Articolul precedentPotențial inflamabil
  Articolul următorBiciuind un cal obosit

  Cum să depistăm contrafacerea

  „Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip.” 2 Tesaloniceni 2:3

  Un ţăran cobora de la munte având o bancnotă falsă de 18 dolari. El intenţionase să o facă de 20, dar a greşit când a tipărit-o. Fiindcă lui i se părea că arăta foarte bine, el s-a hotărât ca totuşi să încerce s-o schimbe. A intrat în primul magazin, a făcut cumpărături de 2 dolari şi a oferit casierului bancnota de 18 dolari. Casierul a acceptat bancnota fără să zică nimic, a înregistrat cumpărăturile, le-a împachetat şi apoi a zis: „Vrei să-ţi dau restul în două bancnote de 8 sau în patru de 4?” O contrafacere nu are nici un sens în lipsa originalului. Aceia care tipăresc bancnote false sunt cei ce cunosc cel mai bine originalul. Analizând manifestările moderne ale lucrării Duhului Sfânt, trebuie să ştim că pentru fiecare redeşteptare Satana va pregăti o contrafacere.

  Ar trebui să recunoaştem că cei mai mulţi dintre noi suntem foarte impresionaţi de tot ce este spectaculos. Vrăjmaşul va încerca să înşele dacă va fi cu putinţă chiar şi pe cei aleşi. Raportând diverse minuni. Biblia ne dă dovadă că Satana însuşi poate face minuni. Astfel, chiar dacă suntem impresionaţi de ceva spectaculos, noi nu trebuie să decidem pe baza simţurilor noastre. Adevărul trebuie judecat prin prisma Scripturii şi în contextul relaţiei noastre personale cu Dumnezeu.

  În Apocalipsa 17, biserica adevărată este înfăţişată printr-o femeie curată, neprihănită, iar biserica falsă (de contrafacere) este reprezentată printr-o desfrânată. Biserica este subiectul principal al atenţiei lui Dumnezeu şi El îşi manifestă puterea dându-i din darurile Sale. Biserica adevărată din zilele sfârşitului va fi o biserică în care vor avea loc manifestări adevărate ale Duhului Sfânt. Pe de altă parte, în biserica falsă vor fi de asemenea prezente lucrări supranaturale, dar ele vor fi contrafăcute. Gândindu-se la aceasta, unii adventişti vor zice cu îngâmfare: „Aşa e, noi suntem biserica adevărată!” Eşti sigur însă că tu faci parte din biserica adevărată? Să nu uităm că despre biserica apostaziată se vorbeşte în Apocalipsa ca fiind Babilonul. Babilonul este un exemplu clasic al mântuirii prin fapte. Dacă tu încă încerci să te salvezi pe tine însuţi în vreun fel, tu poţi împărtăşi spiritul Babilonului indiferent dacă eşti în vreuna din bisericile numite Babilon sau nu. Dacă tu încă nu ai ajuns la capătul propriilor tale resurse, şi nu ai simţit nevoia de a veni zi de zi la Isus pentru izbăvire şi pentru a-ţi întări legătura cu El, tu poţi face parte din Babilon. Până când nu vei avea o legătură personală cu Isus, tu nu vei fi la adăpost de amăgirile celui rău chiar dacă cunoşti foarte multe despre zilele sfârşitului. Noi trebuie să cunoaştem atât Scriptura cât şi pe Isus.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...