Bătălia cea mai mare

  „Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mal fim robi al păcatului.’ Romani 6:6

  Criza consacrării, a curăţirii, şi a umplerii cu Duhul Sfânt, este un subiect adesea dezbătut de creştini şi aceasta deoarece în general se crede că convertirea şi predarea se petrec concomitent. Deşi acesta se pare că este idealul lui Dumnezeu pentru noi, cel mai adesea experienţa convertirii pe deoparte, şi consacrarea absolută şi constantă de cealaltă parte, sunt adesea la o distantă apreciabilă una de cealaltă. Nu vrem să spunem prin aceasta că convertirea nu este o formă a predării, a consacrării. Inima omenească însă, deşi convertită, se pare că nu rămâne în faza aceea de predare, ci oscilează între dependentă totală de Dumnezeu şi dependenţă de puterile proprii. Această pendulare dureroasă conduce către o criză: criza consacrării absolute.

  Nu toate convertirile sunt la fel, după cum bine ştim. Pentru unii convertirea înseamnă o întoarcere de 180 de grade; pentru alţii ea are loc aproape imperceptibil. Pentru aceia care au crescut de mici în biserică, este comfortabil să te agăţi de idea că convertirea este ceva care de abia poate fi băgat în seamă, o lucrare care nici nu ştim când s-a petrecut. Dar să luăm aminte la descrierea convertirii: „Hristos lucrează în mod continuu asupra inimii omului. Puţin câte puţin, adesea fără ştirea destinatarului, influienţa divină tinde să atragă sufletul către Hristos. Această influienţă poate fi primită prin a medita la Hristos, prin a citi Scriptura, sau prin auzirea cuvântului predicat.” Nimic nou până aici, nu-i aşa? Sună ca şi cum această lucrare ar fi foarte greu de băgat în seamă. Dar să luăm aminte la următoarea propoziţie: „Dintr-o dată, după un apel mult mai direct al Duhului Sfânt, sufletul se predă cu bucurie lui Isus.” Aţi sesizat diferenţa? Dintr-o dată! Pe măsură ce Duhul Sfânt se apropie cu un apel mai direct! ‘Mulţi numesc aceasta o convertire de moment; dar ea este de fapt rezultatul unei îndelungate lucrări a Duhului lui Dumnezeu.” Hristos Lumina Lumii, pag. 172.

  Dar chiar dacă ar fi fost posibil ca convertirea să fie o experienţă imperceptibilă în viaţa noastră, consacrarea absolută nu se va petrece deloc în aceiaşi manieră. Consacrarea absolută va fi o criză în viaţa ta de care vei fi foarte conştient. În Calea către Hristos, p. 43, se spune că lupta împotriva eului personal este bătălia cea mai mare care s-a dus vreodată în viaţa noastră. O astfel de bătălie nu va trece nebăgată în seamă.

  Bătălia cea mai mare - 2017. Consacrarea absolută va fi o criză în viaţa ta de care vei fi foarte conştient. Ellen White spune că lupta împotriva eului personal este bătălia cea mai mare care s-a dus vreodată în viaţa noastră. O astfel de bătălie nu va trece nebăgată în seamă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Samuel

  Roagă-te pentru părinții care, asemenea lui Eli, neglijează educația copiilor lor! PROVOCARE: Îndrumă un tânăr să își consacre viața lui Dumnezeu asemenea lui Samuel!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...