Articolul precedentLumina Lumii
  Articolul următorÎnțelept cu inima

  Împuterniciți pentru slujire

  „Ci voi veţi primi o putere, când se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în Iudea, în Samaria şi până la marginile pământului.” Faptele Apostolilor 1:8

  Lucrarea Duhului Sfânt este de a ne da putere să fim martori, putere să slujim. După înălţarea lui Hristos, făgăduinţa primirii puterii s-a împlinit la revărsarea Duhului Sfânt, după terminarea timpului de aşteptare în Ierusalim. Isus le-a spus ucenicilor să aştepte până când se va întâmpla ceva deosebit. Bineînţeles că dacă ei n-ar fi fost în stare să-şi dea seama ce anume şi când s-a întâmplat, cu greu ar fi ştiut când să încheie timpul de aşteptare. Ei ar putea încă lâncezi prin Ierusalim. Dar faptul că Isus a zis: „Zăboviţi până când”, le-a indicat faptul că ei trebuiau să aştepte să se întâmple ceva evident, deosebit.

  Există oare ceva ce până astăzi noi n-am experimentat în plinătatea sa? „Revărsarea Duhului Sfânt asupra bisericii este privită ca un eveniment viitor, dar de fapt este privilegiul bisericii de a-l avea chiar acum. Căutaţi-L, rugaţi-vă pentru El, credeţi în El. Avem nevoie de El, iar cerul este nerăbdător să ni-L dăruiască.” Evanghelism, p. 701.

  Aţi auzit vreodată despre ploaia târzie? Vă rugați pentru ploaia târzie, ori pentru Duhul Sfânt? Ştiţi care este diferenţa? Diferenţa este că ploaia târzie reprezintă ultima revărsare a Duhului Sfânt. Deci atunci când vă rugaţi pentru ploaia târzie, vă rugaţi pentru ultima revărsare. Numai Dumnezeu ştie când această ultimă revărsare va putea avea loc, pentru că doar El ştie când se va sfârşi lumea. Deci când vă rugaţi pentru ploaia târzie, într-un fel vă rugaţi pentru sfârșitul lumii, şi nici nu este o idee rea să faceţi aceasta. Dumnezeu ne invită să ne rugăm pentru Duhul Sfânt, o invitaţie simplă care nu se referă la vreun timp anume, aşa cum sugerează cuvântul târzie. Această invitaţie a fost prezentă şi validă încă din ziua Cincizecimii, şi chiar mai dinainte.

  Dacă suntem invitaţi să ne rugăm pentru Duhul Sfânt, iar invitaţia este adresată bisericii, acest lucru se referă la ceva mai mult decât lucrarea de convertire pe care cerem ca Duhul Sfânt să o facă. Când cerem putere de a da mărturie, cerem ceva mai mult decât putere de a învinge, şi biruinţă asupra păcatelor. Când Duhul Sfânt este dat în plinătatea Sa, El ne este dat atât ca să ne facă martori pentru Hristos, cât şi să fim în stare să împărtăşim dragostea Sa şi cu alţii.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...