Nu-L da pe Isus în schimbul biruinței

  „Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos.” 1 Corinteni 15:57

  O persoană care este preocupată de comportarea sa exterioară, care caută biruinţa, care urmăreşte să-şi schimbe viaţa, poate deveni foarte uşor adeptul mişcării harismatice de astăzi. Această mişcare oferă o viaţă schimbată în mod rapid şi cu uşurinţă. Nu mai ai de luptat cu îngerul la pârâul Iaboc. Poţi merge în locuri unde cineva îşi pune mâinile pe capul tău, apoi fiori plăcuţi trec prin corpul tău şi ai şi dobândit biruinţa, pe loc. În biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, dat fiind interesul pentru o viaţă de biruinţă, mulţi membrii sunt expuşi unui astfel de risc. De ce? Pentru că mulţi, în timp ce învaţă că o viaţă schimbată este importantă, nu înţeleg că relaţia şi comuniunea şi dependenţa de Isus este singura cale pe care o schimbare adevărată poate avea loc.

  Dacă aş fi în pielea lui Satana, cred că aş fi destul de binevoitor să slăbesc presiunea ispitelor pentru o anumită persoană, dacă făcând aşa aş câştiga controlul asupra acelei persoane. Sună ca un târg bun, nu-i aşa? Creştinul care vede în creştinism o chestiune de ordin comportamental, va fi o pradă sigură pentru o astfel de capcană.

  Dar acela care este hotărât să se bazeze numai pe o strânsă legătură de credinţă cu Hristos, care îşi dă seama că în aceasta constă secretul unei vieţi de creştin adevărat, nu va depinde de manifestarea unor schimbări extraordinare şi neaşteptate.

  Este adevărat că Duhul Sfânt lucrează la schimbarea vieţilor noastre. Duhul Sfânt poate aduce într-adevăr biruinţa. El săvârșește multe lucruri minunate, şi acţiunea Sa vizibilă va continua să crească în amplitudine către sfârşitul istoriei acestui pământ. Când atribuim o lucrare lui Dumnezeu sau altei puteri, judecata noastră trebuie să se bazeze în mod temeinic pe Scriptură, interpretată pe baza unei legături vii şi continuie cu Dumnezeu. O viaţă schimbată nu dovedeşte nimic. Ceea ce contează este cine a schimbat-o şi pentru care motiv. Ceea ce noi considerăm a fi o viaţă schimbată, poate privi numai exteriorul. Noi nu cunoaştem inimile şi de fapt nu trebuie niciodată să devenim mai interesaţi în biruinţa asupra păcatelor noastre decât în Isus. Când ne concentrăm atenţia la El, viaţa schimbată de care avem nevoie va fi apare în mod spontan, ca rezultat inevitabil al legăturii cu Hristos.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...