Articolul precedentSângele unui învingător
  Articolul următorO perspectivă diferită

  Isus descoperit prin doctrine

  „Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu, sau dacă Eu vorbesc de la Mine.” Ioan 7,16.17

  Isus este Omul Bibliei. El este tema centrală a acestei cărţi,personajul principal în fiecare istorisire. El este Cuvântul care a adus toate lucrurile la existenţă. El este descoperit prin simboluri şi tipuri, şi El este de asemenea descoperit prin doctrinele Bibliei. De multe ori noi am despărţit doctrinele de tema mântuirii prin credinţa în Hristos. Unii au avut probleme în a descoperi importanţa doctrinelor în lumina adevărului că acceptarea noastră de către Dumnezeu se bazează numai pe venirea noastră la Isus pentru dobândirea mântuirii pe care El ne-a asigurat-o. Dar noi am atins numai suprafaţa studiului minunat şi plin de răsplătiri al doctrinelor bisericii, care ni-L descoperă pe Isus într-o lumină cu totul specială.

  Isus a venit ca să trăiască şi să moară pentru noi, pentru ca astfel noi să căpătăm mântuire. El a făgăduit că va veni din nou ca să ne ia în patria pe care El a pregătit-o pentru cei ce Îl iubesc. Dragostea Sa pentru noi este descoperită în măsurile pe care El le-a luat pentru a ne izbăvi din această lume a păcatului.

  El a făcut tot ce I-a stat în putinţă spre a ne face să înţelegem problema păcatului, astfel ca noi să putem alege cu uşurinţă viaţa în locul morţii, însăşi modul în care El a tratat cu Satana şi cu îngerii căzuţi ne arată cât de drept şi răbdător este El, şi cât de hotărât este ca nimeni să nu sufere o nereuşită în înţelegerea adevărului.

  El ne-a făcut cunoscut faptul că este interesat şi în existenţa noastră fizică. El ne este descoperit ca un Dumnezeu practic, care cunoaşte din experienţă personală necesităţile noastre fizice. El ne-a dat instrucţiuni pentru a trăi o viaţă de primă calitate aici pe pământul acesta, şi a luat măsuri pentru a asigura o posibilitate de trezire a noastră dacă vom adormi înainte de venirea Sa. El ne-a descoperit puterea Sa de a curăţi inimile noastre, şi ne-a dat Sabatul ca să fie un semn al puterii Sale de sfinţire. El este de asemenea descoperit în doctrina sanctuarului ca Miel al lui Dumnezeu. În felul acesta El ne-a dat o ilustrare cât se poate de uşor de înţeles a metodelor de comuniune cu El, şi a deschis drumul nostru către Sfânta Sfintelor pentru a ne asigura că Legea poate fi păzită prin puterea Sa.

  Studiind doctrinele în lumina oferită de Isus, şi ceea ce ele ne învaţă despre El, şi legătura noastră cu El, noi vom găsi un înţeles limpede al deosebitelor învăţături prezentate de biserica noastră, şi vom fi pregătiţi pentru a împărtăşi aceste adevăruri cu cei din jurul nostru.

  Isus descoperit prin doctrine - 2017. Studiind doctrinele în lumina oferită de Isus, şi ceea ce ele ne învaţă despre El, şi legătura noastră cu El, noi vom găsi un înţeles limpede al deosebitelor învăţături prezentate de biserica noastră, şi vom fi pregătiţi pentru a împărtăşi aceste adevăruri cu cei din jurul nostru.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...