Articolul precedentPentru ce te lupți
  Articolul următorTaci din gură

  Duhul lucrează după cum vrea

  „Vântul suflă încotro vrea, şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici unde merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.” Ioan 3:8

  Un om, care era un mare învăţat, a venit într-o noapte la Isus. Acest om era un învăţător, un intelectual, un gânditor. El a venit la Isus şi i-a zis: „Ştiu că eşti un mare învăţător. De altfel şi eu sunt unul destul de bun. N-ai vrea să avem o discuţie?” Dar Isus i-a zis: „Ceea ce îţi trebuie ţie este să te naşti din nou.”

  Până la acel moment din viaţa lui, Nicodim se închinase la altceva în loc de a se închina lui Dumnezeu. Dar acum el era atras către Hristos. El venise să aibă o discuţie cu Isus. El încă nu era pe deplin conştient de nevoia sa, şi de aceea atunci când Isus i-a zis: „Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3), Nicodim nu a înţeles ce i se spunea de fapt. Prin întrebarea sa: „Cum se poate naşte un om bătrân?”, el a dovedit că omul neconvertit nu înţelege lucrurile spirituale. Numai prin lucrarea regeneratoare a Duhului Sfânt putem noi începe să înţelegem ce înseamnă mântuirea prin credinţa în Isus, la care se face referire prin expresia „împărăţia lui Dumnezeu” (Parabole pag.62).

  Isus i-a prezentat lui Nicodim în acea noapte cea mai clară explicaţie posibilă despre naşterea din nou. Dar a fost oare Nicodim născut din nou chiar în acea noapte? Ni se spune că el a plecat cântărind lucrurile auzite, gândindu-se şi minunindu-se. Timp de trei ani Isus a lăsat ca sămânţa semănată de El să-şi facă lucrarea. Naşterea din nou vine pentru fiecare la timpul potrivit, şi nici măcar Isus nu a grăbit procesul. Acesta nu este un program de câteva ore sau de câţiva ani. Totul depinde de condiţiile în care are loc. Pentru anumiţi oameni condiţiile necesare se împlinesc foarte repede. Altora le trebuie o viaţă întreagă ca să ajungă să se sature de o viaţă trăită departe de Dumnezeu. Lui Nicodim i-au trebuit trei ani. Dar, cel puţin la vremea răstignirii, el a fost în stare să accepte lucrarea reînnoitoare a Duhului Sfânt. Una dintre primele sale fapte după naşterea din nou a fost ca, împreună cu Iosif din Arimateia, să asigure o înmormântare demnă lui Isus. Ca urmare a ataşamentului lui de Hristos, acest om bogat a devenit un sărac, şi el a fost luat în deridere de către prietenii săi de mai înainte din cauza credincioşiei faţă de Isus. Dar odată ce Nicodim s-a predat puterii reînnoitoare a Duhului Sfânt, el a fost făcut în stare să devină sărac din dragoste pentru Acela care a devenit sărac în locul nostru pentru ca, prin sărăcia Lui, noi să devenim bogaţi cu adevărat.

  Duhul lucrează după cum vrea - 2017. Naşterea din nou vine pentru fiecare la timpul potrivit. Aceasta nu este un program de câteva ore sau de câţiva ani. Totul depinde de condiţiile în care are loc. Pentru anumiţi oameni condiţiile necesare se împlinesc foarte repede. Altora le trebuie o viaţă întreagă ca să ajungă să se sature de o viaţă trăită departe de Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...