Articolul precedentLepra caracterului
  Articolul următorReducere naturala a durerii

  Setea de cunoaștere

  „Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în faţa oamenilor. Și amăgea pe locuitorii pământului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă…” Apocalipsa 13:13-14

  Ni se spune că diavolul răcneşte ca un leu. El păstrează amăgirile cele mai grozave pentru timpurile din urmă. El este hotărât să atragă de partea sa nu numai pe beţivul din şanţ, ci mai ales pe aceia care petrec mult timp pe băncile bisericii. O metodă eficace va fi folosirea a ceea ce este spectaculos.

  Cei mai mulţi dintre noi suntem impresionaţi de tot ceea ce este senzaţional. Noi încercăm să ne manifestăm cât mai stoic, mai rece, dar în adâncul sufletului suntem întotdeauna impresionaţi de ceea ce este extraordinar, neobişnuit. Dacă unul dintre noi am începe să plutim către tavanul bisericii în timpul unui serviciu divin, toţi ceilalţi ar fi impresionaţi. Ar fi ceva senzaţional. Poate motivele pentru care fiecare dintre noi ar fi impresionat ar fi diferite. Indiferent de motiv, toţi ar fi impresionaţi!

  Noi suntem întotdeauna impresionaţi de oferte fabuloase, de daruri generoase, şi de scurtături. Pe când eram elev am auzit, dintr-o sursă pe care o credeam de încredere, că Henry Ford urma să dăruiască o maşină Ford în schimbul unei monezi de un cent de un anumit fel. Se spunea că mai erau în circulaţie numai foarte puţine din acele monezi. Pe vremea aceea tatăl meu ţinea adunări evanghelistice în centrul unui mare oraş. Cine altul decât eu credeţi că s-a oferit să numere banii de colectă? În cele din urmă am găsit una din acele monezi. Am înlocuit-o imediat cu una obişnuită, care bineînţeles că nu valora atâta cât credeam eu că valorează cealaltă. Am expediat imediat moneda, şi am primit o scrisoare de la biroul domnului Henry Ford. Scrisoarea aceea a fost tot ceea ce am primit de la domnul Ford. În ea se exprimau regrete că mă lăsasem indus în eroare de un zvon.

  Și ucenicii lui Isus au fost impresionaţi de tot ceea ce era spectaculos. Aflăm aceasta din Luca 10:17. Cei 70 de ucenici se întorc la Isus. Ei fuseseră întăriţi pentru slujire de însuşi Domnul. Lucrul de cea mai mare importanţă pentru ei părea să fie următorul: „Doamne, chiar şi dracii ne sunt supuşi în Numele Tău.” Evenimente senzaţionale se petrecuseră chiar în faţa ochilor lor. Vă rog să-mi scuzaţi expresia, dar răspunsul lui Isus ar putea fi tradus în limbajul nostru obişnuit: „Mare scofală!” El a declarat că Satana căzuse ca un fulger din cer cu multă vreme înainte. Apoi El a încercat să atragă atenţia lor la problemele de cea mai mare importanţă în privinţa mântuirii. Trăind într-o lume care iubeşte senzaţionalul, şi noi avem nevoie să ni se reamintească întocmai ca şi ucenicilor, că vestea cea mai mare este încă vestea cea bună a mântuirii în Isus Hristos.

  Setea de cunoaștere - 2017. Trăind într-o lume care iubeşte senzaţionalul, şi noi avem nevoie să ni se reamintească întocmai ca şi ucenicilor, că vestea cea mai mare este încă vestea cea bună a mântuirii în Isus Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...