O avertizare pentru cei aleși

  „Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar pe cel aleşi.” Matei 24:24.

  Starea spirituală a unor oameni este influenţată de anumite fapte senzaţionale şi spectaculoase care apelează la emoţiile lor. Aceasta va constitui întotdeauna o bună armă în mâna duşmanului nostru. Aş dori să vă amintesc că minunile şi întâmplările senzaţionale nu sunt neapărat dovada puterii lui Dumnezeu.

  În Apocalipsa capitolul 13 ni se arată clar că există o putere apostaziată care face minuni mari, până acolo încât să coboare foc din cer pe pământ sub privirile oamenilor, amăgind pe locuitorii pământului prin minunile pe care le face înaintea fiarei. Această putere porunceşte locuitorilor pământului ca ei să facă o icoană fiarei care a avut rana de moarte şi acum trăieşte. Această putere are capacitatea de a face minuni – nu iluzii care par a fi minuni, ci adevărate minuni. Și cele trei duhuri necurate, ca nişte spirite de broaşte, ca nişte duhuri de demoni, fac minuni şi merg la împăraţii pământului şi la lumea întreagă, ca să-i adune pentru bătălia din ziua cea mare a lui Dumnezeu.

  În Luca 3 citim despre o femeie care a fost stăpânită de Satana timp de mulţi ani. Isus a eliberat-o într-o zi de Sabat. Unii din mulţime au comentat şi s-au plâns. Dar Isus le-a zis: „Oare nu era potrivit ca această femeie care a fost posedată de Satana să fie eliberată?” Dacă Satana are puterea să ţină pe cineva legat, atunci este raţional să ne aşteptăm ca în unele cazuri El să poată şi dezlega acele legături.

  Ştim că Iov a fost umplut de bube şi ştim de asemenea şi de unde veneau aceste bube. Dacă diavolul este în stare să producă stimulul care determină apariţia bubelor, el trebuie să fie în stare şi să facă să înceteze acţiunea stimulului, lăsând astfel ca puterea regeneratoare a corpului omenesc să aducă vindecarea. Cunoaştem şi istorisirea lui Faraon şi a vrăjitorilor lui de la curte pe deoparte, şi Moise şi Aron de cealaltă. Ne amintim despre prefacerea toiegelor lor în şerpi. Avem dovezi, bazate pe premiza că cel rău nu poate crea, că toiegele vrăjitorilor nu s-au preschimbat în şerpi adevăraţi ci doar păreau astfel. Chiar dacă el nu poate crea, este sigur că poate realiza o imitaţie reuşită. Toate acestea ne conduc la concluzia că temelia credinţei noastre trebuie să fie în Isus şi în necesitatea legăturii cu El, şi nu în fapte spectaculoase.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...