Cea mai mare criză a vieții

  „Oricine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea: şi pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.” Luca 20:18.

  Ce fel de criză este cea impusă de predarea voinţei? Pe baza experienţei personajelor biblice, vom presupune că predarea absolută va fi o criză uriaşă pentru cei care au căzut la testele impuse de crize mai mici.

  Acest principiu este adevărat pentru viaţă în general. Dacă un copil nu reuşeşte să înveţe tabla înmulţirii, el va da peste o criză mult mai mare când va ajunge la matematica ce se predă în liceu. Dacă un paraşutist nu a practicat sărituri la sol, el va trece printr-o criză extraordinară când va trebui să sară de la 3000 de metri şi pilotul îi va spune: „Sări”! Scufundarea în ocean va determina o mare criză pentru persoana căreia îi este teamă să intre în cada de baie.

  Tânărul care caută metode de a folosi telefonul fără să cheltuiască bani sau care se autoserveşte din magazine fără să plătească la casă, are mari şanse să ajungă la tribunal sub acuzaţia de a fi comis călcări de lege mult mai serioase. Un copil nu ajunge de la leagăn la banca acuzării într-o singură fază. Motivul pentru care Avraam s-a găsit într-o mare criză atunci când a urcat cu Isaac pe munte a fost că el căzuse la teste mai mici. Motivul pentru care Petru, după ce a tăgăduit pe Domnul Isus, s-a aruncat cu faţa în ţărină în grădina Ghetsemani, dorind să moară, a fost că el căzuse la probe mai mici anterioare. În Hristos Lumina Lumii, pagina 382, ni se spune că dacă Petru ar fi învăţat lecţia pe care trebuia să o înveţe în teste mai mici, el n-ar fi suferit insuccesul atunci când a dat piept cu marea încercare.

  „Dumnezeu îi instruieşte pe copiii Săi în fiecare zi. Prin împrejurările vieţii zilnice, El îi pregăteşte pentru a-şi putea juca rolul pe scena mai mare pe care Providenţa o are pregătită pentru ei. Modul în care întâmpinăm micile încercări va determina dacă vom fi biruitori sau vom fi înfrânţi în marea luptă a vieţii.” Ibid.

  Există o serie de mici evenimente, toate bazate pe acelaşi subiect: Mă voi încrede eu în Dumnezeu, sau în mine însumi? Dacă continui să mă poticnesc şi să cad în micile teste, pot să-mi fac deja planuri pentru o mare luptă cu un înger într-o noapte, la pârâul Iaboc. Dacă eşti curios să ştii cum vei ieşi din marea criză, ia aminte la modul cum ieşi din micile încercări ale fiecărei zile, şi vei avea răspunsul.

  Cea mai mare criză a vieții - 2017. Dumnezeu îi instruieşte pe copiii Săi în fiecare zi. Prin împrejurările vieţii zilnice, El îi pregăteşte pentru a-şi putea juca rolul pe scena mai mare pe care Providenţa o are pregătită pentru ei. Modul în care întâmpinăm micile încercări va determina dacă vom fi biruitori sau vom fi înfrânţi în marea luptă a vieţii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...