Păzește-te de scurtăturile Satanei

  „Apoi am văzut din gura balaurului, şi din gura fiarei, şi din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite.” Apocalipsa 16:13.14

  Ce crezi că ai alege mai intâi: să mori sau să te laşi vindecat de Satana? Mulţi gândesc că nu le-ar trebui mult timp ca să ia o hotărâre în această privinţă. Sunt însă oameni care au fost loviţi de o boală lungă sau mortală care s-ar gândi mai mult până ar lua o hotărâre. Crezi că ai fi mai degrabă gata să mori, sau ai încerca o şansă de măcar 10% ca să fii vindecat de Satana? Crezi că ar fi posibil să nu fie voia lui Dumnezeu dar să fie voia Satanei ca să te vindeci?

  Să privim problema dintr-un alt unghi. Crezi că ai fi gata să mori mai degrabă decât să te laşi de credinţă? Eşti de acord că principiul este acelaşi în ambele probleme enunţate? Mulţi dintre noi considerăm că dacă am fi trăit în acele zile de persecuţie când ni s-ar fi cerut să ne lăsăm de credinţă, am fi păşit imediat înainte cu sângele clocotind de zel şi am fi spus: „Pe mine pot să mă arzi dar de credinţă nu mă las.” Este posibil însă ca atitudinea noastră să fie cu totul alta dacă un foc încet de lemne verzi ar fi chiar în faţa ochilor noştri.

  Haideţi să privim problema şi dintr-o altă perspectivă. Ce crezi că ţi-ar fi mai la îndemână să faci: să continui să te lupţi cu insuccesul şi înfringerea până ce Dumnezeu îţi va înfrânge inima împietrită şi te va determina să te predai cu totul Lui, sau ai accepta mai degrabă biruinţa pe care ţi-ar oferi-o diavolul fără să mai fie nevoie de predare? Oare chiar poate diavolul să ne ofere biruinţa? Cred că această întrebare ar trebui să ne dea de gândit.

  Cei ce studiază cu atenţie cartea Apocalipsei disting trei forţe principale care se află la lucru în lumea religioasă de astăzi: catolicismul, protestantismul apostaziat şi spiritismul. Chiar însăşi conducătorii religioşi ai lumii consemnează mai mult decât oricând în lucrările lor faptul că lumea religioasă de astăzi este divizată în trei: catolicism, protestantism şi neo-pentecostalism sau mişcarea harismatică. Aceasta din urmă manifestă un ritm de creştere extraordinar. Ea traversează toate barierele denominaţionale, inclusiv cea adventistă. Eu cred că această mişcare are forţe secrete care se află la lucru pretutindeni. Și mai avem multe de văzut în această privinţă.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...