Articolul precedentCura regală de apă
  Articolul următorDorind să trăiești

  Satana a fost judecat

  „Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.” Ioan 12:31

  Duhul Sfânt dovedeşte lumea vinovată în ce priveşte judecata: „Fiindcă stăpânitorul acestei lumi este judecat” (Ioan 16:11). Ce ne spune aceasta despre rolul Duhului Sfânt? Răspunsul este că din moment ce prinţul acestei lumi este judecat, el fiind păcătosul originar, atunci toţi cei ce l-au urmat vor fi judecaţi şi ei. Atunci când Hitler, spre sfârșitul celui de al doilea război mondial, a descoperit că întreaga lume încerca să-i sape groapa, toţi cei ce-l urmau în idealurile lui au împărtăşit aceiaşi soartă. În momentul în care Goliat a căzut sub praştia lui David, toţi susţinătorii lui Goliat au ştiut că erau biruiţi, aşa că au început să fugă. Tot aşa şi Duhul Sfânt ne dă convingerea că la cruce când Isus a strigat: „S-a sfârşit”, cel rău a ştiut că el a fost învins, aşa cum oricine care a fost născut în această lume păcătoasă şi care refuză îndreptăţirea lui Isus, ajunge să ştie că-l aşteaptă doar o înfricoşată judecată.

  Războiul s-a terminat. Războiul a fost câştigat. Si dacă tu eşti de partea câştigătorului, atunci veştile despre judecată, şi anume că prinţul acestei lumi a fost deja judecat, nu ne aduc teamă şi condamnare, ci numai speranţă, pace şi mulţumire. Totul depinde de ce parte te găseşti. Fiecare dintre noi are astăzi privilegiul de a alege din nou să fie de partea învingătorului.

  Când capul lui Goliat a fost tăiat, cei din tabăra lui David au scos un strigăt de biruinţă. Tot aşa şi noi când aflăm că prin credinţa în Hristos noi nu vom ajunge nici măcar să fim judecaţi (Ioan 5:24), şi noi putem scoate un strigăt de bucurie. Lucrarea de convingere a Duhului Sfânt poate aduce nădejde şi mângâiere. Când El va veni, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.

  Lasă Duhul Sfânt astăzi să te convingă că dacă tu trăieşti o viaţă fără de Isus, indiferent cât de bună sau de rea este această viaţă, tu trăieşti de fapt o viaţă de păcat. Nu alege o viaţă lipsită de părtăşia cu Isus. Îmbărbătează-te cu gândul că acceptându-L pe Hristos în permanenţă, meritele neprihănirii pe care Hristos o prezintă înaintea Tatălui în dreptul tău este tot ceea ce îţi lipseşte. Hristos poate să aducă pe poporul Său în faţa tronului şi să-l prezinte ca fiind fără vină. Judecata nu este ceva de care noi trebuie să ne temem; dimpotrivă ea trebuie să fie un prilej de bucurie, întrucât bătălia a fost deja câştigată. Ea a fost câştigată la cruce şi de aceea mântuirea ne este asigurată. Acesta este adevărul pe care Duhul Sfânt doreşte să-l prezinte atenţiei noastre.

  Satana a fost judecat - 2017. Judecata nu este ceva de care noi trebuie să ne temem; dimpotrivă ea trebuie să fie un prilej de bucurie, întrucât bătălia a fost deja câştigată. Ea a fost câştigată la cruce şi de aceea mântuirea ne este asigurată. Acesta este adevărul pe care Duhul Sfânt doreşte să-l prezinte atenţiei noastre.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...