Articolul precedentEvitând efectul oscilant al dietei
  Articolul următorCura regală de apă

  Conlucrând cu Duhul Sfânt

  „În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt, şi cu o mare îndrăzneală.” 1 Tesaloniceni 1:5

  Există o mare diferenţă între a rosti nişte cuvinte, şi a fi condus de Duhul Sfânt ca să rosteşti cu putere acele cuvinte. „Trezirea conştiinţei sau schimbarea vieţii se va petrece numai când adevărul este prezentat inimii noastre în puterea Duhului Sfânt. Cineva poate să pară plin de succes în a prezenta litera Cuvântului lui Dumnezeu; o astfel de persoană poate fi un bun cunoscător al tuturor instrucţiunilor şi făgăduinţelor Cuvântului lui Dumnezeu, dar dacă aceste adevăruri nu sunt prezentate în puterea Duhului Sfânt, nici un suflet nu va cădea pe stâncă pentru a fi zdrobit.” Hristos Lumina Lumii, pag. 672.

  O primă lucrare a Duhului Sfânt este acea de convingere. Cea mai mare nevoie a noastră este să ne dăm seama că avem nevoie de mântuire. Cât de mulţi oameni n-au fost născuţi şi crescuţi în cercuri religioase ca membri ai bisericii în a treia sau a patra generaţie, fără ca lucrarea de convingere a Duhului Sfânt să se fi făcut prezentă în viaţa lor? Unii se întreabă, cum poate fi cineva în stare să-şi recunoască nevoia dacă nu a făcut parte niciodată din lume, adică dacă nu a fost în afara bisericii? Cum poţi să-ţi cunoşti nevoia dacă tu nu ai ştiut niciodată altceva decât rutina obişnuită a unei religii şi închinări formale? Duhul Sfânt este acela care aduce fiecare persoană la punctul în care să realizeze această nevoie. Uneori este necesar ca noi să trecem prin încercările şi întristările păcatului pentru ca noi să ne dăm seama de nevoia noastră. O altă modalitate prin care Duhul Sfânt lucrează la inima păcătosului este prin a-L înălţa pe Isus şi a ne arăta cât de departe suntem de standardul Său, chiar atunci când noi credem că totul merge bine.

  Uneori noi încercăm să-i ajutăm pe alţii ca să realizeze nevoia lor de Dumnezeu. Dar dacă noi vom face această lucrare fără inspiraţia Duhului Sfânt, care este singurul în stare să recunoască timpul cel mai potrivit pentru fiecare om, nu vom avea niciun rezultat. Pe de altă parte, am putea să vorbim despre Duhul Sfânt şi lucrarea Sa de convingere, şi apoi să ne dăm laoparte şi să aşteptăm ca El să facă lucrarea pe care ar trebui să o facem noi. Duhul Sfânt vrea să ne folosească, să ne stăpânească, şi să lucreze prin noi pentru a ajunge la alţi oameni. Isus a spus ucenicilor Săi că dorea să le trimită pe Mângâietorul. Duhul Sfânt ne este trimis şi nouă, ca să trăiască în noi, pentru ca prin conlucrarea noastră cu El, noi să putem fi folosiţi de Dumnezeu în lucrarea Sa de a se face cunoscut altor oameni. Dumnezeu vrea să lucreze prin noi. Nu este scopul lui Dumnezeu ca noi să lucrăm independent de Duhul Sfânt, nici ca Duhul Sfânt să lucreze separat de noi. Este nevoie de cooperare.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...