Articolul precedentFă un legământ cu ochii tăi
  Articolul următorPentru ce te lupți

  Deznădăjduit de religioși

  „Care este născut din carne este carne şi ce este născut din Duh este duh.” Ioan 3:6

  Născuţi într-o lume a păcatului, noi nu avem în noi un simţământ înnăscut al bucuriei în sfinţenie sau în comuniune cu Dumnezeu. Aceasta este starea naturală a păcătosului. Dar în acelaşi timp fiinţa umană este născută cu o natură de deznădăjduit de religioasă. Noi insistăm să ne închinăm la ceva. Problema noastră este că de cele mai multe ori nu ne dăm seama că acest vacuum este prezent în inima noastră pentru a fi umplut numai de Dumnezeu. Ca atare până când oamenii nu descoperă adevărul Evangheliei, obiectul închinării lor îl vor constitui lucrurile, cei din jurul lor, sau eul lor personal. Nimeni nu va fi născut din nou mai înainte ca Duhul Sfânt să-l fi condus la punctul în care să fie dezgustat de a se mai închina la orice altceva în afară de Dumnezeu. Mi s-a spus că datoria mea ca predicator era să ajut pe oameni să se convertească. Dacă acesta este adevărul, cum poate fi împlinită această datorie? Există oare ceva ce noi am putea face ca să ajutăm pe alţii să se convertească? Când vorbim despre prima noastră naştere, naşterea naturală în mod sigur că noi nu putem face vreo alegere pentru a îndrepta evenimentul în direcţia dorită de noi. Naşterea are loc, însă noi nu avem de făcut vreo alegere în privinţa acestui fapt. Când vorbim despre naşterea din nou însă, noi avem de făcut o alegere. Dumnezeu ne dă viaţă şi putere şi sănătate pentru a veni la El şi a primi ceva mai mult decât această viaţă pământească cu cei 70 de ani ai ei. El ne oferă alegerea naşterii din nou care înseamnă veşnicia.

  Unul din primele lucruri pe care le putem face pentru a-i determina pe alţii să aleagă convertirea, este de a-L înălţa pe Isus în viaţa noastră. Prin înălţarea lui Isus şi prin lucrarea Duhului Sfânt care vorbeşte sufletului, descoperindu-i iubirea lui Isus, inima păcătosului este impresionată, atrasă, şi în cele din urmă zdrobită. Duhul Sfânt are un orar special pentru fiecare om. Nicodim a stat în cumpănă timp de trei ani înainte de a lua hotărârea definitivă. Dacă ar fi fost după noi, noi l-am fi băgat în apa botezului în următorul Sabat. Dar Isus a respectat orarul stabilit de Duhul Sfânt, şi la timpul potrivit după ce Isus a fost înălţat, Nicodim a răspuns în sfârşit invitaţiei de a deveni un urmaş al Domnului. A aduce o persoană la punctul de a renunţa la a se închina la obiecte, la oameni, sau la propriul eu este lucrarea Duhului Sfânt. Numai după ce Isus este înălţat prin prezentarea frumuseţii caracterului Său în vieţile noastre, vom reuşi noi să câştigăm suflete şi să convertim păcătoşi.

  Deznădăjduit de religioși - 2017. Prin înălţarea lui Isus şi prin lucrarea Duhului Sfânt care vorbeşte sufletului, descoperindu-i iubirea lui Isus, inima păcătosului este impresionată, atrasă, şi în cele din urmă zdrobită. Duhul Sfânt are un orar special pentru fiecare om.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...