Articolul precedentEvitând efectul oscilant al dietei
  Articolul următorCura regală de apă

  Conlucrând cu Duhul Sfânt

  „În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt, şi cu o mare îndrăzneală.” 1 Tesaloniceni 1:5

  Există o mare diferenţă între a rosti nişte cuvinte, şi a fi condus de Duhul Sfânt ca să rosteşti cu putere acele cuvinte. „Trezirea conştiinţei sau schimbarea vieţii se va petrece numai când adevărul este prezentat inimii noastre în puterea Duhului Sfânt. Cineva poate să pară plin de succes în a prezenta litera Cuvântului lui Dumnezeu; o astfel de persoană poate fi un bun cunoscător al tuturor instrucţiunilor şi făgăduinţelor Cuvântului lui Dumnezeu, dar dacă aceste adevăruri nu sunt prezentate în puterea Duhului Sfânt, nici un suflet nu va cădea pe stâncă pentru a fi zdrobit.” Hristos Lumina Lumii, pag. 672.

  O primă lucrare a Duhului Sfânt este acea de convingere. Cea mai mare nevoie a noastră este să ne dăm seama că avem nevoie de mântuire. Cât de mulţi oameni n-au fost născuţi şi crescuţi în cercuri religioase ca membri ai bisericii în a treia sau a patra generaţie, fără ca lucrarea de convingere a Duhului Sfânt să se fi făcut prezentă în viaţa lor? Unii se întreabă, cum poate fi cineva în stare să-şi recunoască nevoia dacă nu a făcut parte niciodată din lume, adică dacă nu a fost în afara bisericii? Cum poţi să-ţi cunoşti nevoia dacă tu nu ai ştiut niciodată altceva decât rutina obişnuită a unei religii şi închinări formale? Duhul Sfânt este acela care aduce fiecare persoană la punctul în care să realizeze această nevoie. Uneori este necesar ca noi să trecem prin încercările şi întristările păcatului pentru ca noi să ne dăm seama de nevoia noastră. O altă modalitate prin care Duhul Sfânt lucrează la inima păcătosului este prin a-L înălţa pe Isus şi a ne arăta cât de departe suntem de standardul Său, chiar atunci când noi credem că totul merge bine.

  Uneori noi încercăm să-i ajutăm pe alţii ca să realizeze nevoia lor de Dumnezeu. Dar dacă noi vom face această lucrare fără inspiraţia Duhului Sfânt, care este singurul în stare să recunoască timpul cel mai potrivit pentru fiecare om, nu vom avea niciun rezultat. Pe de altă parte, am putea să vorbim despre Duhul Sfânt şi lucrarea Sa de convingere, şi apoi să ne dăm laoparte şi să aşteptăm ca El să facă lucrarea pe care ar trebui să o facem noi. Duhul Sfânt vrea să ne folosească, să ne stăpânească, şi să lucreze prin noi pentru a ajunge la alţi oameni. Isus a spus ucenicilor Săi că dorea să le trimită pe Mângâietorul. Duhul Sfânt ne este trimis şi nouă, ca să trăiască în noi, pentru ca prin conlucrarea noastră cu El, noi să putem fi folosiţi de Dumnezeu în lucrarea Sa de a se face cunoscut altor oameni. Dumnezeu vrea să lucreze prin noi. Nu este scopul lui Dumnezeu ca noi să lucrăm independent de Duhul Sfânt, nici ca Duhul Sfânt să lucreze separat de noi. Este nevoie de cooperare.

  Conlucrând cu Duhul Sfânt - 2017. Duhul Sfânt ne este trimis şi nouă, ca să trăiască în noi, pentru ca prin conlucrarea noastră cu El, noi să putem fi folosiţi de Dumnezeu în lucrarea Sa de a se face cunoscut altor oameni. Dumnezeu vrea să lucreze prin noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...