Nu este destul să fii sincer

  „Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca Sfântă care le fusese dată.” 2 Petru 2:21

  Aţi auzit vreodată istorisindu-se despre mame din alte părţi ale lumii care-şi aruncau pruncii la crocodili ca parte a închinării lor la zeii păgâni? Nu ştiu dacă aceste istorisiri sunt conforme cu realitatea, şi dacă sunt, dacă mai există încă mame care fac lucrul acesta. Un singur lucru ştiu însă, că este nevoie de foarte multă sinceritate ca să faci o astfel de faptă – este nevoie fie de foarte multă sinceritate, fie de… să nu-i spun pe nume! Este posibil ca o biată mamă păgână, venind din întunecimea păgânismului, să se găsească în procesul primirii de mai multă lumină şi adevăr de la Dumnezeu, ca şi a unei înţelegeri mai clare a ceea ce înseamnă El. Noi nu trebuie să ne apucăm să judecăm o astfel de mamă care şi-a sacrificat copilul pentru nişte zei păgâni. Noi nu avem menirea de a hotărî soarta veşnică a acelor mame. Noi putem doar deplânge acel episod din vieţile lor şi să-L lăsăm pe Dumnezeu ca să le scoată din acea situaţie. Am putea noi oare, cu tot ceea ce ştim, cu tot ceea ce înţelegem, şi cu informaţiile pe care le avem la dispoziţie, să ne alăturăm unor astfel de mame? Dacă am reuşi să ajungem cumva la convingerea că acele mame au fost cu adevărat sincere, ar fi o astfel de convingere suficientă ca să ne îndemne să facem şi noi la fel?

  Noi nu avem dreptul să judecăm destinul veşnic al nimănui, şi nici să facem speculaţii cu privire la sinceritatea acelora din jurul nostru, inclusiv acelora care sunt membrii ai diverselor grupări harismatice de astăzi. Deşi în marea lor majoritate, aceste mişcări harismatice nu sunt altceva decât simple deghizări ale spiritismului, noi nu avem dreptul să judecăm pe indivizii care fac parte din acele mişcări. Un lucru este însă sigur, că aceia care întorc spatele învăţăturilor clare ale Scripturii şi se unesc cu astfel de grupuri sunt victime ale unei crude amăgiri. Dacă simţim un gol în viaţa noastră, noi putem umple acel gol în cămăruţa noastră, studiind Cuvântul lui Dumnezeu şi întărind legătura noastră personală cu El.

  Înţelegerea corectă a învăţăturilor Bibliei nu trebuie să trezească în noi simţăminte de satisfacţie. Ca membrii ai „bisericii rămăşiţei”, noi suntem ispitiţi să ne simţim invulnerabili. Dar adevărul este că Duhul Sfânt va fi turnat peste, şi prin aceia care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi care au o credinţă reală în Isus Hristos, nu numai una intelectuală. Duhul Sfânt nu va fi turnat în plinătatea Sa până când majoritatea poporului Său nu va coopera cu El în această lucrare. Si dacă eu refuz să fac parte din acel grup, voi sfârşi prin a fi lăsat afară.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...