Nu e destul să fii doar informat

  „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa.” Ioan 14:6

  Mulţi adventişti de ziua a şaptea se simt la adăpost de multe din contrafacerile care se vântură astăzi în lume. Noi cunoaştem prea mult ca să credem pe unii care pretind că au fost reînviaţi după ce mai înainte muriseră şi fuseseră duşi la cer. Noi cunoaştem adevărul prea bine ca să credem poveştile despre OZN-urile ai căror piloţi extratereştri ar fi populat pământul cu nu ştiu câte mii de ani înainte. Noi cunoaştem atât de mult despre lupta dintre bine şi rău şi despre planul de mântuire încât credem că nu vom putea fi niciodată amăgiţi.

  Dar mai este ceva şi acel ceva are de a face cu faptul că Cuvântul lui Dumnezeu are cel puţin două scopuri. Unul dintre acestea este că Cuvântul lui Dumnezeu învaţă adevărul. Isus a zis: „Cuvântul Tău este adevărul” (Ioan 17,17). Dar cunoaşterea Scripturii mai are un scop şi acesta este de a veni la Hristos ca să poţi avea viaţa. Am putea intitula aceste două scopuri în felul următor: 1. Biblia ca sursă de informaţie, şi 2. Biblia ca mijloc de comunicare. Este posibil ca să cunoşti foarte bine învăţăturile Bibliei şi să ai o mulţime de texte memorizate şi totuşi să fii amăgit pentru că tu nu ai descoperit legătura personală cu Dumnezeu prin intermediul Bibliei. Scopul primordial al studiului biblic este părtăşia şi comuniunea cu Domnul nostru Isus Hristos, şi experimentarea unei legături cu El, bazate pe această informaţie. Probabil că conceptul doctrinar cel mai valoros cu privire la siguranţa noastră împotriva amăgirii este cel prezentat de Ellen White în Review and Herald din 24 decembrie 1889: „Există o lucrare de făcut în aceste timpuri, şi anume de a pregăti pe oameni să stea în picioare în ziua necazului; toţi trebuie să-şi facă partea lor în această lucrare. Ei trebuie (1) să fie îmbrăcaţi cu neprihănirea lui Hristos (observaţi enumerarea în ordinea importanţei), şi, (2) să fie atât de bine consolidaţi în adevăr, încât amăgirile Satanei să nu poată fi luate de ei ca drept manifestări ale puterii lui Dumnezeu.” Oricare ar fi subiectul conversaţiei noastre, noi totdeauna ar trebui să o terminăm aşa cum ar fi trebuit de fapt să o începem: am avut noi astăzi o legătură personală cu Isus? Ştim noi cum să petrecem momente liniştite cu El şi cu Cuvântul Său, în rugăciune, în fiecare zi? Va veni un timp când cei ce cunosc multe amănunte din Biblie vor fi totuşi amăgiţi pentru că ei nu L-au cunoscut pe Isus. Va fi nevoie de ceva mai mult decât simpla informaţie. Pentru a sta în picioare în zilele din urmă, noi va trebui să avem o legătură vie cu Domnul Isus, bazată temeinic pe adevărul Scripturii.

  Nu e destul să fii doar informat - 2017. Este posibil ca să cunoşti foarte bine învăţăturile Bibliei şi să ai o mulţime de texte memorizate şi totuşi să fii amăgit pentru că tu nu ai descoperit legătura personală cu Dumnezeu prin intermediul Bibliei. Scopul studiului biblic este părtăşia şi comuniunea cu Domnul nostru Isus Hristos.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...