Articolul precedentPentru ce te lupți
  Articolul următorTaci din gură

  Duhul lucrează după cum vrea

  „Vântul suflă încotro vrea, şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici unde merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.” Ioan 3:8

  Un om, care era un mare învăţat, a venit într-o noapte la Isus. Acest om era un învăţător, un intelectual, un gânditor. El a venit la Isus şi i-a zis: „Ştiu că eşti un mare învăţător. De altfel şi eu sunt unul destul de bun. N-ai vrea să avem o discuţie?” Dar Isus i-a zis: „Ceea ce îţi trebuie ţie este să te naşti din nou.”

  Până la acel moment din viaţa lui, Nicodim se închinase la altceva în loc de a se închina lui Dumnezeu. Dar acum el era atras către Hristos. El venise să aibă o discuţie cu Isus. El încă nu era pe deplin conştient de nevoia sa, şi de aceea atunci când Isus i-a zis: „Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3), Nicodim nu a înţeles ce i se spunea de fapt. Prin întrebarea sa: „Cum se poate naşte un om bătrân?”, el a dovedit că omul neconvertit nu înţelege lucrurile spirituale. Numai prin lucrarea regeneratoare a Duhului Sfânt putem noi începe să înţelegem ce înseamnă mântuirea prin credinţa în Isus, la care se face referire prin expresia „împărăţia lui Dumnezeu” (Parabole pag.62).

  Isus i-a prezentat lui Nicodim în acea noapte cea mai clară explicaţie posibilă despre naşterea din nou. Dar a fost oare Nicodim născut din nou chiar în acea noapte? Ni se spune că el a plecat cântărind lucrurile auzite, gândindu-se şi minunindu-se. Timp de trei ani Isus a lăsat ca sămânţa semănată de El să-şi facă lucrarea. Naşterea din nou vine pentru fiecare la timpul potrivit, şi nici măcar Isus nu a grăbit procesul. Acesta nu este un program de câteva ore sau de câţiva ani. Totul depinde de condiţiile în care are loc. Pentru anumiţi oameni condiţiile necesare se împlinesc foarte repede. Altora le trebuie o viaţă întreagă ca să ajungă să se sature de o viaţă trăită departe de Dumnezeu. Lui Nicodim i-au trebuit trei ani. Dar, cel puţin la vremea răstignirii, el a fost în stare să accepte lucrarea reînnoitoare a Duhului Sfânt. Una dintre primele sale fapte după naşterea din nou a fost ca, împreună cu Iosif din Arimateia, să asigure o înmormântare demnă lui Isus. Ca urmare a ataşamentului lui de Hristos, acest om bogat a devenit un sărac, şi el a fost luat în deridere de către prietenii săi de mai înainte din cauza credincioşiei faţă de Isus. Dar odată ce Nicodim s-a predat puterii reînnoitoare a Duhului Sfânt, el a fost făcut în stare să devină sărac din dragoste pentru Acela care a devenit sărac în locul nostru pentru ca, prin sărăcia Lui, noi să devenim bogaţi cu adevărat.

  Duhul lucrează după cum vrea - 2017. Naşterea din nou vine pentru fiecare la timpul potrivit. Aceasta nu este un program de câteva ore sau de câţiva ani. Totul depinde de condiţiile în care are loc. Pentru anumiţi oameni condiţiile necesare se împlinesc foarte repede. Altora le trebuie o viaţă întreagă ca să ajungă să se sature de o viaţă trăită departe de Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...