Articolul precedentLepra caracterului
  Articolul următorReducere naturala a durerii

  Setea de cunoaștere

  „Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în faţa oamenilor. Și amăgea pe locuitorii pământului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă…” Apocalipsa 13:13-14

  Ni se spune că diavolul răcneşte ca un leu. El păstrează amăgirile cele mai grozave pentru timpurile din urmă. El este hotărât să atragă de partea sa nu numai pe beţivul din şanţ, ci mai ales pe aceia care petrec mult timp pe băncile bisericii. O metodă eficace va fi folosirea a ceea ce este spectaculos.

  Cei mai mulţi dintre noi suntem impresionaţi de tot ceea ce este senzaţional. Noi încercăm să ne manifestăm cât mai stoic, mai rece, dar în adâncul sufletului suntem întotdeauna impresionaţi de ceea ce este extraordinar, neobişnuit. Dacă unul dintre noi am începe să plutim către tavanul bisericii în timpul unui serviciu divin, toţi ceilalţi ar fi impresionaţi. Ar fi ceva senzaţional. Poate motivele pentru care fiecare dintre noi ar fi impresionat ar fi diferite. Indiferent de motiv, toţi ar fi impresionaţi!

  Noi suntem întotdeauna impresionaţi de oferte fabuloase, de daruri generoase, şi de scurtături. Pe când eram elev am auzit, dintr-o sursă pe care o credeam de încredere, că Henry Ford urma să dăruiască o maşină Ford în schimbul unei monezi de un cent de un anumit fel. Se spunea că mai erau în circulaţie numai foarte puţine din acele monezi. Pe vremea aceea tatăl meu ţinea adunări evanghelistice în centrul unui mare oraş. Cine altul decât eu credeţi că s-a oferit să numere banii de colectă? În cele din urmă am găsit una din acele monezi. Am înlocuit-o imediat cu una obişnuită, care bineînţeles că nu valora atâta cât credeam eu că valorează cealaltă. Am expediat imediat moneda, şi am primit o scrisoare de la biroul domnului Henry Ford. Scrisoarea aceea a fost tot ceea ce am primit de la domnul Ford. În ea se exprimau regrete că mă lăsasem indus în eroare de un zvon.

  Și ucenicii lui Isus au fost impresionaţi de tot ceea ce era spectaculos. Aflăm aceasta din Luca 10:17. Cei 70 de ucenici se întorc la Isus. Ei fuseseră întăriţi pentru slujire de însuşi Domnul. Lucrul de cea mai mare importanţă pentru ei părea să fie următorul: „Doamne, chiar şi dracii ne sunt supuşi în Numele Tău.” Evenimente senzaţionale se petrecuseră chiar în faţa ochilor lor. Vă rog să-mi scuzaţi expresia, dar răspunsul lui Isus ar putea fi tradus în limbajul nostru obişnuit: „Mare scofală!” El a declarat că Satana căzuse ca un fulger din cer cu multă vreme înainte. Apoi El a încercat să atragă atenţia lor la problemele de cea mai mare importanţă în privinţa mântuirii. Trăind într-o lume care iubeşte senzaţionalul, şi noi avem nevoie să ni se reamintească întocmai ca şi ucenicilor, că vestea cea mai mare este încă vestea cea bună a mântuirii în Isus Hristos.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...