Articolul precedentFă un legământ cu ochii tăi
  Articolul următorPentru ce te lupți

  Deznădăjduit de religioși

  „Care este născut din carne este carne şi ce este născut din Duh este duh.” Ioan 3:6

  Născuţi într-o lume a păcatului, noi nu avem în noi un simţământ înnăscut al bucuriei în sfinţenie sau în comuniune cu Dumnezeu. Aceasta este starea naturală a păcătosului. Dar în acelaşi timp fiinţa umană este născută cu o natură de deznădăjduit de religioasă. Noi insistăm să ne închinăm la ceva. Problema noastră este că de cele mai multe ori nu ne dăm seama că acest vacuum este prezent în inima noastră pentru a fi umplut numai de Dumnezeu. Ca atare până când oamenii nu descoperă adevărul Evangheliei, obiectul închinării lor îl vor constitui lucrurile, cei din jurul lor, sau eul lor personal. Nimeni nu va fi născut din nou mai înainte ca Duhul Sfânt să-l fi condus la punctul în care să fie dezgustat de a se mai închina la orice altceva în afară de Dumnezeu. Mi s-a spus că datoria mea ca predicator era să ajut pe oameni să se convertească. Dacă acesta este adevărul, cum poate fi împlinită această datorie? Există oare ceva ce noi am putea face ca să ajutăm pe alţii să se convertească? Când vorbim despre prima noastră naştere, naşterea naturală în mod sigur că noi nu putem face vreo alegere pentru a îndrepta evenimentul în direcţia dorită de noi. Naşterea are loc, însă noi nu avem de făcut vreo alegere în privinţa acestui fapt. Când vorbim despre naşterea din nou însă, noi avem de făcut o alegere. Dumnezeu ne dă viaţă şi putere şi sănătate pentru a veni la El şi a primi ceva mai mult decât această viaţă pământească cu cei 70 de ani ai ei. El ne oferă alegerea naşterii din nou care înseamnă veşnicia.

  Unul din primele lucruri pe care le putem face pentru a-i determina pe alţii să aleagă convertirea, este de a-L înălţa pe Isus în viaţa noastră. Prin înălţarea lui Isus şi prin lucrarea Duhului Sfânt care vorbeşte sufletului, descoperindu-i iubirea lui Isus, inima păcătosului este impresionată, atrasă, şi în cele din urmă zdrobită. Duhul Sfânt are un orar special pentru fiecare om. Nicodim a stat în cumpănă timp de trei ani înainte de a lua hotărârea definitivă. Dacă ar fi fost după noi, noi l-am fi băgat în apa botezului în următorul Sabat. Dar Isus a respectat orarul stabilit de Duhul Sfânt, şi la timpul potrivit după ce Isus a fost înălţat, Nicodim a răspuns în sfârşit invitaţiei de a deveni un urmaş al Domnului. A aduce o persoană la punctul de a renunţa la a se închina la obiecte, la oameni, sau la propriul eu este lucrarea Duhului Sfânt. Numai după ce Isus este înălţat prin prezentarea frumuseţii caracterului Său în vieţile noastre, vom reuşi noi să câştigăm suflete şi să convertim păcătoşi.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...