Articolul precedentDurerea – prieten sau dușman
  Articolul următorPotențial inflamabil

  Păzit de ceasul încercării

  „Fiindcă ai păzit Cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului.” Apocalipsa 3:10

  Noi nu putem judeca adevărul pe baza prezentei unei puteri de netăgăduit, ori a minunilor, ori a vindecărilor. Nu putem judeca adevărul nici pe baza părtăşiei şi dragostei frăţeşti, şi nici chiar pe baza unor vieţi schimbate. Atunci cum putem judeca adevărul? Cum poate ajunge cineva la o dovadă concludentă în privinţa adevărului? Un lucru este sigur şi anume că noi putem ajunge să cunoaştem adevărul. Ni s-a făcut promisiunea că „cei care caută cu stăruinţă cunoştinţa adevărului şi luptă pentru a-şi curaţi sufletele prin ascultare, pregătindu-se astfel pentru bătălia decisivă, vor găsi o sursă de apărare sigură în Dumnezeul adevărului. ‘Fiindcă ai păzit Cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu.’ Aceasta este făgăduinţa Mântuitorului nostru. El ar trimite chiar şi pe ultimul inger rămas în cer în ajutorul poporului Său de pe pământ decât să lase ca un singur suflet care se încrede în El să fie biruit de Satana.” Marea Luptă, pag. 560. Noi avem de partea noastră puteri nelimitate pe care putem conta.

  O primă modalitate prin care putem pune la încercare o manifestare supranaturală spre a vedea dacă este de la Dumnezeu, ne este prezentată de Sfânta Scriptură însăşi. Chiar aceia care se pare că iubesc pe aproapele lor, pe Isus, şi Biblia, dar nu păzesc poruncile lui Dumnezeu, nu prezintă o garanţie absolută că ar fi de la Dumnezeu. „La lege şi la mărturie! Căci dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta.” (Isaia 8:20). Dacă într-un grup se întâmplă să fie manifestări deosebite, dar în acelaşi timp eşti învăţat că nu trebuie să asculţi de toată legea lui Dumnezeu, acest lucru trebuie să-ţi dea de gândit. Deşi este adevărat că pot exista indivizi sinceri în fiecare grup de credincioşi şi că Dumnezeu îi conduce pe astfel de oameni la El, aceasta nu înseamnă că noi trebuie să abandonăm adevărurile care ne-au fost descoperite nouă ca biserică şi să ne unim cu acel grup. S-ar putea să fie adevărat că ei se află pe o cale de progres spiritual pentru starea la care se aflau înainte, dar dacă noi ne-am alătura lor, aceasta ar fi pentru noi o dovadă de regres spiritual.

  O altă măsură de protecţie împotriva amăgirilor este trăirea neprihănirii lui Hristos printr-o legătură vie cu El. Numai o simplă cunoaştere intelectuală a Scripturii nu va putea constitui un mijloc de apărare îndestulător pentru timpurile care ne stau în faţă. Dar dacă vom continua părtăşia noastră cu Hristos, fiind în acelaşi timp puternic întemeiaţi pe Cuvântul Său, noi vom fi la adăpost de amăgirile duşmanului.

  Păzit de ceasul încercării - 2017. „Fiindcă ai păzit Cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu.” Aceasta este făgăduinţa Mântuitorului nostru. El ar trimite chiar şi pe ultimul inger rămas în cer în ajutorul poporului Său de pe pământ decât să lase ca un singur suflet care se încrede în El să fie biruit de Satana.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...