Articolul precedentPentru ce te lupți
  Articolul următorTaci din gură

  Duhul lucrează după cum vrea

  „Vântul suflă încotro vrea, şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici unde merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.” Ioan 3:8

  Un om, care era un mare învăţat, a venit într-o noapte la Isus. Acest om era un învăţător, un intelectual, un gânditor. El a venit la Isus şi i-a zis: „Ştiu că eşti un mare învăţător. De altfel şi eu sunt unul destul de bun. N-ai vrea să avem o discuţie?” Dar Isus i-a zis: „Ceea ce îţi trebuie ţie este să te naşti din nou.”

  Până la acel moment din viaţa lui, Nicodim se închinase la altceva în loc de a se închina lui Dumnezeu. Dar acum el era atras către Hristos. El venise să aibă o discuţie cu Isus. El încă nu era pe deplin conştient de nevoia sa, şi de aceea atunci când Isus i-a zis: „Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3), Nicodim nu a înţeles ce i se spunea de fapt. Prin întrebarea sa: „Cum se poate naşte un om bătrân?”, el a dovedit că omul neconvertit nu înţelege lucrurile spirituale. Numai prin lucrarea regeneratoare a Duhului Sfânt putem noi începe să înţelegem ce înseamnă mântuirea prin credinţa în Isus, la care se face referire prin expresia „împărăţia lui Dumnezeu” (Parabole pag.62).

  Isus i-a prezentat lui Nicodim în acea noapte cea mai clară explicaţie posibilă despre naşterea din nou. Dar a fost oare Nicodim născut din nou chiar în acea noapte? Ni se spune că el a plecat cântărind lucrurile auzite, gândindu-se şi minunindu-se. Timp de trei ani Isus a lăsat ca sămânţa semănată de El să-şi facă lucrarea. Naşterea din nou vine pentru fiecare la timpul potrivit, şi nici măcar Isus nu a grăbit procesul. Acesta nu este un program de câteva ore sau de câţiva ani. Totul depinde de condiţiile în care are loc. Pentru anumiţi oameni condiţiile necesare se împlinesc foarte repede. Altora le trebuie o viaţă întreagă ca să ajungă să se sature de o viaţă trăită departe de Dumnezeu. Lui Nicodim i-au trebuit trei ani. Dar, cel puţin la vremea răstignirii, el a fost în stare să accepte lucrarea reînnoitoare a Duhului Sfânt. Una dintre primele sale fapte după naşterea din nou a fost ca, împreună cu Iosif din Arimateia, să asigure o înmormântare demnă lui Isus. Ca urmare a ataşamentului lui de Hristos, acest om bogat a devenit un sărac, şi el a fost luat în deridere de către prietenii săi de mai înainte din cauza credincioşiei faţă de Isus. Dar odată ce Nicodim s-a predat puterii reînnoitoare a Duhului Sfânt, el a fost făcut în stare să devină sărac din dragoste pentru Acela care a devenit sărac în locul nostru pentru ca, prin sărăcia Lui, noi să devenim bogaţi cu adevărat.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...