Articolul precedentCura regală de apă
  Articolul următorDorind să trăiești

  Satana a fost judecat

  „Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.” Ioan 12:31

  Duhul Sfânt dovedeşte lumea vinovată în ce priveşte judecata: „Fiindcă stăpânitorul acestei lumi este judecat” (Ioan 16:11). Ce ne spune aceasta despre rolul Duhului Sfânt? Răspunsul este că din moment ce prinţul acestei lumi este judecat, el fiind păcătosul originar, atunci toţi cei ce l-au urmat vor fi judecaţi şi ei. Atunci când Hitler, spre sfârșitul celui de al doilea război mondial, a descoperit că întreaga lume încerca să-i sape groapa, toţi cei ce-l urmau în idealurile lui au împărtăşit aceiaşi soartă. În momentul în care Goliat a căzut sub praştia lui David, toţi susţinătorii lui Goliat au ştiut că erau biruiţi, aşa că au început să fugă. Tot aşa şi Duhul Sfânt ne dă convingerea că la cruce când Isus a strigat: „S-a sfârşit”, cel rău a ştiut că el a fost învins, aşa cum oricine care a fost născut în această lume păcătoasă şi care refuză îndreptăţirea lui Isus, ajunge să ştie că-l aşteaptă doar o înfricoşată judecată.

  Războiul s-a terminat. Războiul a fost câştigat. Si dacă tu eşti de partea câştigătorului, atunci veştile despre judecată, şi anume că prinţul acestei lumi a fost deja judecat, nu ne aduc teamă şi condamnare, ci numai speranţă, pace şi mulţumire. Totul depinde de ce parte te găseşti. Fiecare dintre noi are astăzi privilegiul de a alege din nou să fie de partea învingătorului.

  Când capul lui Goliat a fost tăiat, cei din tabăra lui David au scos un strigăt de biruinţă. Tot aşa şi noi când aflăm că prin credinţa în Hristos noi nu vom ajunge nici măcar să fim judecaţi (Ioan 5:24), şi noi putem scoate un strigăt de bucurie. Lucrarea de convingere a Duhului Sfânt poate aduce nădejde şi mângâiere. Când El va veni, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.

  Lasă Duhul Sfânt astăzi să te convingă că dacă tu trăieşti o viaţă fără de Isus, indiferent cât de bună sau de rea este această viaţă, tu trăieşti de fapt o viaţă de păcat. Nu alege o viaţă lipsită de părtăşia cu Isus. Îmbărbătează-te cu gândul că acceptându-L pe Hristos în permanenţă, meritele neprihănirii pe care Hristos o prezintă înaintea Tatălui în dreptul tău este tot ceea ce îţi lipseşte. Hristos poate să aducă pe poporul Său în faţa tronului şi să-l prezinte ca fiind fără vină. Judecata nu este ceva de care noi trebuie să ne temem; dimpotrivă ea trebuie să fie un prilej de bucurie, întrucât bătălia a fost deja câştigată. Ea a fost câştigată la cruce şi de aceea mântuirea ne este asigurată. Acesta este adevărul pe care Duhul Sfânt doreşte să-l prezinte atenţiei noastre.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...