Articolul precedentEvitând efectul oscilant al dietei
  Articolul următorCura regală de apă

  Conlucrând cu Duhul Sfânt

  „În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt, şi cu o mare îndrăzneală.” 1 Tesaloniceni 1:5

  Există o mare diferenţă între a rosti nişte cuvinte, şi a fi condus de Duhul Sfânt ca să rosteşti cu putere acele cuvinte. „Trezirea conştiinţei sau schimbarea vieţii se va petrece numai când adevărul este prezentat inimii noastre în puterea Duhului Sfânt. Cineva poate să pară plin de succes în a prezenta litera Cuvântului lui Dumnezeu; o astfel de persoană poate fi un bun cunoscător al tuturor instrucţiunilor şi făgăduinţelor Cuvântului lui Dumnezeu, dar dacă aceste adevăruri nu sunt prezentate în puterea Duhului Sfânt, nici un suflet nu va cădea pe stâncă pentru a fi zdrobit.” Hristos Lumina Lumii, pag. 672.

  O primă lucrare a Duhului Sfânt este acea de convingere. Cea mai mare nevoie a noastră este să ne dăm seama că avem nevoie de mântuire. Cât de mulţi oameni n-au fost născuţi şi crescuţi în cercuri religioase ca membri ai bisericii în a treia sau a patra generaţie, fără ca lucrarea de convingere a Duhului Sfânt să se fi făcut prezentă în viaţa lor? Unii se întreabă, cum poate fi cineva în stare să-şi recunoască nevoia dacă nu a făcut parte niciodată din lume, adică dacă nu a fost în afara bisericii? Cum poţi să-ţi cunoşti nevoia dacă tu nu ai ştiut niciodată altceva decât rutina obişnuită a unei religii şi închinări formale? Duhul Sfânt este acela care aduce fiecare persoană la punctul în care să realizeze această nevoie. Uneori este necesar ca noi să trecem prin încercările şi întristările păcatului pentru ca noi să ne dăm seama de nevoia noastră. O altă modalitate prin care Duhul Sfânt lucrează la inima păcătosului este prin a-L înălţa pe Isus şi a ne arăta cât de departe suntem de standardul Său, chiar atunci când noi credem că totul merge bine.

  Uneori noi încercăm să-i ajutăm pe alţii ca să realizeze nevoia lor de Dumnezeu. Dar dacă noi vom face această lucrare fără inspiraţia Duhului Sfânt, care este singurul în stare să recunoască timpul cel mai potrivit pentru fiecare om, nu vom avea niciun rezultat. Pe de altă parte, am putea să vorbim despre Duhul Sfânt şi lucrarea Sa de convingere, şi apoi să ne dăm laoparte şi să aşteptăm ca El să facă lucrarea pe care ar trebui să o facem noi. Duhul Sfânt vrea să ne folosească, să ne stăpânească, şi să lucreze prin noi pentru a ajunge la alţi oameni. Isus a spus ucenicilor Săi că dorea să le trimită pe Mângâietorul. Duhul Sfânt ne este trimis şi nouă, ca să trăiască în noi, pentru ca prin conlucrarea noastră cu El, noi să putem fi folosiţi de Dumnezeu în lucrarea Sa de a se face cunoscut altor oameni. Dumnezeu vrea să lucreze prin noi. Nu este scopul lui Dumnezeu ca noi să lucrăm independent de Duhul Sfânt, nici ca Duhul Sfânt să lucreze separat de noi. Este nevoie de cooperare.

  Conlucrând cu Duhul Sfânt - 2017. Duhul Sfânt ne este trimis şi nouă, ca să trăiască în noi, pentru ca prin conlucrarea noastră cu El, noi să putem fi folosiţi de Dumnezeu în lucrarea Sa de a se face cunoscut altor oameni. Dumnezeu vrea să lucreze prin noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...