Nu-L da pe Isus în schimbul biruinței

  „Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos.” 1 Corinteni 15:57

  O persoană care este preocupată de comportarea sa exterioară, care caută biruinţa, care urmăreşte să-şi schimbe viaţa, poate deveni foarte uşor adeptul mişcării harismatice de astăzi. Această mişcare oferă o viaţă schimbată în mod rapid şi cu uşurinţă. Nu mai ai de luptat cu îngerul la pârâul Iaboc. Poţi merge în locuri unde cineva îşi pune mâinile pe capul tău, apoi fiori plăcuţi trec prin corpul tău şi ai şi dobândit biruinţa, pe loc. În biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, dat fiind interesul pentru o viaţă de biruinţă, mulţi membrii sunt expuşi unui astfel de risc. De ce? Pentru că mulţi, în timp ce învaţă că o viaţă schimbată este importantă, nu înţeleg că relaţia şi comuniunea şi dependenţa de Isus este singura cale pe care o schimbare adevărată poate avea loc.

  Dacă aş fi în pielea lui Satana, cred că aş fi destul de binevoitor să slăbesc presiunea ispitelor pentru o anumită persoană, dacă făcând aşa aş câştiga controlul asupra acelei persoane. Sună ca un târg bun, nu-i aşa? Creştinul care vede în creştinism o chestiune de ordin comportamental, va fi o pradă sigură pentru o astfel de capcană.

  Dar acela care este hotărât să se bazeze numai pe o strânsă legătură de credinţă cu Hristos, care îşi dă seama că în aceasta constă secretul unei vieţi de creştin adevărat, nu va depinde de manifestarea unor schimbări extraordinare şi neaşteptate.

  Este adevărat că Duhul Sfânt lucrează la schimbarea vieţilor noastre. Duhul Sfânt poate aduce într-adevăr biruinţa. El săvârșește multe lucruri minunate, şi acţiunea Sa vizibilă va continua să crească în amplitudine către sfârşitul istoriei acestui pământ. Când atribuim o lucrare lui Dumnezeu sau altei puteri, judecata noastră trebuie să se bazeze în mod temeinic pe Scriptură, interpretată pe baza unei legături vii şi continuie cu Dumnezeu. O viaţă schimbată nu dovedeşte nimic. Ceea ce contează este cine a schimbat-o şi pentru care motiv. Ceea ce noi considerăm a fi o viaţă schimbată, poate privi numai exteriorul. Noi nu cunoaştem inimile şi de fapt nu trebuie niciodată să devenim mai interesaţi în biruinţa asupra păcatelor noastre decât în Isus. Când ne concentrăm atenţia la El, viaţa schimbată de care avem nevoie va fi apare în mod spontan, ca rezultat inevitabil al legăturii cu Hristos.

  Nu-L da pe Isus în schimbul biruinței - 2017. Când atribuim o lucrare lui Dumnezeu sau altei puteri, judecata noastră trebuie să se bazeze în mod temeinic pe Scriptură, interpretată pe baza unei legături vii şi continuie cu Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...