Cea mai mare criză a vieții

  „Oricine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea: şi pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.” Luca 20:18.

  Ce fel de criză este cea impusă de predarea voinţei? Pe baza experienţei personajelor biblice, vom presupune că predarea absolută va fi o criză uriaşă pentru cei care au căzut la testele impuse de crize mai mici.

  Acest principiu este adevărat pentru viaţă în general. Dacă un copil nu reuşeşte să înveţe tabla înmulţirii, el va da peste o criză mult mai mare când va ajunge la matematica ce se predă în liceu. Dacă un paraşutist nu a practicat sărituri la sol, el va trece printr-o criză extraordinară când va trebui să sară de la 3000 de metri şi pilotul îi va spune: „Sări”! Scufundarea în ocean va determina o mare criză pentru persoana căreia îi este teamă să intre în cada de baie.

  Tânărul care caută metode de a folosi telefonul fără să cheltuiască bani sau care se autoserveşte din magazine fără să plătească la casă, are mari şanse să ajungă la tribunal sub acuzaţia de a fi comis călcări de lege mult mai serioase. Un copil nu ajunge de la leagăn la banca acuzării într-o singură fază. Motivul pentru care Avraam s-a găsit într-o mare criză atunci când a urcat cu Isaac pe munte a fost că el căzuse la teste mai mici. Motivul pentru care Petru, după ce a tăgăduit pe Domnul Isus, s-a aruncat cu faţa în ţărină în grădina Ghetsemani, dorind să moară, a fost că el căzuse la probe mai mici anterioare. În Hristos Lumina Lumii, pagina 382, ni se spune că dacă Petru ar fi învăţat lecţia pe care trebuia să o înveţe în teste mai mici, el n-ar fi suferit insuccesul atunci când a dat piept cu marea încercare.

  „Dumnezeu îi instruieşte pe copiii Săi în fiecare zi. Prin împrejurările vieţii zilnice, El îi pregăteşte pentru a-şi putea juca rolul pe scena mai mare pe care Providenţa o are pregătită pentru ei. Modul în care întâmpinăm micile încercări va determina dacă vom fi biruitori sau vom fi înfrânţi în marea luptă a vieţii.” Ibid.

  Există o serie de mici evenimente, toate bazate pe acelaşi subiect: Mă voi încrede eu în Dumnezeu, sau în mine însumi? Dacă continui să mă poticnesc şi să cad în micile teste, pot să-mi fac deja planuri pentru o mare luptă cu un înger într-o noapte, la pârâul Iaboc. Dacă eşti curios să ştii cum vei ieşi din marea criză, ia aminte la modul cum ieşi din micile încercări ale fiecărei zile, şi vei avea răspunsul.

  Cea mai mare criză a vieții - 2017. Dumnezeu îi instruieşte pe copiii Săi în fiecare zi. Prin împrejurările vieţii zilnice, El îi pregăteşte pentru a-şi putea juca rolul pe scena mai mare pe care Providenţa o are pregătită pentru ei. Modul în care întâmpinăm micile încercări va determina dacă vom fi biruitori sau vom fi înfrânţi în marea luptă a vieţii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...