Articolul precedentFă un legământ cu ochii tăi
  Articolul următorPentru ce te lupți

  Deznădăjduit de religioși

  „Care este născut din carne este carne şi ce este născut din Duh este duh.” Ioan 3:6

  Născuţi într-o lume a păcatului, noi nu avem în noi un simţământ înnăscut al bucuriei în sfinţenie sau în comuniune cu Dumnezeu. Aceasta este starea naturală a păcătosului. Dar în acelaşi timp fiinţa umană este născută cu o natură de deznădăjduit de religioasă. Noi insistăm să ne închinăm la ceva. Problema noastră este că de cele mai multe ori nu ne dăm seama că acest vacuum este prezent în inima noastră pentru a fi umplut numai de Dumnezeu. Ca atare până când oamenii nu descoperă adevărul Evangheliei, obiectul închinării lor îl vor constitui lucrurile, cei din jurul lor, sau eul lor personal. Nimeni nu va fi născut din nou mai înainte ca Duhul Sfânt să-l fi condus la punctul în care să fie dezgustat de a se mai închina la orice altceva în afară de Dumnezeu. Mi s-a spus că datoria mea ca predicator era să ajut pe oameni să se convertească. Dacă acesta este adevărul, cum poate fi împlinită această datorie? Există oare ceva ce noi am putea face ca să ajutăm pe alţii să se convertească? Când vorbim despre prima noastră naştere, naşterea naturală în mod sigur că noi nu putem face vreo alegere pentru a îndrepta evenimentul în direcţia dorită de noi. Naşterea are loc, însă noi nu avem de făcut vreo alegere în privinţa acestui fapt. Când vorbim despre naşterea din nou însă, noi avem de făcut o alegere. Dumnezeu ne dă viaţă şi putere şi sănătate pentru a veni la El şi a primi ceva mai mult decât această viaţă pământească cu cei 70 de ani ai ei. El ne oferă alegerea naşterii din nou care înseamnă veşnicia.

  Unul din primele lucruri pe care le putem face pentru a-i determina pe alţii să aleagă convertirea, este de a-L înălţa pe Isus în viaţa noastră. Prin înălţarea lui Isus şi prin lucrarea Duhului Sfânt care vorbeşte sufletului, descoperindu-i iubirea lui Isus, inima păcătosului este impresionată, atrasă, şi în cele din urmă zdrobită. Duhul Sfânt are un orar special pentru fiecare om. Nicodim a stat în cumpănă timp de trei ani înainte de a lua hotărârea definitivă. Dacă ar fi fost după noi, noi l-am fi băgat în apa botezului în următorul Sabat. Dar Isus a respectat orarul stabilit de Duhul Sfânt, şi la timpul potrivit după ce Isus a fost înălţat, Nicodim a răspuns în sfârşit invitaţiei de a deveni un urmaş al Domnului. A aduce o persoană la punctul de a renunţa la a se închina la obiecte, la oameni, sau la propriul eu este lucrarea Duhului Sfânt. Numai după ce Isus este înălţat prin prezentarea frumuseţii caracterului Său în vieţile noastre, vom reuşi noi să câştigăm suflete şi să convertim păcătoşi.

  Deznădăjduit de religioși - 2017. Prin înălţarea lui Isus şi prin lucrarea Duhului Sfânt care vorbeşte sufletului, descoperindu-i iubirea lui Isus, inima păcătosului este impresionată, atrasă, şi în cele din urmă zdrobită. Duhul Sfânt are un orar special pentru fiecare om.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...