Nu este destul să fii sincer

  „Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca Sfântă care le fusese dată.” 2 Petru 2:21

  Aţi auzit vreodată istorisindu-se despre mame din alte părţi ale lumii care-şi aruncau pruncii la crocodili ca parte a închinării lor la zeii păgâni? Nu ştiu dacă aceste istorisiri sunt conforme cu realitatea, şi dacă sunt, dacă mai există încă mame care fac lucrul acesta. Un singur lucru ştiu însă, că este nevoie de foarte multă sinceritate ca să faci o astfel de faptă – este nevoie fie de foarte multă sinceritate, fie de… să nu-i spun pe nume! Este posibil ca o biată mamă păgână, venind din întunecimea păgânismului, să se găsească în procesul primirii de mai multă lumină şi adevăr de la Dumnezeu, ca şi a unei înţelegeri mai clare a ceea ce înseamnă El. Noi nu trebuie să ne apucăm să judecăm o astfel de mamă care şi-a sacrificat copilul pentru nişte zei păgâni. Noi nu avem menirea de a hotărî soarta veşnică a acelor mame. Noi putem doar deplânge acel episod din vieţile lor şi să-L lăsăm pe Dumnezeu ca să le scoată din acea situaţie. Am putea noi oare, cu tot ceea ce ştim, cu tot ceea ce înţelegem, şi cu informaţiile pe care le avem la dispoziţie, să ne alăturăm unor astfel de mame? Dacă am reuşi să ajungem cumva la convingerea că acele mame au fost cu adevărat sincere, ar fi o astfel de convingere suficientă ca să ne îndemne să facem şi noi la fel?

  Noi nu avem dreptul să judecăm destinul veşnic al nimănui, şi nici să facem speculaţii cu privire la sinceritatea acelora din jurul nostru, inclusiv acelora care sunt membrii ai diverselor grupări harismatice de astăzi. Deşi în marea lor majoritate, aceste mişcări harismatice nu sunt altceva decât simple deghizări ale spiritismului, noi nu avem dreptul să judecăm pe indivizii care fac parte din acele mişcări. Un lucru este însă sigur, că aceia care întorc spatele învăţăturilor clare ale Scripturii şi se unesc cu astfel de grupuri sunt victime ale unei crude amăgiri. Dacă simţim un gol în viaţa noastră, noi putem umple acel gol în cămăruţa noastră, studiind Cuvântul lui Dumnezeu şi întărind legătura noastră personală cu El.

  Înţelegerea corectă a învăţăturilor Bibliei nu trebuie să trezească în noi simţăminte de satisfacţie. Ca membrii ai „bisericii rămăşiţei”, noi suntem ispitiţi să ne simţim invulnerabili. Dar adevărul este că Duhul Sfânt va fi turnat peste, şi prin aceia care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi care au o credinţă reală în Isus Hristos, nu numai una intelectuală. Duhul Sfânt nu va fi turnat în plinătatea Sa până când majoritatea poporului Său nu va coopera cu El în această lucrare. Si dacă eu refuz să fac parte din acel grup, voi sfârşi prin a fi lăsat afară.

  Nu este destul să fii sincer - 2017. Dacă simţim un gol în viaţa noastră, noi putem umple acel gol în cămăruţa noastră, studiind Cuvântul lui Dumnezeu şi întărind legătura noastră personală cu El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...