Articolul precedentO perspectivă diferită
  Articolul următorNu eşti o maşina de păscut

  Sfințiți pentru Hristos

  „Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.’ Ezechiel 36:26

  Israel fusese necredincios faţă de Dumnezeu. Ei Îi profanaseră Numele şi din cauza aceasta păgânii aveau păreri greşite despre Dumnezeu. Dumnezeu a dorit să îndrepte această stare de lucruri. El s-a adresat lui Ezechiel cu mesajul următor: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ‘Nu din pricina voastră fac aceste lucruri, casa lui Israel, ci din pricina Numelui Meu celui sfânt, pe care L-aţi pângărit printre neamurile la care aţi mers. De aceea voi sfinţi Numele Meu cel mare, care a fost pângărit printre neamuri, pe care L-aţi pângărit în mijlocul lor’” (cap. 36,22.23). Sfinţirea este lucrarea Duhului Sfânt care curăţeşte orice nelegiuire. Scopul suprem al acestei lucrări nu este numai pentru binele nostru, ci în primul rând pentru slava lui Dumnezeu.

  Să privim acum la versetele 25 şi 26: „Vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţiţi; vă voi curăţi de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri. Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou.”

  Să luăm aminte la secvenţa evenimentelor descrise aici. În primul rând, Dumnezeu ne descoperă motivul pentru care El urmează să-şi curăţească poporul. În al doilea rând El ne spune că ne va stropi cu apă curată pentru a ne curăţi de toate spurcăciunile şi de toţi idolii noştri. În al treilea rând. El ne va da o inimă nouă. De multe ori noi spunem că expresia „o inimă nouă” se referă la experienţa convertirii. Dar să nu uităm că acest mesaj a fost dat acelora care constituiau deja poporul lui Dumnezeu. Ca urmare, vedem că este posibil să faci parte din poporul lui Dumnezeu şi să te fi născut din nou, şi totuşi să ai nevoie de o inimă nouă. Inima nouă care ni se dă la naşterea din nou, nu este în mod necesar o inimă curată. Aceasta se demonstrează în vieţile bărbaţilor evlavioşi ai Scripturii. Lucrul acesta este menţionat şi în cartea Calea către Hristos, pagina 18, unde se spune că ni se va da o inimă nouă, care va conduce la o viaţă nouă. Acest lucru nu se întâmplă însă peste noapte.

  Facem aici cunoştinţă cu un proces progresiv, aceasta fiind lucrarea pe care Dumnezeu o săvârşeşte prin puterea Duhului Sfânt. Lucrarea aceasta nu este ceva care vine de la noi. Tot ceea ce putem face noi în procesul acesta este de a ne supune conducerii lui Dumnezeu, şi de a permite Duhului Sfânt să-şi facă lucrarea Sa cu noi. În mod practic, noi facem aceasta alegând să răspundem îndemnurilor Duhului Sfânt şi venind în prezenţa Domnului în fiecare zi pentru legătură şi părtăşie cu El. Un astfel de răspuns din partea noastră este ceea ce Îi dă Lui dreptul să lucreze în vieţile noastre.

  Sfințiți pentru Hristos - 2017. Tot ceea ce putem face noi în procesul acesta este de a ne supune conducerii lui Dumnezeu, şi de a permite Duhului Sfânt să-şi facă lucrarea Sa cu noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...