţi „susurul blând şi subţire” (1 Împăraţi 19:12 u.p.). Desfăşoară cazul tău înaintea Domnului şi dă-I consimţământul ca El să lucreze potrivit cu înţelepciunea Sa.

  Si, în al şaselea rând, sfatuieşte-te cu tovarăşii tăi de credinţă. Părinţi evlavioşi, învăţători, pastori, pot oferi sfaturi de valoare bazate pe experienţa lor de credinţă. La fel, şi în cazul acesta, nu depinde de alţii în luarea hotărârilor tale, ci ascultă la ceea ce ei au de zis şi include totul într-un tablou general.

  În al şaptelea rând ia o hotărâre! Nu sta cu picioarele în două bărci. Hotărăşte. Prezintă hotărârea ta în rugăciune Domnului şi treci la acţiune. În al optulea rând, invită pe Domnul să oprească desfăşurarea planurilor tale dacă dintr-o greşeală s-a întâmplat să nu înţelegi semnalele pe care ţi le-a comunicat mai înainte. Domnul a făgăduit că-Și va împlini planurile cu noi.

  Opt pași călăuzitori - 2017. Prezintă hotărârea ta în rugăciune înaintea Domnului. Caută pe genunchi călăuzirea Sa şi ia-ţi timp să asculţi „susurul blând şi subţire” (1 Împăraţi 19:12 u.p.). Desfăşoară cazul tău înaintea Domnului şi dă-I consimţământul ca El să lucreze potrivit cu înţelepciunea Sa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...