Articolul precedentDeblocând creierul
  Articolul următorLumina Lumii

  Isus conlucrează cu Duhul Sfânt

  „Și dacă Duhul celui ce a înviat pe Isus din morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.” Romani 8:11

  Lucrarea lui Dumnezeu pentru noi este împlinită de către Isus prin puterea Duhului Sfânt. Lucrarea lui Dumnezeu în noi este făcută de asemenea de Isus şi prin puterea Duhului Sfânt. Isus şi Duhul Sfânt lucrează împreună pentru realizarea acestor lucrări. De aceea nu este nevoie să facem distincţie între aceste două lucrări. Duhul Sfânt este acela care ne curăţeşte inimile. După convertire şi regenerare, lucrarea Duhului Sfânt este de a purifica şi desăvârşi viața creştinului. Aceasta este una din misiunile unice a acelora care sunt reprezentaţi în Apocalipsa prin cei trei îngeri, şi anume de a atrage atenţia lumii creştine asupra unui proces care are loc după îndreptăţire şi anume transformarea caracterului şi câştigarea biruinţei prin Duhul Sfânt.

  Luther şi alţi conducători protestanţi nu au înţeles în mod clar lucrarea de curăţire a Duhului Sfânt. Una din contribuţiile unice pe care biserica rămăşiţei trebuie să o aducă lumii este de a sublinia atât lucrarea îndreptăţirii cât şi pe cea a curăţirii. Aceste două lucrări sunt săvârşite de Dumnezeu prin Duhul Sfânt.

  Una din problemele prin care trec mulţi dintre cei ce devin creştini este că ei experimentează numai primele două faze ale lucrării Duhului Sfânt, şi anume cea de convingere de păcat şi cea de convertire a păcătosului. Dar ei nu cooperează cu Duhul Sfânt în lucrarea de curăţire. Ei îşi ocupă locul lor în adunare săptămînă după săptămînă, neştiind nimic despre experienţa zilnică cu Isus, singurul factor care îi dă Duhului Sfânt posibilitatea de a face lucrarea Sa de curăţire şi sfinţire. În Hristos Lumina Lumii la pagina 302 ni se spune: „Dacă noi ne aţintim ochii la Hristos, Duhul Sfânt nu-şi va înceta lucrarea Sa până când chipul nostru nu va reflecta în mod corespunzător chipul lui Hristos.” Numai prin comuniune şi părtăşie continuă cu Dumnezeu putem noi conlucra cu Duhul Sfânt în lucrarea de curăţire pe care El trebuie să o săvârşească în vieţile noastre.

  Duhul Sfânt este acela care dă suflare de viaţă fiinţei noastre lăuntrice, împărtăşirea cu Duhul Sfânt înseamnă împărtăşire cu viaţa lui Hristos. Această împărtăşire îmbibă viaţa credinciosului cu atributele caracterului lui Hristos (ibidem, pag. 803). Numai dacă vom alege zilnic să continuăm şi să întărim legătura noastră cu Isus vom permite Duhului Sfânt să realizeze în noi acea curăţire pe care El trebuie să o săvârşească în vieţile noastre.

  Isus conlucrează cu Duhul Sfânt - 2017. Una din problemele prin care trec mulţi dintre cei ce devin creştini este că ei experimentează numai primele două faze ale lucrării Duhului Sfânt, şi anume cea de convingere de păcat şi cea de convertire a păcătosului. Dar ei nu cooperează cu Duhul Sfânt în lucrarea de curăţire.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...