Articolul precedentPotențial inflamabil
  Articolul următorBiciuind un cal obosit

  Cum să depistăm contrafacerea

  „Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip.” 2 Tesaloniceni 2:3

  Un ţăran cobora de la munte având o bancnotă falsă de 18 dolari. El intenţionase să o facă de 20, dar a greşit când a tipărit-o. Fiindcă lui i se părea că arăta foarte bine, el s-a hotărât ca totuşi să încerce s-o schimbe. A intrat în primul magazin, a făcut cumpărături de 2 dolari şi a oferit casierului bancnota de 18 dolari. Casierul a acceptat bancnota fără să zică nimic, a înregistrat cumpărăturile, le-a împachetat şi apoi a zis: „Vrei să-ţi dau restul în două bancnote de 8 sau în patru de 4?” O contrafacere nu are nici un sens în lipsa originalului. Aceia care tipăresc bancnote false sunt cei ce cunosc cel mai bine originalul. Analizând manifestările moderne ale lucrării Duhului Sfânt, trebuie să ştim că pentru fiecare redeşteptare Satana va pregăti o contrafacere.

  Ar trebui să recunoaştem că cei mai mulţi dintre noi suntem foarte impresionaţi de tot ce este spectaculos. Vrăjmaşul va încerca să înşele dacă va fi cu putinţă chiar şi pe cei aleşi. Raportând diverse minuni. Biblia ne dă dovadă că Satana însuşi poate face minuni. Astfel, chiar dacă suntem impresionaţi de ceva spectaculos, noi nu trebuie să decidem pe baza simţurilor noastre. Adevărul trebuie judecat prin prisma Scripturii şi în contextul relaţiei noastre personale cu Dumnezeu.

  În Apocalipsa 17, biserica adevărată este înfăţişată printr-o femeie curată, neprihănită, iar biserica falsă (de contrafacere) este reprezentată printr-o desfrânată. Biserica este subiectul principal al atenţiei lui Dumnezeu şi El îşi manifestă puterea dându-i din darurile Sale. Biserica adevărată din zilele sfârşitului va fi o biserică în care vor avea loc manifestări adevărate ale Duhului Sfânt. Pe de altă parte, în biserica falsă vor fi de asemenea prezente lucrări supranaturale, dar ele vor fi contrafăcute. Gândindu-se la aceasta, unii adventişti vor zice cu îngâmfare: „Aşa e, noi suntem biserica adevărată!” Eşti sigur însă că tu faci parte din biserica adevărată? Să nu uităm că despre biserica apostaziată se vorbeşte în Apocalipsa ca fiind Babilonul. Babilonul este un exemplu clasic al mântuirii prin fapte. Dacă tu încă încerci să te salvezi pe tine însuţi în vreun fel, tu poţi împărtăşi spiritul Babilonului indiferent dacă eşti în vreuna din bisericile numite Babilon sau nu. Dacă tu încă nu ai ajuns la capătul propriilor tale resurse, şi nu ai simţit nevoia de a veni zi de zi la Isus pentru izbăvire şi pentru a-ţi întări legătura cu El, tu poţi face parte din Babilon. Până când nu vei avea o legătură personală cu Isus, tu nu vei fi la adăpost de amăgirile celui rău chiar dacă cunoşti foarte multe despre zilele sfârşitului. Noi trebuie să cunoaştem atât Scriptura cât şi pe Isus.

  Cum să depistăm contrafacerea - 2017. Chiar dacă suntem impresionaţi de ceva spectaculos, noi nu trebuie să decidem pe baza simţurilor noastre. Adevărul trebuie judecat prin prisma Scripturii şi în contextul relaţiei noastre personale cu Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...