O lucrare mai însemnată decât ajungerea noastră la cer

  „Îmi înviorează sufletul, şi mă povăţuieşte pe cărări drepte, din pricina Numelui Său.” Psalmul 23:3

  „În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stătut în picioare, şi a strigat: ‘Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râori de apă vie, cum zice Scriptura.’ Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El” (Ioan 7:37-39). Aşadar râurile de apă vie au legătură cu Duhul Sfânt. Isus, care încă de la naşterea Sa fusese umplut cu Duhul Sfînt, este de asemenea inclus în simbol. El a zis: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine, şi să bea.” Dar prezentarea Duhului Sfânt sub simbolul apei are de a face cu curăţirea.

  Unul din aspectele lucrării Duhului Sfânt este curăţirea inimii creştinului. Ce înseamnă să ai o inimă curată? Se pot da două răspunsuri. Comportamentalistul va defini o inimă curată ca fiind biruirea faptelor rele prin fapte ale neprihănirii. De cealaltă parte, acela care se bazează pe legătura sa cu Dumnezeu va defini o inimă curată în termenii unei legături corespunzătoare cu Domnul Isus. A avea o inimă întinată, înseamnă să trăieşti în separare conştientă de Dumnezeu. Inima curată nu poate exista în mod independent de legătura cu Dumnezeu. Relaţia este cu mult mai importantă decât faptele.

  Toate frământările luptei noastre cu păcatul şi ispita, toate căderile şi lipsurile noastre se datorează trăirii unei vieţi independente de Domnul Isus şi faptului că noi încercăm să dăm piept duşmanului prin propria noastră putere. Lucrul acesta nu se poate realiza. Numai după ce ne vom da seama de acest adevăr, şi după ce ne vom pune sub controlul zilnic al lui Dumnezeu, va putea Duhul Sfânt să ne conducă la starea în care să fim în continuă dependenţă de El şi de puterea Lui.

  Lucrarea Duhului Sfânt în noi nu este un lucru care ne dă mântuirea veşnică. Ceea ce ne oferă mântuire veşnică este acceptarea jertfei şi sângelui lui Hristos. Odată născuţi din nou aceasta devine o lucrare a trecutului. De aici încolo Dumnezeu are o lucrare şi mai importantă pentru noi, şi anume de a-I aduce Lui slavă prin vieţuirea noastră, înaintea întregului univers. Este o dovadă de egoism a crede că lucrul cel mai important în planul lui Dumnezeu este de a ne asigura intrarea noastră în ceruri. Este privilegiul nostru să cooperăm cu Duhul Sfânt în a aduce slavă şi cinste lui Hristos astăzi. Acesta este lucrul de cea mai mare importanţă în viaţa noastră.

  O lucrare mai însemnată decât ajungerea noastră la cer - 2017. Este o dovadă de egoism a crede că lucrul cel mai important în planul lui Dumnezeu este de a ne asigura intrarea noastră în ceruri. Este privilegiul nostru să cooperăm cu Duhul Sfânt în a aduce slavă şi cinste lui Hristos astăzi. Acesta este lucrul de cea mai mare importanţă în viaţa noastră.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...