Articolul precedentLumina Lumii
  Articolul următorÎnțelept cu inima

  Împuterniciți pentru slujire

  „Ci voi veţi primi o putere, când se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în Iudea, în Samaria şi până la marginile pământului.” Faptele Apostolilor 1:8

  Lucrarea Duhului Sfânt este de a ne da putere să fim martori, putere să slujim. După înălţarea lui Hristos, făgăduinţa primirii puterii s-a împlinit la revărsarea Duhului Sfânt, după terminarea timpului de aşteptare în Ierusalim. Isus le-a spus ucenicilor să aştepte până când se va întâmpla ceva deosebit. Bineînţeles că dacă ei n-ar fi fost în stare să-şi dea seama ce anume şi când s-a întâmplat, cu greu ar fi ştiut când să încheie timpul de aşteptare. Ei ar putea încă lâncezi prin Ierusalim. Dar faptul că Isus a zis: „Zăboviţi până când”, le-a indicat faptul că ei trebuiau să aştepte să se întâmple ceva evident, deosebit.

  Există oare ceva ce până astăzi noi n-am experimentat în plinătatea sa? „Revărsarea Duhului Sfânt asupra bisericii este privită ca un eveniment viitor, dar de fapt este privilegiul bisericii de a-l avea chiar acum. Căutaţi-L, rugaţi-vă pentru El, credeţi în El. Avem nevoie de El, iar cerul este nerăbdător să ni-L dăruiască.” Evanghelism, p. 701.

  Aţi auzit vreodată despre ploaia târzie? Vă rugați pentru ploaia târzie, ori pentru Duhul Sfânt? Ştiţi care este diferenţa? Diferenţa este că ploaia târzie reprezintă ultima revărsare a Duhului Sfânt. Deci atunci când vă rugaţi pentru ploaia târzie, vă rugaţi pentru ultima revărsare. Numai Dumnezeu ştie când această ultimă revărsare va putea avea loc, pentru că doar El ştie când se va sfârşi lumea. Deci când vă rugaţi pentru ploaia târzie, într-un fel vă rugaţi pentru sfârșitul lumii, şi nici nu este o idee rea să faceţi aceasta. Dumnezeu ne invită să ne rugăm pentru Duhul Sfânt, o invitaţie simplă care nu se referă la vreun timp anume, aşa cum sugerează cuvântul târzie. Această invitaţie a fost prezentă şi validă încă din ziua Cincizecimii, şi chiar mai dinainte.

  Dacă suntem invitaţi să ne rugăm pentru Duhul Sfânt, iar invitaţia este adresată bisericii, acest lucru se referă la ceva mai mult decât lucrarea de convertire pe care cerem ca Duhul Sfânt să o facă. Când cerem putere de a da mărturie, cerem ceva mai mult decât putere de a învinge, şi biruinţă asupra păcatelor. Când Duhul Sfânt este dat în plinătatea Sa, El ne este dat atât ca să ne facă martori pentru Hristos, cât şi să fim în stare să împărtăşim dragostea Sa şi cu alţii.

  Împuterniciți pentru slujire - 2017. Dumnezeu ne invită să ne rugăm pentru Duhul Sfânt. Când Duhul Sfânt este dat în plinătatea Sa, El ne este dat atât ca să ne facă martori pentru Hristos, cât şi să fim în stare să împărtăşim dragostea Sa şi cu alţii.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...