O lucrare mai însemnată decât ajungerea noastră la cer

  „Îmi înviorează sufletul, şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său.” Psalmul 23:3

  „În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stătut în picioare, şi a strigat: ‘Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râori de apă vie, cum zice Scriptura.’ Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El” (Ioan 7:37-39). Aşadar râurile de apă vie au legătură cu Duhul Sfânt. Isus, care încă de la naşterea Sa fusese umplut cu Duhul Sfînt, este de asemenea inclus în simbol. El a zis: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine, şi să bea.” Dar prezentarea Duhului Sfânt sub simbolul apei are de a face cu curăţirea.

  Unul din aspectele lucrării Duhului Sfânt este curăţirea inimii creştinului. Ce înseamnă să ai o inimă curată? Se pot da două răspunsuri. Comportamentalistul va defini o inimă curată ca fiind biruirea faptelor rele prin fapte ale neprihănirii. De cealaltă parte, acela care se bazează pe legătura sa cu Dumnezeu va defini o inimă curată în termenii unei legături corespunzătoare cu Domnul Isus. A avea o inimă întinată, înseamnă să trăieşti în separare conştientă de Dumnezeu. Inima curată nu poate exista în mod independent de legătura cu Dumnezeu. Relaţia este cu mult mai importantă decât faptele.

  Toate frământările luptei noastre cu păcatul şi ispita, toate căderile şi lipsurile noastre se datorează trăirii unei vieţi independente de Domnul Isus şi faptului că noi încercăm să dăm piept duşmanului prin propria noastră putere. Lucrul acesta nu se poate realiza. Numai după ce ne vom da seama de acest adevăr, şi după ce ne vom pune sub controlul zilnic al lui Dumnezeu, va putea Duhul Sfânt să ne conducă la starea în care să fim în continuă dependenţă de El şi de puterea Lui.

  Lucrarea Duhului Sfânt în noi nu este un lucru care ne dă mântuirea veşnică. Ceea ce ne oferă mântuire veşnică este acceptarea jertfei şi sângelui lui Hristos. Odată născuţi din nou aceasta devine o lucrare a trecutului. De aici încolo Dumnezeu are o lucrare şi mai importantă pentru noi, şi anume de a-I aduce Lui slavă prin vieţuirea noastră, înaintea întregului univers. Este o dovadă de egoism a crede că lucrul cel mai important în planul lui Dumnezeu este de a ne asigura intrarea noastră în ceruri. Este privilegiul nostru să cooperăm cu Duhul Sfânt în a aduce slavă şi cinste lui Hristos astăzi. Acesta este lucrul de cea mai mare importanţă în viaţa noastră.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...