Cea mai mare criză a vieții

  „Oricine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea: şi pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.” Luca 20:18.

  Ce fel de criză este cea impusă de predarea voinţei? Pe baza experienţei personajelor biblice, vom presupune că predarea absolută va fi o criză uriaşă pentru cei care au căzut la testele impuse de crize mai mici.

  Acest principiu este adevărat pentru viaţă în general. Dacă un copil nu reuşeşte să înveţe tabla înmulţirii, el va da peste o criză mult mai mare când va ajunge la matematica ce se predă în liceu. Dacă un paraşutist nu a practicat sărituri la sol, el va trece printr-o criză extraordinară când va trebui să sară de la 3000 de metri şi pilotul îi va spune: „Sări”! Scufundarea în ocean va determina o mare criză pentru persoana căreia îi este teamă să intre în cada de baie.

  Tânărul care caută metode de a folosi telefonul fără să cheltuiască bani sau care se autoserveşte din magazine fără să plătească la casă, are mari şanse să ajungă la tribunal sub acuzaţia de a fi comis călcări de lege mult mai serioase. Un copil nu ajunge de la leagăn la banca acuzării într-o singură fază. Motivul pentru care Avraam s-a găsit într-o mare criză atunci când a urcat cu Isaac pe munte a fost că el căzuse la teste mai mici. Motivul pentru care Petru, după ce a tăgăduit pe Domnul Isus, s-a aruncat cu faţa în ţărină în grădina Ghetsemani, dorind să moară, a fost că el căzuse la probe mai mici anterioare. În Hristos Lumina Lumii, pagina 382, ni se spune că dacă Petru ar fi învăţat lecţia pe care trebuia să o înveţe în teste mai mici, el n-ar fi suferit insuccesul atunci când a dat piept cu marea încercare.

  „Dumnezeu îi instruieşte pe copiii Săi în fiecare zi. Prin împrejurările vieţii zilnice, El îi pregăteşte pentru a-şi putea juca rolul pe scena mai mare pe care Providenţa o are pregătită pentru ei. Modul în care întâmpinăm micile încercări va determina dacă vom fi biruitori sau vom fi înfrânţi în marea luptă a vieţii.” Ibid.

  Există o serie de mici evenimente, toate bazate pe acelaşi subiect: Mă voi încrede eu în Dumnezeu, sau în mine însumi? Dacă continui să mă poticnesc şi să cad în micile teste, pot să-mi fac deja planuri pentru o mare luptă cu un înger într-o noapte, la pârâul Iaboc. Dacă eşti curios să ştii cum vei ieşi din marea criză, ia aminte la modul cum ieşi din micile încercări ale fiecărei zile, şi vei avea răspunsul.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...