Articolul precedentReducere naturala a durerii
  Articolul următorBătălie cu aglomerarea

  Senzaționalul nu este suficient

  „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.” Luca 16:31.

  Atenţia noastră este uşor atrasă de fapte ca învierea din morţi, deschiderea ochilor celor orbi, şi alte lucruri senzaţionale. Cât timp a trecut însă de când ai venit acasă cu sufletul plin de bucurie pentru că un nou nume a fost înscris în cartea vieţii? Cerul vede lucrurile dintr-o perspectivă cu totul alta decât cea din care le vedem noi. Lucrurile de care ne minunăm noi sunt foarte simple pentru Dumnezeu. Dar când cineva vine la Isus, atunci întregul cer se bucură. În ţările vestice se televizează făcătorii de minuni şi ziarele raportează cu credincioşie toate lucrările acestor vindecători. Dar aceste mijloace de informare nu relatează mai nimic despre cineva care tocmai a primit pe Hristos, şi al cărui nume a fost scris în cărţile din ceruri.

  În Luca 16 ni se relatează istorisirea bogatului şi a lui Lazăr. S-au făcut multe încercări de a explica această istorisire. Noi înţelegem că această parabolă a fost folosită de Isus pentru a ilustra punctul Său de vedere. Una din lecţiile acestei pilde subliniază deşertăciunea bogăţiilor. Isus nu s-a referit la starea omului în moarte cu ocazia aceea. O altă învăţătură pe care o subliniază Domnul Isus aici este mult mai subtilă, şi a fost folosită de El pentru a face apel la naţiunea iudaică. Ei erau ca nişte cerşetori şezind la porţile palatului unui bogat. Dar iată că bogatul sfârşeşte în flăcările iadului. Și bogatul spune: „Trimite te rog pe cineva să avertizeze pe cei cinci fraţi ai mei ca să nu ajungă şi ei aici.” Răspunsul a fost: „Ei nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.” Noi gândim că dacă cineva ar învia din morţi aceasta ar convinge pe toată lumea. Dar nu s-a întâmplat aşa nici atunci, şi nici astăzi. Conducătorii iudei n-au fost convinşi nici chiar după ce Cineva a înviat din morţi. Relatarea învierii lui Lazăr probabil că a ajuns la urechile oricărui locuitor al Ierusalimului. Totuşi nici aceasta nu i-a determinat pe unii să creadă. Lui Ilie, pe când acesta era adăpostit în peştera de pe munte, Isus i-a descoperit că ceea ce contează nu este senzaţionalul. Dumnezeu n-a fost reprezentat nici de cutremur, nici de flăcările de foc, nici de tumultul furtunii. El a fost reprezentat printr-un susur blând şi subţire. În Fapte 8 ne este prezentat Simon vrăjitorul, care a fost atras numai de senzaţional, şi a dorit să cumpere putere ca să facă şi el minuni. Lui i s-a răspuns că trebuie să se pocăiască. Nici noi astăzi nu trebuie să depindem de nimic senzaţional, pentru a dovedi sau întări adevărul pe care-l avem de prezentat. Noi nu trebuie să ne alăturăm goanei după senzaţional, pentru că o astfel de bază nu a fost şi nu va fi niciodată suficientă pentru credinţa noastră.

  Senzaționalul nu este suficient - 2017. Nici noi astăzi nu trebuie să depindem de nimic senzaţional, pentru a dovedi sau întări adevărul pe care-l avem de prezentat. Noi nu trebuie să ne alăturăm goanei după senzaţional, pentru că o astfel de bază nu a fost şi nu va fi niciodată suficientă pentru credinţa noastră.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”