Articolul precedentTaci din gură
  Articolul următorDeblocând creierul

  Curățirea prin Duhul Sfânt

  „Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; şi anume, Duhul adevărului… care… rămâne cu voi, şi va fi în voi.” Ioan 14:16.17.

  O inimă înnoită nu înseamnă neapărat o inimă curăţită. De asemenea o minte înnoită nu e neapărat o minte curăţită. Pentru acest motiv este nevoie ca lucrarea Duhului Sfânt să se desfăşoare în mod neîncetat. Duhul Sfânt ne poate convinge de păcat şi ne poate aduce la convertire, la naşterea din nou, dar acesta este doar începutul. Lucrarea Sa nu se sfârşeşte aici. În Calea către Hristos, pagina 18, ni se spune că atunci când primim o inimă nouă aceasta ne conduce şi spre o viaţă nouă. Convertirea nu este totul, ci ea este doar un început.

  Lucrarea de regenerare săvârşită de Duhul Sfânt este doar o lucrare de pregătire pentru următorul pas al lucrării Sale, care este curăţirea. Ce înseamnă a fi curăţit prin Duhul Sfânt? Isus a declarat că El Îl va ruga pe Tatăl ca să ne trimită un alt Mângâietor care să rămână cu noi. Acesta urma să fie Duhul adevărului, care urma să locuiască cu noi şi în noi. Învăţătura Noului Testament este că Dumnezeu trebuie să locuiască în noi, şi că această locuire a lui Dumnezeu în noi ne va da o putere transformatoare, biruitoare. Ni se spune că ni se va da o inimă nouă. Dacă mărturisim păcatele noastre. Dumnezeu ne va ierta şi ne va curăţi de orice nelegiuire (1 Ioan 1:9). Ce înseamnă aceasta de fapt? Se vorbeşte aici oare numai de o curăţire a înregistrărilor cereşti? Nu, aici se vorbeşte despre curăţirea noastră. Și aceasta se întâmplă prin lucrarea Duhului Sfânt.

  Luaţi aminte la ce ni se spune în Efeseni 3,16-19: „Și-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul din lăuntru, aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia pusă în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adâncimea; şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos.”

  „Numai prin puterea celei de a treia persoane a dumnezeirii ne putem împotrivi şi putem birui păcatul… Duhul este cel care duce la îndeplinire lucrarea începută de Mântuitorul lumii. Prin Duhul Sfânt inima devine curată. Prin Duhul Sfânt credinciosul devine părtaş al naturii divine. Hristos ne-a dat Spiritul Său, pentru a avea putere divină de a birui orice înclinaţie spre rău, moştenită sau cultivată.” – Hristos Lumina Lumii, pag.671. Noi putem birui doar prin Duhul Sfânt.

  Curățirea prin Duhul Sfânt - 2017. Duhul este cel care duce la îndeplinire lucrarea începută de Mântuitorul lumii. Prin Duhul Sfânt inima devine curată. Prin Duhul Sfânt credinciosul devine părtaş al naturii divine. Hristos ne-a dat Spiritul Său, pentru a avea putere divină de a birui orice înclinaţie spre rău, moştenită sau cultivată.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...